« на головну 30.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Україна зустріла юних олімпійців

Україна зустріла юних олімпійців

 З 16 по 28 серпня у китайському Нанкіні три­вали ІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри, в яких за 222 комплекти нагород змагалися представ­ники 204 країн світу. 58 юних олімпійців Укра­їни виступали у 22 із 28 видів спорту та вибо­роли 29 медалей – 9 золотих, 9 срібних та 11 бронзових.

 Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Найкращі юні атлети плане­ти впродовж двох тижнів боролися за нагороди пре­стижного міжнародного фо­руму, а наприкінці минуло­го тижня Нанкін феєричним і неза­бутнім шоу закриття змагань пере­дав естафету столиці III літніх Юнацьких Олімпійських ігор – 2018 року їх прийматиме Буенос-Айрес (Аргентина).

Наші співвітчизники хоча й не повторили медальний успіх І ЮОІ у Сингапурі 2010 року, де українські спортсмени здобули 33 нагороди, але все одно гідно представили Україну і повернулися додому із 29 олімпійськими медалями. Загалом за кількістю здобутого «золота» наші юні атлети могли б посісти і вище місце, але в загальнокоманд­ному заліку не враховувалися меда­лі, завойовані спортсменами у скла­ді змішаних інтернаціональних ко­манд. Таких медалей в активі укра­їнців п’ять – дві золоті, одна срібна і дві бронзові. Тож перше загально­командне місце вибороли господарі змагань – команда Китаю (38-13-14), другими стали росіяни (27-19-11), третіми – американці (10-5-7), чет­вертими – французи (8-3-9), п’ятими – японці (7-9-5), а Україна (7-8-9) за­мкнула шістку кращих.

Чемпіонами у Нанкіні стали Ми­хайло Романчук (плавання, 400 м вільним стилем), Павло Корости­льов (кульова стрільба, пневматич­ний пістолет), Анастасія Малявіна (плавання, 200 м брасом), Ангеліна Калініна (теніс, жіночі пари), Єли­завета Бабій (легка атлетика, стриб­ки у довжину), Юлія Левченко (лег­ка атлетика, стрибки у висоту), Гліб Піскунов (легка атлетика, метання молота), Антон Кузнецов (сучасне п’ятиборство, змішана естафета) і Раміль Гаджиєв (бокс, 73 кг).

За крок до найвищої сходинки п’єдесталу пошани зупинилися Бог­дан Ядов (дзюдо, 66 кг), Михайло Ро­манчук (плавання, 800 м вільним стилем), Денис Вороновський (тхек­вондо, +73 кг), Владислав Грико (спортивна гімнастика, вправи на коні), Альона Белякова (легка атле­тика, метання диска), Джойс Коба (легка атлетика, 200 м), Людмила Лу­зан (каное-одиночка, спринт), Ганна Красношлик (стрибки у воду, 3 м), Олександр Малосілов (легка атлети­ка, змішана естафета 8х100 м).

З бронзовими нагородами повер­нулися додому Анастасія Малявіна (плавання, 100 м брасом), Софія Зен­ченко (важка атлетика, 63 кг), Люд­мила Дроздова (дзюдо, змішана ко­манда), Юлія Міюц (тхеквондо, +63 кг), Вікторія Сухорукова (стрільба кульова, пневматична гвинтівка, змішана команда), Руслан Валітов (легка атлетика, метання диска), Владислав Грико (спортивна гімнас­тика, вправи на кільцях), Олександр Масик (греко-римська боротьба, 42 кг), Олена Кремзер (вільна бороть­ба, 52 кг), Пилип Ткаченко (стрибки у воду, командні змагання), збірна України з велоспорту у складі Дар’ї Ткачової, Анжеліки Тетерич, Вла­дислава Нізицького, Рината Удода (командна естафета).

У столичному міжнародному ае­ропорту «Бориспіль» юних олімпій­ців зустрічала численна делегація високопосадовців, тренерів, рідних і близьких спортсменів. Президент НОК Сергій Бубка зазначив, що успішний виступ наших юних олім­пійців у Нанкіні підтверджує гарні перспективи українського спорту, а головне завдання, яке стоїть перед країною та усіма спортивними орга­нізаціями, – це зберегти й підтрима­ти молодь, яка своїми досягнення­ми прославила Україну. Дмитро Бу­латов зауважив, що Юнацькі Олім­пійські ігри – важливий крок до по­дальшої успішної спортивної кар’єри. Шеф місії на Іграх у Нанкі­ні Анна Сорокіна та молодий посол України на змаганнях Олександр Усик подякували всім за підтримку й зазначили, що команда виконала взяті на себе зобов’язання зробити все можливе для успішного висту­пу. Від імені всіх спортсменів чем­піони Юнацьких Олімпійських ігор легкоатлетка Юлія Левченко та бок­сер Раміль Гаджиєв запевнили, що й надалі радуватимуть Україну та співвітчизників своїми успіхами.

Варто зазначити, що для під­тримки юних українських спортс­менів НОК встановив щомісячні стипендії чемпіонам і призерам Ігор, а також їхнім тренерам. Крім того, передбачено державні винаго­роди для медалістів у розмірі 20, 15 та 10 тисяч гривень залежно від ґа­тунку нагороди.

 

 

НАШ КВАРТЕТ ПЕРЕМАГАЄ ЗІ СВІТОВИМ РЕКОРДОМ

 На чемпіонаті світу з академічного веслування, що відбувся в Амстер­дамі, українська чоловіча парна чет­вірка зійшла на найвищу сходин­ку п’єдесталу пошани, встановивши принагідно новий світовий рекорд.

Українська команда у складі Артема Морозова, Олександра Надтоки, Дмитра Міхая та Івана Довгодька вперше в істо­рії виборола звання чем­піонів світу. Наші хлопці фінішували з новим сві­товим рекордом – 5.32,260, випередивши британців (5.32,350) та німців (5.36,970). Як ба­чимо, у запеклій бороть­бі українська четвірка обійшла сильний британ­ський екіпаж лише на 9 сотих! При цьому обидві команди побили попере­дній світовий рекорд: 2012-го року Росія здола­ла цю дистанцію за 5 хвилин 33 секунди.

Таким чином, «синьо-жовтий» квартет підтвердив свій клас, адже на євро­пейській першості, що у червні проходила у Бел­граді (Сербія), наші хлопці теж здобули «золото». Тоді вони залишили позаду британців та олімпійських чемпіонів Лондона–2012 німців, які посіли друге і третє місця відповідно.

 

УКРАЇНЕЦЬ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ ПРЕСТИЖНОЇ СЕРІЇ ТУРНІРІВ

 Уперше в історії найпрестижнішу се­рію турнірів зі спортивної ходьби IAAF Race Walking Challenge виграв наш співвітчизник Руслан Дмитренко.

 Переможцем серії IAAF Race Walking Challenge офіційно визнано україн­ського майстра зі спор­тивної ходьби на 20 км, рекордсмена країни Рус­лана Дмитренка. Тріумф у найпрестижнішій серії турнірів зі спортивної ходьби Русланові забез­печили виграні ним Ку­бок світу в Тайцані, між­народні змагання у Луга­но, а також четверта схо­динка на континенталь­ній першості у Цюриху.

Руслан Дмитренко став першим українцем, якому вдалося не лише перемог­ти у серії IAAF Race Walking Challenge, а й потрапити до трійки найкращих. Спортсмен також отримає від організаторів грошову винагороду – 30 тисяч американських доларів.

 

 ЮРІЙ ЧЕБАН – СПОРТСМЕН МІСЯЦЯ

Найкращим спортсменом останнього літнього місяця в Україні експертною комісією НОК визнано Юрія Чебана, а його особистий наставник В’ячеслав Сорокін став найкращим тренером серпня.

Наш олімпійський чемпіон Лондона–2012 і бронзовий призер Пекіна–2008 на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное, що в серпні проходив у Москві, здобув блискучу перемогу на 200-метрівці. А згодом Юрій разом із партнерами по команді – Олександром Максимчуком, Віталієм Го­люком та Вадимом Ціпаном виборов іще й «срібло» в естафеті каное-одиночок на дистанції 200 м.

Загалом для Юрія Чебана це вже друге подібне визнання. Ра­ніше каноїст визнавався найкращим спортсменом місяця два роки тому, коли у серпні 2012-го здобув олімпійське «золото».

08.09.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання