« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Сильні духом і патріотизмом

Сильні духом і патріотизмом

У вівторок в аеропорту Бо­риспіль уболівальники зустрі­чали національну паралімпій­ську збірну команду України – учасницю ХІ зимових Пара­лімпійських ігор у Сочі. Наші спортсмени вибороли 25 ме­далей, посіли четверте за­гальнокомандне місце і стали другими за загальною кількіс­тю здобутих нагород.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

На цьогорічній Паралімпіаді збірна України здобула 5 зо­лотих, 9 срібних та 11 брон­зових медалей (відзначився «синьо-жовтий» десант у бі­атлоні та лижних перегонах).

Справжніми героями Паралімпіади–2014 стали Віталій Лук’яненко, в активі якого дві золотих, одна сріб­на та одна бронзова нагороди; Люд­мила Павленко та Олександра Коно­нова, які здобули по одній медалі кожного ґатунку, а також Григорій Вовчинський, який зійшов на найви­щу сходинку п’єдесталу пошани.

Мультимедалістами Ігор стали наші Юлія Батенкова (три срібних та одна бронзова медалі), Максим Яровий (дві срібних та одна бронзо­ва нагороди), Олена Юрковська (одна срібна та дві бронзові медалі) та Оксана Шишкова (чотири «брон­зи»). По одному разу сходили на п’єдестал пошани Анатолій Кова­левський, Ігор Рептюх та Юрій Уткін (вибороли срібні нагороди).

Як відзначають представники Національного комітету спорту ін­валідів України, успішний виступ цієї унікальної команди на ХІ Пара­лімпійських іграх став можливий завдяки багатьом рокам щоденної напруженої праці, незламному ха­рактеру та волі до перемоги спортс­менів. Окрім того, підготовку ко­манди здійснювали тренери-професіонали, більшість з яких – заслуже­ні тренери України (очолює тренер­ський склад Андрій Нестеренко).

Слід окремо відзначити справ­жню громадянську позицію наших співвітчизників. Упродовж усього проведення Ігор кожен з україн­ських паралімпійців проявив себе не просто як спортсмен, а як справ­жній громадянин своєї рідної Бать­ківщини, у міру сил протестуючи проти російської агресії.

Завоювавши 25 медалей, команда України повторила показник рекорд­них для вітчизняних паралімпійців зимових Ігор у Турині 2006 року (на Паралімпіаді у Ванкувері–2010 наші співвітчизники з обмеженими мож­ливостями здобули 19 нагород). Тим часом перемогу в Сочі святкували ро­сіяни, в активі яких 80 нагород (30, 28, 22), на другому місці фінішувала ко­манда Німеччини (9, 5, 1), на третьому – представники Канади (7, 2, 7).

 

ДОЛЮ «АВАНГАРДУ» ВИРІШУВАТИМЕ ГРОМАДСЬКІСТЬ

Прокуратура столиці в інтересах України домоглася в суді законного рішення про визнання права власності за державою на майно будівлі льодового палацу площею 8422,80 кв. м по вулиці Мельникова, 46 у Києві. Таким чи­ном, спорткомплекс «Авангард» було повернуто у влас­ність держави.

Володимир Полєтаєв

cпеціально для «ПВ»

Долю одного з небага­тьох потужних спор­тивних об’єктів сто­лиці останнім часом супроводжувало чимало гучних скандалів. У спорт­комплексі, який раніше був на балансі профспілок, кіль­ка років тому почалася ре­конструкція, після чого він власне як об’єкт спортивно­го призначення не викону­вав належних йому функцій. А свого часу на Мельникова був і чудовий басейн, і готу­вали юних баскетболістів. «Авангард» вважався куз­нею хокейних талантів – тут грав і тренувався уславле­ний київський «Сокіл».

Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов, коментуючи рішення суду про передачу спорткомп­лексу «Авангард» у влас­ність України, зазначив, що тепер усі рішення – чи від­давати «Авангард» інвесто­ру, якому інвестору, як ви­користовувати комплекс і так далі – прийматиме не міністерство, а громад­ськість, яка хоче брати участь у вирішенні цього питання. Також Дмитро Бу­латов поінформував, що мі­ністерство надалі планує разом із громадськістю здійснити низку заходів щодо захисту спортивної інфраструктури.

Сподіватимемося, що тепер, після проведення відповід­них робіт, спортзаклад по­вернеться до нормального життя й стане одним із базо­вих місць, де здійснюється підготовка національних збірних команд з олімпій­ських, неолімпійських, пара­лімпійських та дефлімпій­ських видів спорту.

 

 

ТРИ МЕДАЛІ ЮНІОРІВ

У португальському місті Лейрія ми­нулими вихідни­ми відбувся зимо­вий Кубок Європи з метань, у яко­му взяли участь 16 українських спортсменів.

Наші атлети виступали як в індивідуальних, так і в командних змаганнях се­ред дорослих і молоді.

За підсумками змагань українці здобули три на­городи: «золото» і два «срібла». Відзначилася наша юна зміна.

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зій­шов Максим Богдан, який переміг у змаганнях із метання списа серед молоді. Його перемож­ний кидок на 83,41 м став не лише «золотим», а й найкращим результа­том нинішнього сезону в світі та молодіжним наці­ональним рекордом України.

Другий рік поспіль здо­буває срібну медаль із метання молота серед молоді Альона Шамоті­на, яка поступилася лише переможниці змагань полячці Мальвіні Копрон (69,30 м). Результат укра­їнки 67,87 м став не тіль­ки її особистим рекор­дом, а й найкращим по­казником у світі серед юніорок.

Ще одне «срібло» для України у змаганнях мо­лоді на зимовому Кубку Європи з метань виграла дискоболка Вікторія Клоч­ко з результатом 53,74 м. Перемогла у цій дисциплі­ні німкеня Шаніс Крафт, яка зі своїми 64,16 м не залишила жодних шансів опонентам.

 

 «АКУЛИ ПЕРА» ОТРИМАЛИ НАГОРОДИ

Минулого тижня відбулася традицій­на зустріч кращих спортивних жур­налістів країни, яку вже майже півто­ра десятиліття організовує у столиці Асоціація спортивних журналістів України.

От і цьогоріч на ній було традиційно підбито «Під­сумки спортивного року», а також вручено нагоро­ди у 26 номінаціях. Наго­роди отримали «акули пера», які протягом року інформативно та плідно працювали на благо ві­тчизняного спорту.

У заході взяли участь мі­ністр молоді та спорту Дмитро Булатов, прези­дент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, президент Асоціації спортивних журналістів Михайло Волобуєв. Лау­реатам були вручені ко­лективні та індивідуальні призи, відзначені як «ве­терани» спортивної жур­налістики України, так і молоді таланти, які ро­блять перші кроки на спортивній журналіст­ській ниві.

 

БОРОТЬБА ЗА МИР

Паралімпійська збірна України на урочистій церемонії закриття XI зимових Паралімпійських ігор, як і на церемонії відкриття, на знак протесту проти втручання Росії у справи нашої держави була представлена лише одним спортсменом.

Прапор наша команда довірила нести Людмилі Павленко, яка у Сочі здо­була повний комплект нагород – «золото», «срібло» і «бронзу». Однак пе­ред виїздом українки на стадіон «Фішт» стався прикрий інцидент. Органі­затори шоу категорично відмовили спортсменці у можливості з’явитися на колі пошани із вплетеними у вінок стрічками з написами «мир» і «peace». Вони ж хотіли зірвати подібні написи і з одягу Людмили, але її об­ступили паралімпійці інших країн, яким довелося доводити представни­кам організаторів, що в слові «мир» немає нічого протизаконного…

21.03.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання