« на головну 05.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

У спорті й роботі єдині!

У спорті й роботі єдині!

На дніпропетровсько­му стадіоні «Метеор» відбулася IX спарта­кіада молодіжних ко­манд підприємств космічної галузі, іні­ціатором та організа­тором якої була Рада молодих працівників космічної галузі (го­лова М. Науменко). Загалом у змаган­нях взяли участь 122 спортсмени, делего­вані радами молодих працівників восьми підприємств галузі.

 Борис МЕЛЬНИЧЕНКО

заступник голови ЦК профспілки «Космомаш» України,

спеціально для «ПВ»

Сонячна погода, чу­довий настрій, ра­дість від зустрічі вже знайомих ко­манд, а головне – прагнення показати свою майстерність сповнювали ентузіазмом учасників па­раду, які вишикувалися для урочистого відкриття спартакіади. Командувач параду нагадав учасникам змагань, що 30 років тому на цьому зеленому полі футбольна команда «Дні­про» у важкому поєдинку з московським «Спартаком» перемогла з рахунком 4:2 і завоювала золоті медалі чемпіонату СРСР. І це було показово, адже кожна з ко­манд отримала можли­вість не просто вибороти золоті медалі, а й у 9 видах спорту із шаною та гордіс­тю підняти кубки перемо­ги, підготовлені оргкоміте­том і спортивним клубом «Метеор» (голова О. Дєньгі­на)! До речі, нагороди, як і ІХ спартакіада загалом, були присвячені знамен­ній події – 70-річчю з дня створення Державного під­приємства «Виробниче об’єднання Південний ма­шинобудівний завод ім. О. М. Макарова», що від­значалося 21 липня.

Юнаки та дівчата, по­при складну ситуацію на підприємствах, за підтрим­ки адміністрацій та проф­спілкових комітетів вияви­ли спортивну завзятість у подоланні труднощів сьо­годення і довели, що моло­де покоління підприємств «Космомаш» готове боро­тися не лише за здоровий спосіб життя, а й за згурто­ваність, взаєморозуміння і мир. Спартакіада тривала сім днів і пройшла на висо­кому організаційному рів­ні, за активною участю всіх модулів молодіжного руху: Ради молодих пра­цівників підприємства ДП «ВО ПМЗ ім. О. М. Макаро­ва» (голова Ю. Дільдіна), комісії профспілкового ко­мітету по роботі серед мо­лоді (голова А. Огієнко) і, звичайно ж, голови Ради молодих працівників кос­мічної галузі Максима На­уменка, на долю якого ви­пала левова частка турбот і клопотів. Об’єднаними зу­силлями вони змогли ство­рити умови молодим лю­дям для відпочинку між змаганнями, знайомства з тими, хто вперше приїхав на «Південмаш», а також обміну досвідом роботи за принципом «побачити са­мому» шляхом організації екскурсії на «Південмаш», до Музею космонавти- ки Національного центру аерокосмічної освіти моло­ді України, поїздки на те­плоході по Дніпру...

За призові місця розгор­нулася справжня боротьба, де всі команди гідно пред­ставили свої виробничі ко­лективи. Фінальний день змагань підбив підсумки спартакіади в командному й особистому заліках і про­ходив у спортивному залі СК «Метеор», де в урочис­тій обстановці було вруче­но заслужені нагороди пе­реможцям. У командному заліку тріумфувала коман­да ДП «КБ «Південне» ім. М. Янгеля (м. Дніпропе­тровськ), другими стали їхні земляки з ДП «ВО ПМЗ ім. О. М. Макарова», треті­ми фінішували представ­ники ДНВП «Об’єднання «Комунар» (м. Харків).

Усі учасники спартакіа­ди отримали подарунки від організаторів. Для вру­чення нагород командам- переможницям були запро­шені представники ЦК «Космомаш» України, за­ступник генерального ди­ректора ДП «ВО ПМЗ ім. О. М. Макарова» К. Завго­родній, голова профспілко­вого комітету ППО «ДП ВО ПМЗ ім. А. М. Макарова» В. Васильєв, помічник ге­нерального директора ДП «ВО ПМЗ ім. О. М. Макаро­ва» В. Ткаченко. Вони ви­словили подяку всім учас­никам спартакіади й орга­нізаторам за участь у спор­тивному святі та побажали досягнення нових висот у житті.

Під час урочистостей, звичайно, настрій у всіх був піднесеним, учасники масово фотографувалися на згадку про приємні мит­тєвості зустрічей, перемог і нових особистих досяг­нень у спорті. Адже спорт був і буде джерелом сили, здоров’я, натхнення на тру­дові успіхи та прагнення до кращого життя. Після закриття спартакіади ке­рівники команд підпри­ємств галузі запросили всіх до величезного стенда «Космос очима дітей», де демонструвалися роботи конкурсу малюнка серед дітей працівників підпри­ємств ДКАУ, привезені до Дніпропетровська для по­казу й оцінювання журі. Автори кращих робіт були нагороджені грамотами, подяками та дипломами.

Насамкінець хотілося б зазначити, що невипадко­во місцем зустрічі моло­діжної спартакіади було обрано місто на Дніпрі. Адже саме тут 21 липня 1944 року за рішенням уря­ду судилося постати авто­заводу, а потім і легендар­ному «Південмашу». Хоча з об’єктивних причин свят­кування ювілею із звични­ми урочистостями не за­плановане, але молоде по­коління, продовжуючи кращі традиції ветеранів підприємств і організацій космічної галузі, своїм приїздом, участю і перемо­гами в спорті своєрідним чином привітало трудовий колектив спорідненого під­приємства.

 

 

 П’ЯТЬ МЕДАЛЕЙ ЄВРОЧЕМПІОНАТУ

В угорському Секешфегерварі відбувся кон­тинентальний чемпіонат найсильніших спортсменів сучасного п’ятиборства, де українці здобули п’ять нагород різного ґа­тунку.

Кольори національної збірної України захищали 7 спортсменів: Вікторія Терещук, Ірина Хохлова, Анастасія Спас, Павло Тимощенко, Дмитро Кірпулянський, Руслан Наконечний та Денис Павлюк.

Першу медаль до скарб­нички нашої команди принесла Вікторія Тере­щук, яка після всіх дисци­плін набрала в сумі 1344 бали, чим забезпечила собі срібну медаль чем­піонату Старого Світу. За­вдяки вдалому виступу Вікторії та результатам ще двох українок – Ірини Хохлової та Анастасії Спас наша команда стала другою в командній пер­шості.

Наступними відзначили­ся представники сильної статі – Павло Тимощенко став третім в індивіду­альних виступах серед чоловіків. Також «брон­зовим» виявився виступ Ірини Хохлової та Дми­тра Кірпулянського в міксті.

А підсумував виступ українських п’ятиборців в Угорщині тріумф наших дівчат у жіночій естафеті. В останній день змагань Вікторія Терещук та Анас­тасія Спас впевнено здо­лали конкуренток і з ре­зультатом у 1407 очок зі­йшли на найвищу схо­динку п’єдесталу поша­ни, залишивши позаду суперниць з Німеччини (1400) та Росії (1387).

У загальнокомандному заліку на єврочемпіонаті Україна фінішувала тре­тьою.


ДРУГІ В ЗАГАЛЬНОКОМАНДНОМУ ЗАЛІКУ

  В угорському місті Пакш відбувся Кубок Єв­ропи з дзюдо серед юніорів (до 21 року), в якому взяли участь 407 спортсменів з 24 кра­їн континенту. Українська збірна завоювала на змаганнях 9 нагород.

В активі українців 3 золо­ті, 1 срібна і 5 бронзових медалей. Чемпіонами стали Богдан Ядов (66 кг), Яків Хаммо (+100 кг) та Анастасія Турчин (78 кг). «Срібло» виборола Анастасія Сапсай (+78 кг), а «бронзу» – Віктор Макуха (81 кг), Семен Рокита (100 кг), Дмитро Раскін (66 кг), Антон Рудник (+100 кг) та Олександр Палагічев (52 кг).

Наші співвітчизники в за­гальнокомандному залі­ку стали другими, посту­пившись лише збірній Ту­реччини.

 

 

  ХАРЛАН – ЧЕМПІОНКА СВІТУ

  На світовій першості з фехтування, яку приймає російська Казань, олімпійська чемпіонка, багаторазова чемпіонка та призерка чемпі­онатів світу і Європи Ольга Харлан вдруге в своїй кар’єрі виборола золоту медаль в особистій першості з фехтування на шаблях. Оль­га захистила титул, здобутий минулого року на світовій першості в Будапешті.

Українка впевнено здолала турнірний шлях, вкотре продемонстру­вавши високу майстерність і бездоганний професіоналізм. У півфіналі лі­дер світового рейтингу шаблісток здобула перемогу над росіянкою Катери­ною Дьяченко (15:7) попри шалену підтримку глядачами своєї співвітчиз­ниці. А у вирішальному поєдинку Харлан зустрілася з американкою Марі­ель Загуніс. Протистояння давніх суперниць видалося напруженим, але українка виявилася більш вправною – 15:12.

27.07.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання