« на головну 30.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Чотири медалі на ЧС

Чотири медалі на ЧС

 Столиця Узбекистану приймала світову першість з вільної, жіночої та греко-римської боротьби, яка цьогоріч проходила за оновленими правилами у восьми вагових категоріях. Українські спортсмени на килимах у Ташкенті здобули чотири нагороди – одну золоту і три срібні.

Єдине золото україн­ської команди – в активі Юлії Ткач (вагова категорія до 63 кг), більше ві­домої серед шанувальни­ків цього древнього спорту під дівочим прізвищем Остапчук. Наша спортс­менка лише навесні ви­йшла з декретної відпуст­ки, але одразу довела сер­йозність своїх намірів, за­воювавши бронзу чемпіо­нату Європи. У Ташкенті Юлія зробила собі та уболі­вальникам чудовий пода­рунок, здобувши титул найсильнішої на планеті напередодні святкування Дня фізичної культури і спорту.

У фіналі українка здола­ла чемпіонку світу 2012 року представницю США Олену Пирожкову. Раніше Юлія неодноразово зустрі­чалася з американкою, але завжди їй програвала – вос­таннє буквально за місяць до ЧС, на етапі Гран-прі. Але цього разу наша спортсменка, як вона зізна­лася, правильно налашту­валася тактично, тож здо­лала незручну суперницю, і на честь переможниці найвище за інших підняли прапор України і пролунав наш гімн.

Після повернення з Узбекистану новоспечена переможниця світової пер­шості зізналася, що після декретної відпустки дуже хотіла виграти медаль, адже раніше на чемпіона­тах світу їй не доводилося підійматися на п’єдестал пошани.

«На чемпіонаті світу на­багато важче виграти ме­даль, бо тут виступають усі найсильніші суперни­ці, у тому числі азійські борчині. У Ташкенті ми ба­чили всіх спортсменок, ко­трі виступатимуть на Олімпіаді 2016 року, тому це була своєрідна підготов­ка до олімпійського сезо­ну, вона загартовує перед найважливішими змаган­нями чотириріччя», – за­значила спортсменка в інтерв’ю журналістам.

«Золото» Ткач стало другою нагородою жіночої збірної в Узбекистані, адже раніше за неї на «бронзову» сходинку п’єдесталу поша­ни піднялася Ірина Харів (до 55 кг). Це також перша нагорода світового ґатунку в її кар’єрі. У втішному фі­налі наша спортсменка здобула перемогу над іс­панкою Каримою Санчес.

Інші дві «бронзи» до скарбнички національної збірної поклали представ­ники сильної статі. Зага­лом у столиці Узбекистану першим з українців завою­вав медаль борець вільно­го стилю Валерій Андрей­цев (до 97 кг), який у поє­динку за третє місце вибо­ров перемогу у грузинсько­го суперника Елізбара Оді­кадзе. «Бронзою» завершив для нашої команди чемпі­онат і Жан Беленюк (до 85 кг). Після перемоги Жана навесні на континенталь­ній першості ми розрахову­вали на його вдалий ви­ступ і на планетарній пер­шості. Українець вдало стартував, але у півфіналі судді віддали перемогу більш досвідченому азер­байджанцеві Саману Тех­масебі.

Під час поєдинку за тре­тє місце Жан без шансів для опонента «всуху» ви­грав у представника Ні­меччини Рамсіна Азізсіра.

 

  МЕДИКИ – ПЕРЕМОЖЦІ «КУБКА «СПАРТАКА» У ЗАКАРПАТТІ

 До Дня фізкультури і спорту Закарпатська обласна рада ФСТ «Спартак» (в. о. голови Микола Щадей) організувала турнір з міні-футболу серед команд колективів фізкультури профспілок різних галузей, переможцями якого стала команда медиків.

Сергій БАРАНЧИКОВ

спеціально для «ПВ»

Переможцями «Кубка «Спартака», який відбувся в Ужгородському спорткомп­лексі «Юність» за підтримки обласного відділення НОК України (голова Іван Риляк) та обласного центру фізич­ного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Оксана Мошкола), стали фут­болісти Закарпатського тери­торіального центру екстреної медичної допомоги (голо­вний лікар Фома Білинець, голова профкому Іван Лип­чей).

Вихованці відомого в області тренера з багаторічним ста­жем Василя Цірика – неодноразові переможці і при­зери різних змагань з футбо­лу ще раз підтвердили свій високий клас. Слідом за трі­умфаторами змагань у тур­нірній таблиці фінішували команди комунальників та журналістів.

Красень-кубок за перемогу у турнірі в. о. голови обласної ради ФСТ «Спартак» Микола Щадей вручив тренеру ко­манди територіального цен­тру екстреної медичної до­помоги Василю Цірику, при­зери турніру отримали ди­пломи від організаторів змагань.

 

 

 ДЕНЬ ФІЗКУЛЬТУРИ ВІДЗНАЧИЛИ МАСОВО

 У столиці минулої суботи на головній спор­тивній арені країни відбулося святкуван­ня Дня фізичної культури та спорту. У НСК «Олімпійський» зібралися представники по­над 20 федерацій, кілька сотень спортсменів та гостей міста.

 Особливістю цього свята спорту стало те, що пред­ставники федерацій самі запропонували свою участь та формат заходу. Як відзначив міністр мо­лоді та спорту Дмитро Бу­латов, часи, коли очолю­ване ним відомство при­мушувало до участі у по­дібних акціях, минули. Крім того, у заході взяли участь близько 60 військо­вих та бійців Національної гвардії України, які прохо­дять реабілітацію у ліку­вальних закладах Києва та Київської області.

А напередодні нагороди та почесні відзнаки з на­годи свята отримали представники колективу Міністерства молоді і спорту та фахівці галузі.

 

 З МЕДАЛЯМИ І ЛІЦЕНЗІЯМИ

 З 6 по 20 вересня в іспанському місті Грана­да найкращі представники планети зі спор­тивної стрільби серед юніорів та дорослих змагаються за медалі чемпіонату світу, при­нагідно розігруючи олімпійські ліцензії. До програми світової першості включено турні­ри з кульової та стендової стрільби.

 Україна делегувала до Іс­панії 38 спортсменів, се­ред яких найбільш титу­ловані – олімпійська чемпіонка Афін–2004 і дворазова призерка лон­донських Ігор–2014 Оле­на Костевич, олімпій­ський чемпіон Пекі­на–2008 Олександр Пе­трів та срібний призер Ігор–2008 Юрій Сухору­ков.

Як і годиться, флагмани збірної проявили себе на ЧС якнайкраще. Так, пер­шу олімпійську ліцензію для стрілків на Олімпій­ські ігри 2016 року, які відбудуться у Ріо-де- Жанейро, виборола Оле­на Костевич: вона здобу­ла срібну медаль у впра­ві на 10 м із пневматич­ного пістолета. А Сергій Куліш хоч і не зійшов на п’єдестал пошани, фіні­шувавши з четвертим ре­зультатом у фіналі стріль­би на 50 м із малокалі­берної гвинтівки з трьох положень, але також здобув для країни путів­ку на Ігри в Ріо.

Згодом до скарбнички збірної три «бронзи» по­клали представниці пре­красної статі. Галина Ав­раменко у стрільбі по ру­хомій мішені стала тре­тьою, у цьому ж виді програми у складі ко­манди разом з Вікторією Рибоваловою та Катери­ною Самохіною вона по­сіла третє місце. Ще одну «бронзу» у стрільбі з ма­локаліберної гвинтівки на 50 м із положення ле­жачи виборола наша жі­ноча збірна, яку предста­вили Наталія Кальниш, Леся Леськів та Ольга Го­лубченко.

 

 

 ДАНИЛО БОЛДИРЄВ – ЧЕМПІОН І РЕКОРДСМЕН СВІТУ!

 У неділю в іспанському Хіхоні фінішував чемпіонат світу зі ске­лелазіння, у якому за нагороди змагалися 56 атлетів з 19 країн.

У дисципліні «швидкість» 22-річний майстер спорту України міжнародного класу Данило Болдирєв усі раунди прой­шов із найкращим результатом за часом і став чемпіо­ном світу. У вирішальній дуелі донеччанин не залишив шансів росіянину Станіславу Кокоріну, а принагідно ще й встановив новий світовий рекорд швидкості у фіналі – 5,60 с, що на 13 мілісекунд швидше за по­передній найкращий результат, встановлений чеським скелелазом Лібором Хрозою наприкінці серпня.

22.09.2014


Володимир ПОЛЄТАЄВ спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання