« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Три медалі із Сопота

Три медалі із Сопота

У польському Сопоті проходив чемпіонат сві­ту з легкої атлетики в за­критому приміщенні. Збірна України, виборов­ши три нагороди – одну срібну і дві бронзові, по­ділила шосте місце за загальним числом ме­далей і посіла 19-те в ко­мандному заліку.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Українська делегація склада­лася з 20 спортсменів, повний перелік яких «ПВ» уже запро­понували своїм читачам. А медалі здобули багатоборка Аліна Федорова, Ольга Саладуха в потрійному стрибку та Андрій Про­ценко в стрибках у висоту.

Аліна Федорова першою серед на­ших спортсменів зійшла на п’єдестал пошани, виграла бронзову ме­даль у перший же день змагань. За сумою всіх видів вона набрала 4724 очки, пропустивши вперед лише голландку Надін Броерсен і канад­ку Бріанн Тісен-Ітон. Аліна почала змагання з особистого рекорду на 60-метрівці з бар’єрами – 8,52 с, після чого в секторі для стрибків у висоту злетіла на 1,84 м, штовхнула ядро на 15,05 м, стрибнула в довжину на 6,26 м і подолала 800 м за 2.15,31 хв.

«Ця нагорода взагалі далася дуже складно. Я вже три дні хворію, ви­ступала з температурою, тому ще вчора мріяла потрапити до шістки кращих. Я завжди збираюсь на зма­гання з метою когось обігнати, зосе­редитися, налаштуватися, а тут я тільки сиділа й тамувала в собі вто­му і симптоми грипу. Дякую Госпо­ду за те, що дав мені цю «бронзу». Але якби не хвороба, місце, напевно, було б ще вищим», – зазначила наша медалістка після закінчення зма­гань, а також повідомила, що при­свячує цей результат пам’яті свого першого тренера Миколи Семенови­ча Новосьолова.

Срібну нагороду до скарбнички національної збірної поклала Ольга Саладуха. Українка лише одним сан­тиметром поступилася росіянці Ка­терині Конєвій (14,45 м проти 14,46 м), тому, звичайно, була не зовсім задо­волена таким розвитком подій. «Не буду приховувати, що їхала за «золо­том» і національним рекордом, – ци­тує Ольгу офіційний сайт ФЛАУ. – Була готова показати високий ре­зультат, але не вдалося впоратися з помостом». Утім, Ольга все ж може занести виступ у Сопоті до свого ак­тиву. Адже чемпіонати світу в при­міщеннях залишалися єдиним тур­ніром, де в неї досі не було медалей. Тепер цю прогалину закрито.

А заключну нагороду для нашої команди завоював стрибун у висоту Андрій Проценко. У Польщі наш спортсмен з першої ж спроби подо­лав медальні 2,36 м, які до того ж стали його особистим рекордом (по­переднє досягнення було 2,33 м). На­ступну висоту (2,38 м) Андрій не здо­лав, натомість вона підкорилася ка­тарцю Мутазу Есса Баршиму й росі­янину Івану Ухову, які й випереди­ли нашого спортсмена в підсумко­вому протоколі.

У підсумку, збірна України поді­лила шосте місце за загальним чис­лом медалей і посіла 19-ту сходинку в командному заліку світової першо­сті. А очолили список кращих спортс­мени США, в активі яких 8 золотих, дві срібні та дві бронзові нагороди.

 

СТАРТУЄ ВЕСНЯНА ЧАСТИНА ЧЕМПІОНАТУ

Минулого тижня у Будинку футболу відбу­лась нарада щодо вирішення питання від­новлення матчів чемпіонату України з фут­болу й організації створення оновленого календаря змагань Прем’єр-ліги. Було вирі­шено, що весняна частина змагань сезону 2013–2014 років стартуватиме 15 березня.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Участь у спільному засі­данні взяли міністр молоді та спорту України Дмитро Була­тов, президент Федерації футболу України Анатолій Коньков, перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов, представники Комітету про­фесіонального футболу Фе­дерації футболу України, ди­рекції Прем’єр-ліги, керівни­ки футбольних клубів Прем’єр-ліги за участю представників Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України.

Учасники наради заслухали рекомендації представників МВС та СБУ щодо проведення матчів Прем’єр-ліги в контек­сті можливостей забезпечен­ня охорони правопорядку на стадіонах. Представники клу­бів висловили одностайну думку, що матчі чемпіонату України необхідно розпочати якнайскоріше, залучивши при цьому соціальні резерви з «ультра» футбольних клубів для охорони громадського порядку на стадіонах. Пред­ставники Прем’єр-ліги наго­лосили на готовності розро­бити найближчим часом но­вий проект Календаря фут­больних змагань.

Більшість клубів та Виконком ФФУ затвердили план-календар весняної частини, згідно з яким чемпіонат Укра­їни поновлюється матчами 21-го туру. Прем’єр-ліга при­стала на клопотання СК «Тав­рія» щодо проведення матчу 21-го туру чемпіонату «Тав­рія» − «Динамо» на стадіоні НСК «Олімпійський» у столиці в зв’язку з неможливістю за­безпечити безпеку його учас­никам на стадіоні «Локомо­тив» у м. Сімферополі. Крім того, нагадаємо, що через ви­ключення із змагань столич­ного «Арсеналу» в матчах туру не братиме участі одесь­кий «Чорноморець».

Тож найближчими вихідни­ми вболівальники найпопу­лярнішої у світі гри стануть свідками матчів:

15 березня (субота)

«Металург» (Д) – «Іллічівець»

«Карпати» − «Волинь»

«Дніпро» − «Севастополь»

16 березня (неділя)

«Ворскла» − «Зоря»

«Металург» (З) – «Шахтар»

«Металіст» − «Говерла»

«Таврія» − «Динамо»

 

ДОЛГОПОЛОВ ЗДОЛАВ НАДАЛЯ

Перша ракетка України Олександр Долгополов (31-й номер у рейтингу АТР) на турнірі Серії Мастерс в Індіан-Уеллсі (США) у третьому колі здо­лав лідера світового тенісу іспанця Рафаеля Надаля.

Українець не дозволив опонентові відстояти звання торішнього тріум­фатора турніру. У трисе­товому поєдинку наш співвітчизник вирвав пе­ремогу на тай-брейку у вирішальній партії – 6:3, 3:6, 7:6 (7:5)!

У першому сеті тенісисти обмінялися кількома втратами своїх подач, але Олександрові вдалося ви­грати на одну більше. У другому лідер світового рейтингу ні на мить не дозволив поставити під сумнів свою позицію на верхівці планетарної те­нісної ієрархії. У вирі­шальному сеті Долгопо­лов повів у рахунку і на­віть подавав на матч, але не впорався із психологіч­ним тиском (із свого боку, Надаль діяв відмінно). Тож долю переможця двобою довелося з’ясовувати на тай-брейку, де вікторію здобув представ­ник України. Зазначимо, що це перша перемога Олександра над лідером світового рейтингу.

 

«ОТАМАНИ» ВИЙШЛИ В ЛІДЕРИ

У завершальному матчі групового етапу Всесвітньої серії боксу «Україн­ські отамани» на виїзді здобули пере­могу з рахунком 5:0 над «Командою Німеччини».

Усі поєдинки завершили­ся упевненою перемогою боксерів української ко­манди. У ваговій катего­рії 46–49 кг Вадим Кудря­ков не лишив шансів Сер­жу Ньюманну (50:45, 50:45, 50:45), Микола Бу­ценко (56 кг) у першому ж раунді нокаутував Едга­ра Уолсі, Денис Беринчик (64 кг) переміг Артема Ха­рутюняна (49:46, 49:46, 49:46), у ваговій категорії 75 кг Дмитро Митрофа­нов здолав опір Джозефа Атандажуї (49:46, 49:46, 49:46), а Сергій Корнєєв (понад 91 кг) розгромив Артура Манна (50:45, 50:45, 50:45).

Ця перемога дозволила українській команді очо­лити групу «А» поточного сезону Всесвітньої серії боксу.

 

Й ОДИН У ПОЛІ ВОЇН

Під час урочистої церемонії відкриття XI зимових Паралімпійських ігор у Сочі глядачі шквалом оплесків вітали єдиного представника України, який взяв участь у «параді збірних». Прикметно, що більшість присут­ніх після появи на стадіоні «Фішт» самотнього українця навіть встали.

Зважаючи, що міжнародні спортивні організації забороняють під час масових заходів будь-які політичні акції, наша команда на знак про­тесту проти агресії Росії проти України вирішила делегувати на цере­монію відкриття лише прапороносця збірної біатлоніста Михайла Ткаченка.

А загалом на Паралімпіаду в Сочі прибув 31 делегат від України – 23 паралімпійці (15 чоловіків і 8 жінок) і 8 спортсменів-лідерів, які допомагають інвалідам на дистанції підказками.

16.03.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання