« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Вписали імена в історію

Вписали імена в історію

У неділю в Сочі офіцій­но закрились XXІІ зи­мові Олімпійські ігри. У заключному параді учас­ників на головній спор­тивній арені Ігор – стаді­оні «Фішт» взяли участь 88 національних збірних, серед яких із траурни­ми стрічками пройшла й команда України.

Прапор країни несла олімпій­ська чемпіонка в естафеті та бронзова призерка в спринтерській біатлонній гонці на 7,5 км Віта Семе­ренко. Наша команда вийшла на па­рад учасників з траурними стрічка­ми на знак жалоби за загиблими співвітчизниками під час протисто­яння в Києві.

Загалом, на Олімпіаді в Сочі спортсмени розіграли 98 комплектів нагород у 15 дисциплінах. Медалі дісталися представникам 26 країн світу. У неофіційному медальному заліку перемогу здобула збірна Ро­сії, в активі якої 13 золотих, 11 сріб­них і 9 бронзових медалей (господа­рі випередили всіх і за загальною кількістю здобутих нагород – 33). На другій позиції розташувалися нор­вежці (11, 5, 10), третіми стали ка­надці (10, 10, 5).

Українцям у Сочі вдалося здобу­ти дві олімпійські нагороди – спо­чатку «бронзу» в спринті виграла Віта Семеренко, а згодом вона ж у складі жіночої естафети разом із се­строю Валею та подругами по ко­манді Юлією Джимою й Оленою Підгрушною не мала рівних, майже на півхвилини обійшовши росіянок, які фінішували другими.

Наша команда за кількістю та якістю нагород повторила свій най­успішніший виступ на зимових олімпіадах (на дебютних для неза­лежної України Іграх–1994 в нор­везькому Ліллехаммері «золото» у фігурному катанні здобула Оксана Баюл, а «бронзою» відзначилася бі­атлоністка Валентина Цербе). Хоча насправді, якби у нас створили гідні умови для життя і тренувань спортс­менів, ми могли б отримати значно більший медальний «урожай». Адже в Сочі відзначилися й колишні наші співвітчизники: «золото» здобули фігуристка Тетяна Волосожар у зма­ганнях спортивних пар і фристай­лістка Алла Цупер у лижній акроба­тиці, «срібло» – в активі Володими­ра Григорьєва у шорт-треку на дис­танції 1000 м, «бронзу» приміряла Олена Савченко знову ж таки у зма­ганнях спортивних пар…

З іншого боку, українська команда в Сочі була досить молодою, адже із 43 атлетів нашої збірної 24 вперше ви­ступали на Олімпійських іграх. Тож сподіватимемося на більш успішний її виступ на наступних XXIII Іграх – зимова Олімпіада відбудеться у 2018 році в корейському Пхенчані.

 

ОСНОВНІ СУПЕРНИКИ – ІСПАНЦІ

Минулої неділі в Ніцці відбулося жеребку­вання кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи 2016 року. Збірна України потрапила до групи «С», де сперечатиметься з команда­ми Іспанії, Словаччини, Білорусі, Македонії та Люксембургу за право виступити на полях Франції, яка прийматиме турнір орієнтовно з 10 червня по 10 липня 2016 року.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Учасників кваліфікації було поділено на коши­ки відповідно до рей­тингу в таблиці коефіці­єнтів УЄФА, сформованому на підставі результатів у кваліфі­кації і фінальних турнірах ЧС–2010, Євро–2012, а також від­бору ЧС–2014. Україна, завдя­ки вдалим виступам в останні роки, потрапила до другого кошика. Оскільки під час же­ребкування спочатку визнача­лися учасники з першого ко­шика, а потім з кінця, то «синьо-жовта» дружина опи­нилася серед тих, хто дізнався про суперника останнім, коли групи були вже сформовані. У кваліфікації виступатимуть 53 команди (серед них дебютант – збірна Гібралтару), яких було розділено на 9 груп (8 по 6 команд, до останньої ж по­трапили 5 учасників відбору).

Відповідно до рішення Ви­конкому УЄФА у фінальному турнірі Євро–2016 вперше зі­грають 24 команди. Напряму право виступати у Франції отримують по дві перші ко­манди з групи, а також одна, яка продемонструє найкра­щий результат серед колек­тивів, які посіли треті сходин­ки у своїх групах. Решта тих, хто став третіми, у стикових матчах визначать останніх фіналістів, які долучаться до збірної – господаря змагань.

Судячи із складу учасників групи «С», нашим співвітчиз­никам цілком до снаги проби­тися до вирішальної стадії на­ступного континентального турніру, оминувши згубні для нас матчі плей-оф. Як підтвер­див відбір на цьогорічний фі­нальний турнір світової пер­шості в Бразилії, прокляття двобоїв на вибування збірна України досі так і не здолала.

Оцінку суперникам і шанси наших футболістів у відборі до Євро–2016 «ПВ» пред­ставлять читачам в одному з найближчих номерів, а поки пропонуємо вашій увазі склад усіх груп кваліфікацій­ного раунду та розклад ігор збірної України.

Учасники кваліфікації до Євро–2016:

Група «А»: Нідерланди, Чехія, Туреччи­на, Латвія, Ісландія, Казахстан.

Група «В»: Боснія та Герцеговина, Бель­гія, Ізраїль, Уельс, Кіпр, Андорра.

Група «С»: Іспанія, УКРАЇНА, Словаччи­на, Білорусь, Македонія, Люксембург.

Група «D»: Німеччина, Ірландія, Поль­ща, Шотландія, Грузія, Гібралтар.

Група «E»: Англія, Швейцарія, Словенія, Естонія, Литва, Сан-Марино.

Група «F»: Греція, Угорщина, Румунія, Фін­ляндія, Північна Ірландія, Фарерські острови.

Група «G»: Росія, Швеція, Австрія, Чор­ногорія, Молдова, Ліхтенштейн.

Група «H»: Італія, Хорватія, Норвегія, Болгарія, Азербайджан, Мальта.

Група «I»: Португалія, Данія, Сербія, Вірменія, Албанія.

Україна у відборі Євро–2016:

2014 рік

8 вересня: Україна – Словаччина

9 жовтня: Білорусь – Україна

12 жовтня: Україна – Македонія

15 листопада: Люксембург – Україна

2015 рік

27 березня: Іспанія – Україна

14 червня: Україна – Люксембург

5 вересня: Україна – Білорусь

8 вересня: Словаччина – Україна

9 жовтня: Македонія – Україна

12 жовтня: Україна – Іспанія

 

БУБКА ПІДБИВ ПІДСУМКИ

Після повернення із столиці ХХІІ зимо­вих Олімпійських ігор президент На­ціонального олімпійського комітету України Сергій Бубка підбив підсумки виступу українських спортсменів.

Головний олімпієць країни вважає виступ нашої ко­манди успішним, оскільки попередню олімпійську нагороду Україна здобува­ла на зимових Іграх 8 ро­ків тому, а «золото» вигра­вала аж 20 років назад.

«Перемога біатлоністок в естафеті – це було щось неймовірне! Недарма президент МОКу Томас Бах назвав це досягнен­ня одним з найвидатні­ших моментів зимових Олімпійських ігор в Сочі, підкресливши, що це до­сягнення стало могутнім, важливим символом єд­ності під час непростих часів в Україні», – під­креслив Сергій Бубка.

Президент НОКу також відзначив цілий ряд ви­соких результатів наших спортсменів, які потрапи­ли в десятку кращих у змаганнях з біатлону, фристайлу та фігурного катання.

 

ХТО ПОЇДЕ В СОПОТ?

7–9 березня в польському Сопоті прохо­дитиме чемпіонат світу з легкої атлети­ки в приміщенні. Збірну України на зма­ганнях представлятимуть 20 атлетів.

Головним відбірковим стартом до світової пер­шості став чемпіонат України в приміщенні, що відбувся в Сумах. Від участі в турнірі були звільнені два атлети – Наталія Лупу (готується за індивідуальним пла­ном) та Андрій Проценко (перехворів незадовго до чемпіонату України).

Керівником офіційної де­легації призначено олім­пійську чемпіонку Ната­лію Добринську, яка та­кож запрошена ІААФ як посол Міжнародної асо­ціації легкоатлетичних федерацій. Серед спортс­менів захищатимуть ко­льори національного прапора: у жінок – Ната­лія Погребняк, Наталія Лупу, Ольга Ляхова, Світ­лана Шмідт, Анна Плоті­цина, Ірина Геращенко, Анна Корнута, Ольга Са­ладуха, Ольга Голодна, Галина Облещук, Анна Мельниченко, Аліна Фьо­дорова; у чоловіків – Ві­талій Бутрим, Юрій Кри­маренко, Андрій Про­ценко, Віктор Кузнецов, Олексій Касьянов, Дми­тро Бікулов, Євген Гуцол, Данило Даниленко.

 

02.03.2014


Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання