« на головну 30.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Широка географія переможців

Широка географія переможців

 В ужгородському спортивному комплексі «Юність» відбулася ІІ Всеукраїнська спартакіада серед ін­валідів праці «Сила духу», в якій взяли участь понад 250 спортсменів у складі 24 команд областей країни та міста Києва.

 Сергій БАРАНЧИКОВ

спеціально для «ПВ»

ІІ Всеукраїнська спар­такіада серед інвалідів праці «Сила духу», безу­мовно, запам’ятається її учасникам та організато­рам. Усі присутні відзна­чали високий рівень під­готовки до масових зма­гань спорткомплексу «Юність», роботу головної суддівської колегії (голо­вний суддя Анатолій Плє­ханов), були в захопленні від концерту професійних колективів Закарпаття, що продемонстрував бага­ті фольклорні традиції на­шого краю.

Відкриття спартакіади було по-справжньому яскравим і пройшло як культурно-спортивне свя­то. Звертаючись до учас­ників та численних гос­тей, директор виконавчої дирекції Фонду соціально­го страхування від нещас­них випадків на виробни­цтві та професійних захво­рювань України Валерій Акопян зачитав вітання від Президента Петра По­рошенка, Голови Верхо­вної Ради Олександра Турчинова та Прем’єр- міністра Арсенія Яценю­ка. Член правління фонду Григорій Ольховець озву­чив вітання від Голови Фе­дерації профспілок Украї­ни Григорія Осового, а від імені Об’єднання робото­давців України учасників спортивного свята приві­тав член правління фонду Дмитро Третьяков.

Власне змагання відбу­вались в доволі напруже­ній боротьбі, а «географія» переможців в окремих ви­дах була надзвичайно ши­рокою. В армспорті пере­могла команда Чернігів­ської області, в настільно­му тенісі кращими були спортсмени Одеської об­ласті, у шахах не було рів­них представникам Дні­пропетровщини. У гирьо­вому спорті перемогли ат­лети Житомирщини, в бомбаскеті якнайкраще проявили себе спортсмени Сумської області, а у дарт­сі – Львівської.

Не менше розмаїття адрес переможців і в інди­відуальному заліку. Так, чемпіонами стали: у ша­хах – Володимир Стука­лов (Дніпропетровськ), на­стільному тенісі – Оксана Демянко (Полтава) і Воло­димир Чубченко (До­нецьк), дартсі – Галина Марушка (Львів) та Олек­сандр Бодопрост (Кірово­град), бомбаскеті – Ната­лія Канівець (Суми) та Єв­ген Опікунов (Одеса). У гирьовому спорті у ваго­вій категорії до 70 кг кра­щий результат продемон­стрував Руслан Антонен­ко (Житомир), у категорії до 90 кг тріумфував Юрій Деніченко (Дніпропе­тровськ), Анатолій Боч­ківський (Житомир) не знав рівних у категорії по­над 90 кг. В армспорті най­сильнішими виявилися: у ваговій категорії до 70 кг – Роман Коваленко (Суми), до 90 кг – Василь Шостак (Дніпропе­тровськ), понад 90 кг – Ві­ктор Ігнатовський (Черні­гів).

За підсумками всіх ви­дів спартакіади впевнену перемогу здобула збірна команда Житомирської області. Другими призера­ми стали спортсмени Одеської області, третіми фінішували спортсмени Волинської області. Пере­можці й призери турніру були нагороджені красе­нями-кубками, які на яскравій церемонії уро­чистого закриття спарта­кіади їм вручив Валерій Акопян. Нагороджені та­кож команди-призери в окремих видах та призери в індивідуальному заліку – всі вони отримали куб­ки, медалі, дипломи та пам’ятні подарунки від членів оргкомітету.

 

 

 «ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК» НА ВОДІ

 Минулими вихідними в столиці Федерація із стрибків у воду за підтримки Київського міського відділення НОКУ влаштували для містян справжнє свято спорту: «Олімпійський урок» на воді, під час якого відбулися показові виступи вихованців КДЮСШ «Тріумф», членів української збірної, призерів Юнацької олімпіади.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Незвичайний «урок» відвіда­ли високоповажні та почесні гості, серед яких президент Федерації України із стрибків у воду, член виконкому НОКУ Ігор Лисов, голова Ки­ївського міського відділення НОКУ Павло Костенко, вико­навчий директор міського відділення НОКУ Ростислав Драпушко, заступник міні­стра молоді та спорту Ніна Уманець та ін.

Свято спорту розпочалося з показових виступів вихован­ців відділення із стрибків у воду комплексної дитячо- юнацької спортивної школи «Тріумф», які виконали укра­їнський танок «Залицянки», феєричний та наймасовіший груповий стрибок у воду. Та­кож глядачі мали змогу насо­лоджуватися показовими синхронними стрибками у воду з трамплінів та вишок у виконанні юнацької збірної України, серед яких призери II літніх Юнацьких Олімпій­ських ігор Ганна Красношлик та Пилип Ткаченко. Проде­монстрували свої спортивні навички і стрибуни-аматори. Але головною родзинкою свята стало гумористичне шоу на вишці у виконанні професійних тренерів та спортсменів Федерації Украї­ни із стрибків у воду. Усі учасники заходу – і глядачі, і спортсмени – отримали по­зитивні емоції, а безпосе­редні учасники були нагоро­джені пам’ятними призами від Київського міського відді­лення НОКУ.

 

 

 СРІБНИЙ ПІДСУМОК СЕЗОНУ

 Минулими вихідними у французькому Та­ленсі відбувся традиційний підсумковий турнір багатоборців Decastar, в якому взяли участь найсильніші семиборки й десятибор­ці світу.

Цьогоріч на турнірі Украї­ну представляли троє на­ших атлетів: Олексій Ка­сьянов, Ганна Мельни­ченко та Анастасія Мох­нюк. У чоловічій частині змагань Олексій Касья­нов з результатом 8062 очки фінішував другим. Наш спортсмен набрав на 15 балів менше за ес­тонського легкоатлета Мікка Пахапілла, який і став переможцем зма­гань. Третю позицію по­сів кубинець Йордані Гарсія (7945).

Анастасія Мохнюк також зійшла на срібну сходин­ку п’єдесталу пошани. За сумою семиборства Анастасія набрала 6220 очок, що на 19 більше її особистого рекорду, од­нак перемогла німкеня Каролін Шафер з резуль­татом 6383 бали. «Брон­за» – в білоруски Яни Максимової (6189).

Ганна Мельниченко, для якої цей сезон був від­новлювальним, завер­шила змагання 11-тою (5041).

 

 

 УКРАЇНЦІ ПРЕТЕНДУЮТЬ НА ЗВАННЯ «ЛЕГКОАТЛЕТА РОКУ»

 На звання кращих легкоатлетів континенту за підсумками 2014 року претендують одразу троє українців – Богдан Бондаренко в чоло­віків, Ольга Саладуха серед жінок та Альона Шамотіна в номінації «Зірка, що сходить».

 Богдан Бондаренко цього року на етапі «Діаманто­вої ліги» в Нью-Йорку по­вторив рекорд Європи із стрибків у висоту, який тримався протягом 27 ро­ків (2,42 м), тим самим встановивши національ­ний рекорд України. Та­кож українець тріумфу­вав на чемпіонаті Євро­пи, Континентальному кубку ІААФ, трьох етапах «Діамантової ліги».

Ольга Саладуха виборола срібну медаль чемпіона­ту світу в приміщенні з потрійного стрибка. Та­кож другою українка була й на командному чемпіо­наті Європи, а в Цюриху виграла третій поспіль титул чемпіонки Європи.

Альона Шамотіна стала першою в історії України спортсменкою, яка вигра­ла медаль юніорського чемпіонату світу з мета­ння молота, причому од­разу золоту (66,05 м). Альоні належить і най­кращий результат сезону в світі серед юніорок – 68,43 м.

 

 

 ЄЛІСТРАТОВА ЗНОВУ НА ВЕРШИНІ П’ЄДЕСТАЛУ!

 Другу поспіль міжнародну перемогу здобула Юлія Єлістратова – цього разу українці підкорилася траса іспанської столиці, де проходив етап Кубка Європи. На фініші житомирянка випередила на 32 секунди новозеландку Аннеке Дженкінс, і на 1 хвилину 14 секунд – бри­танку Джессіку Лермонт.

Як уже інформували «ПВ», на початку вересня Юлія тріум­фувала на турнірі серії Кубка Європи в румунській Кон­станці. А загалом упродовж сезону наша співвітчизниця здобула дві беззаперечні перемоги на етапах Кубка Євро­пи в Дніпропетровську та Києві, повернула собі титул чемпі­онки України, а також здобула срібні медалі чемпіонату світу з акватлону й етапу Континентального кубка в Стамбулі.

28.09.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання