« на головну 05.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Новатор» у роботі і спорті

«Новатор» у роботі і спорті

Чергова спартакіада заводчан ДП «Новатор», присвячена Дню захисту дітей, відбулася на фізкультурно-оздоровчому комплексі, що є структурною одини­цею підприємства. Її організаторами виступили первинна профспілкова ор­ганізація заводу та адміністрація ФОК «Новатор». Загалом у складі команд у змаганнях взяли участь 200 заводчан.

Валерій Марценюк

спеціально для «ПВ»

Традиційно спартакіада ДП «Новатор» є справжнім свя­том для її учасників та вболі­вальників. На урочисте від­криття спортивного заходу були запрошені директор підприєм­ства Анатолій Вдовиченко, голова профспілкової організації ДП «Но­ватор» Олександр Рижанський, ди­ректори управлінь підприємства, начальники цехів, голови цехових профспілкових комітетів, працівни­ки заводу.

«На таких людях, як ви, трима­ється наше підприємство, – заува­жив у вступному слові Анатолій Вдовиченко. – Бо такого сильного духу, як у наших заводчан, немає більше ні в кого. Передайте його мо­лодим працівникам, які приходять до нас на завод, і показуйте своїм прикладом, що працівник ДП «Но­ватор» – це не лише робітник, а й спортсмен, який підтримує себе, свою сім’ю, колектив, у якому він працює, в здоровій фізичній формі». Олександр Рижанський зауважив, що підприємство може пишатися високим рівнем проведення спарта­кіад по всій Хмельниччині, адже спортсмени «Новатора» захищають честь заводу на міських, обласних та галузевих спартакіадах.

Цьогоріч учасники змагалися у семи видах спорту: шахах, настіль­ному тенісі, міні-футболі, армреслін­гу, гирьовому спорті, легкій атлети­ці та волейболі. Найкращі учасники змагань вибороли право представля­ти своє підприємство на спартакіа­дах різних рівнів, де працівники за­воду традиційно показують добрі ре­зультати. Приміром, команда з міні-футболу ДП «Новатор» бере участь в чемпіонаті м. Хмельницького, висту­паючи наразі в першій лізі. А пере­можець у армспорті Денис Кадин­ський неодноразово був призером галузевих спартакіад Профспілки авіабудівників України.

Утім, звісно, головною метою змагань є залучення працівників підприємства до постійних занять спортом. Адже робота заводчан не­легка, а тому спорт – це своєрідне за­гартування на витривалість до на­вантажень, які доводиться долати працівникам щодня. А відтак пере­можених на змаганнях не буває, у виграші залишаються всі учасники спартакіади.

 

ЖУРНАЛІСТИ ЗАКАРПАТТЯ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

13-й рік поспіль проводить в Ужгороді футболь­ний турнір команд засобів масової інформації краю Закарпатська обласна профспілкова орга­нізація працівників культури. Змагання медій­ників, присвячені пам’яті відомих футболістів ужгородського «Спартака» Карла Олага і Дмитра Калинича, організовані за підтримки спортивних та журналістських організацій області, завжди вирізняються яскравим і видовищним дійством.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Цьогоріч футбольний турнір вперше прохо­див на чудовому спортивному майдан­чику Закарпатської обласної ДЮСШ департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА (директор Віктор Дуло). На урочистому відкритті зма­гань його учасників тепло привітали голова оргкоміте­ту, голова обкому профспіл­ки працівників культури На­талія Товтин, голова обласної організації Національного олімпійського комітету Украї­ни Іван Риляк, голова облас­ної організації Національної Спілки журналістів України Дмитро Воробець, голова облради ФСТ «Україна» Вла­дислав Кушнірчук, автор проекту турніру, журналіст Василь Гаджега.

Усі поєдинки проходили на­пружено, за підтримки чис­ленних уболівальників. По­казавши результативну гру, перемогу в турнірі здобули футболісти збірної команди обласних газет «Спорт тайм» і «Новини Закарпаття» (тре­нер Степан Селменський). В їх активі три переможні мат­чі й одна нічия. Другими фі­нішували представники За­карпатської обласної дер­жавної телерадіокомпанії «Тиса» (граючий тренер Віта­лій Біровчак), третіми стали минулорічні володарі пере­хідного кубка – спортсмени команди «Журфак юнайтед» відділення журналістики фі­лологічного факультету Ужго­родського національного уні­верситету (граючий тренер Володимир Тарасюк). До п’ятірки кращих також уві­йшли команди газет «Срібна Земля» та «Карпаті ігаз со».

Призери футбольного турніру журналістів нагороджені куб­ками, дипломами та грошо­вими винагородами обласної профорганізації працівників культури. А всі учасники тур­ніру отримали пам’ятні призи галузевої профспілки й об­ласної організації НОКУ.

 

УКРАЇНЦІ ЗАЛИШИЛИСЯ В ЕЛІТІ

У німецькому Брауншвейгу мину­лими вихідними завершився ко­мандний чемпіонат Європи з лег­кої атлетики, де перемогу святкували господарі. За підсумками 40 видів українська команда набрала 272 очки і стала шостою, що забезпечило на­шим спортсменам прописку в Супер­лізі й на наступний рік.

На змаганнях в індивіду­альних видах наші атлети завоювали 12 медалей: 3 золоті, 4 срібні та 5 брон­зових.

Двічі перемогу на турнірі святкувала Анна Рижико­ва, яка спочатку тріумфу­вала на дистанції 400 м з бар’єрами (55,00 с), а по­тім з колегами по команді Дар’єю Приступою, Хрис­тиною Стуй та Ольгою Земляк показали найкра­щий результат в естафеті 4х400 м (3.27,66 хв). Ще одне перше місце в інди­відуальній програмі заво­ював Андрій Проценко в стрибках у висоту (2,30 м).

На другу сходинку в Бра­уншвейгу сходили Ольга Саладуха (потрійний стри­бок, 14,33 м), з особистим рекордом Ганна Гацько-Федусова (метання списа, 63,01 м), Оксана Окунева (стрибки у висоту, 1,95 м) та Наталія Погребняк (біг, 200 м, 23,13 с).

Ольга Ляхова повторила минулорічний успіх і фі­нішувала третьою з бігу на 800 м (2.03,39 хв). Тим же може похвалитися й Ольга Земляк, яка стала третьою на дистанції 400 м (52,28 с). Подібні ж досягнення у Максима Богдана (метання списа, 80,93 м), Наталії Прище­пи (біг, 1500 м, 4.15,71 хв) та Віктора Кузнецова (по­трійний стрибок, 16,63 м).


ТРИ МЕДАЛІ В БУДАПЕШТІ

Минулого вікенду в столиці Угорщи­ни відбувся міжнародний турнір се­рії Гран-прі з дзюдо, в якому взяли участь 407 спортсменів з 53 країн сві­ту. Зі змагань українці повертаються з трьома нагородами.

У Будапешті наша збірна була представлена 23 спортсменами (13 чоло­віків та 10 жінок), але на п’єдесталі пошани опи­нилися лише троє з них. У фінальній зустрічі у ва­говій категорії понад 78 кг наша Світлана Ярьомка поступилася су­перниці з Японії Тачімото Мегумі, здобувши «срі­бло». А двома «бронза­ми» поповнили скарб­ничку збірної України Олександра Старкова (до 52 кг) та Георгій Зантарая (до 66 кг).

 

 

ЛОМАЧЕНКО – ЧЕМПІОН СВІТУ

Українець Василь Ломаченко, який проводив лише третій бій у професійному ринзі, здобув титул чемпіона світу за версі­єю WBO. Наш співвітчизник у Карсоні (США) в двобої за вакантний чемпіонський пояс у напівлегкій вазі здолав до цього моменту непереможного американця Геррі Рассела-молодшого.

Ломаченко переміг розділеним рішенням суддів. Один з них вирішив, що була нічия (114:114). Двоє інших суддів за підсумками на­сиченого і видовищного бою відзначили, що наш співвітчизник домінував упродовж усього поєдинку, завдаючи точні удари в корпус і голову суперни­ка, і віддали перемогу українцю – 116:112. Таким чином, Василь Ломаченко повторив рекорд 39-річної давності боксера з Таїланду Саєнсака Мансуріна, який теж став чемпіоном у своєму третьому поєдинку на професійному ринзі.

29.06.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання