« на головну 30.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

На відстані одного кидка

На відстані одного кидка

 До 14 вересня в Іспанії триватиме чемпіонат сві­ту з баскетболу, на який вперше в своїй історії пробилася і збірна Укра­їни. Наші співвітчизники вже припинили боротьбу за медалі, не здолавши перепони групового ета­пу. А найприкріше те, що для виходу до наступного етапу змагань українцям не вистачило буквально одного влучного кидка.

НАША ЗБІРНА НА ЧС:

Україна – Домінікана – 72:62

Фінляндія – Україна – 81:76

Україна – Туреччина – 64:58

Нова Зеландія – Україна – 73:61

Україна – США – 71:95

На історичній для наших май­стрів помаранчевого м’яча світовій першості виступ збірної України радше нагадував дитячі забавки на гойдалці: вдалі матчі чергувалися з провалами в наступних, бойовий за­пал змінювався апатичним сліду­ванням у фарватері суперника. На жаль, останній кивок цього «маят­ника» закінчився у негативній для гравців та вболівальників нашої команди фазі.

Дебютний матч «синьо-жовта» дружина проводила проти півфіна­ліста Кубка Америки–2013 збірної Домініканської Республіки. У цьо­му двобої «невимушених помилок» раніше за суперника зуміли впора­тися з нервами українці, які на стар­ті третьої чверті відірвалися від опонентів на 14 очок, і цього ганди­капу підопічним Майка Фрателло вистачило для перемоги.

Натомість у наступному матчі проти ще одного дебютанта світо­вих чемпіонатів збірної Фінляндії наші програли. Насамперед далася взнаки травма основного снайпера збірної Сергія Гладира, який через пошкодження змушений був поки­нути паркет.

Наступна гра виявилася не про­сто кращою для українців на чемпі­онаті світу, а й стала однією з визна­чальних в її історії – наші співвіт­чизники обіграли віце-чемпіонів світу збірну Туреччини. Підґрунтя для перемоги наші хлопці створили на старті заключної чверті й голо­вне, зуміли утримати суперника на безпечній дистанції.

Аби гарантувати собі вихід до на­ступного етапу, нам достатньо було в наступній грі здолати Нову Зелан­дію, яка в стартових поєдинках в Іс­панії не знала смаку перемог. Але саме в матчі з представниками Оке­анії для підопічних Майка Фрателло розпочалася «чорна смуга». Перші три чверті команди поперемінно во­лоділи ініціативою й вели в рахунку, але наприкінці третьої і на початку заключної десятихвилинок новозе­ландці зробили два потужних ривки, після чого не дозволяли українцям скоротити рахунок до 10 очок.

Заключний матч проти чинних чемпіонів світу й олімпійських чем­піонів збірної США особливих надій не викликав. «Синьо-жовті» доволі несподівано навіть виграли першу чверть, однак потім «зірково-смугасті» взялися за справу всерйоз, що й вилилося в підсумкову пораз­ку збірної України.

З нашої групи продовжили бо­ротьбу на чемпіонаті американці, турки, новозеландці й домініканці. Причому Україні й двом останнім збірним довелося рахувати додатко­ві показники, які в наших співвіт­чизників виявилися гіршими. Якби ми пропустили на одне(!) очко мен­ше в матчі з Новою Зеландією, далі турнірним шляхом крокували б наші співвітчизники. Але історія, як відомо, не любить умовного спо­собу, тож доведеться себе втішати тим, що наша збірна була однією з наймолодших на чемпіонаті, й спо­діватися на її подальший прогрес.

 

 СТАРТУВАЛИ З ПОРАЗКИ

 У стартовому поєдинку відбіркового ци­клу до ЧЄ–2016 національна збірна команда України з мінімальним рахунком поступилася команді Словаччини. Єдиний м’яч в середині першого тайму забив півзахисник словацької збірної та грецького ПАОКа Роберт Мак.

Наша збірна попри значні кадрові втра­ти (гру через різні обставини пропуска­ли Коноплянка, Гармаш, Ро­тань, Тимощук) доволі ак­тивно розпочала матч, хоча до відвертих гольових мо­ментів справа так і не ді­йшла. Натомість суперники в другій третині першої сорокап’ятихвилинки «ви­бухнули» серією небезпеч­них атак, одна з яких закін­чилася влучним «пострі­лом» Мака – той обійшов Ракицького й пробив повз Пятова.

Українці мали першу реальну нагоду зрівняти рахунок пе­ред перервою, але спочатку словацький голкіпер париру­вав удар головою Степанен­ка, згодом Зозуля не зміг «за­нести» м’яча у ворота гостей буквально з лічених метрів. У другому таймі той-таки Зозу­ля поцілив у стійку, потім з вигідної позиції промазав Ед­мар, а в компенсований час наш голкіпер Андрій Пятов навіть зрівняв рахунок, прий­шовши до штрафної суперни­ка на останній кутовий у мат­чі. Але буквально за мить до цього арбітр матчу шотлан­дець Крейг Томсон зафіксу­вав дуже сумнівне порушен­ня правил…

У стартовому поєдинку відбіркового ци­клу до ЧЄ–2016 національна збірна команда України з мінімальним рахунком поступилася команді Словаччини. Єдиний м’яч в середині першого тайму забив півзахисник словацької збірної та грецького ПАОКа Роберт Мак.

Кваліфікація на Євро–2016

Україна – Словаччина – 0:1

(Мак, 17)

Україна: Пятов, Шевчук, Фе­децький, Ракицький, Кучер, Ковальчук (Безус, 65), Едмар, Степаненко, Гусєв (Громов, 81), Ярмоленко, Зозуля.

 

АТЛЕТИ ОБРАЛИ СВОЇХ ПРЕДСТАВНИКІВ

Минулого тижня на олімпійській базі у Конча-Заспі відбулося засідання ІІІ звітно-виборної Асамблеї атлетів України, де наші спортсмени обрали склад комісії атлетів на 2014–2018 роки.

Асамблея атлетів України проводиться раз на чоти­ри роки, у виборах від усіх національних олімпій­ських федерацій беруть участь по два спортсмени – учасники двох останніх Олімпійських ігор, а також активні діячі в сфері розви­тку та пропаганди олімпій­ського руху й свого виду спорту. До нового складу комісії обрано олімпій­ських чемпіонів та призе­рів: боксера Олександра Усика та фехтувальницю Ольгу Харлан, гімнастів Анну Безсонову та Валерія Гончарова, борчиню Ірину Мерлені, стрілка Олену Костевич, важкоатлета Олексія Торохтія, легкоат­летку Ольгу Саладуху, біат­лоніста Андрія Дериземлю та гірськолижника Дмитра Мицака.

Перше засідання новообраного дорадчого ор­гану НОК заплановано на 12 вересня, тоді ж буде обрано і нового очільни­ка комісії атлетів.

 

ДІАМАНТИ – ДРУЗІ ЛЕГКОАТЛЕТІВ

 У Брюсселі під час фіналу «Діаманто­вої ліги», який проходив минулого ві­кенду, стали відомі всі імена пере­можців цьогорічного сезону.

Українець Богдан Бонда­ренко до останнього бо­ровся за головний приз турніру, але поступився за додатковими показни­ками катарцю Мутазу Баршиму.

Наш співвітчизник упро­довж усього сезону де­монстрував чудову фор­му, яку зберіг і до вирі­шальних змагань. У Брюс­селі українець вкотре здолав 2,40 м, але тим са­мим йому відповів і ката­рець Мутаз Есса Баршим. У наступній спробі остан­ній взяв і 2,43 м. Украї­нець переніс решту спроб на 2,46 м, але планка на рівні світового рекорду встояла. Відтак за підсум­ками «Діамантової ліги» Бондаренко і Баршим на­брали по 20 очок, але за додатковими показника­ми переможцем став ат­лет з Катару.

У секторі для потрійного стрибка другою закінчила змагання Ольга Саладуха (14,53 м), яка поступила­ся лише переможниці «Діамантової ліги»–2014 колумбійці Катеріні Ібар­гуен (14,98 м). «Срібний» виступ у Брюсселі дозво­лив Саладусі зійти на тре­тю сходинку цьогорічних «діамантових перегонів».

 

 ЄЛІСТРАТОВА ТРІУМФУВАЛА У РУМУНІЇ

Минулого вікенду в Румунії відбувся етап європейського Кубка з тріатлону, на якому перемогу здобула українка Юлія Єлістратова. Наша співвітчизниця фінішувала пер­шою з результатом 02:09:18, залишивши позаду двох представниць Росії – Олену Данилову та Анастасію Абро­сімову, які посіли друге та третє місця відповідно.

На цьому етапі виступали й інші наші майстри спорту мужніх і загартова­них. Олександра Степаненко замкнула чільну п’ятірку, Інна Рижик фіні­шувала дев’ятою, а Віра Соснова замкнула першу двадцятку. У чоловіків переміг росіянин Дмитро Полянський, а найкращий результат серед українців продемонстрував Іван Іванов, який здолав восьму сходинку (Сергій Кохан до фінішу не дістався).

14.09.2014


Володимир ПОЛЄТАЄВ спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання