« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Перший олімпійський подіум за вісім років

Перший олімпійський подіум за вісім років

Минулої п’ятниці у ро­сійському Сочі на ста­діоні «Фішт» відбула­ся урочиста церемонія відкриття ХХІІ зимових Олімпійських ігор. А вже на другий день змагань українці вітали Віту Се­меренко, яка перерва­ла «суху» для нас серію з двох безмедальних «бі­лих» Олімпіад!

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Ще до початку Ігор спеціа­лісти відзначали, що най­кращі шанси здобути ме­даль у Сочі мають наші стріляючі лижниці. І Віта Семеренко уже в першій же гонці сповна підтвердила їхню правоту – виборола бронзову нагороду в біат­лонній спринтерській гонці на дис­танції 7,5 км.

Початок олімпійського сезону для Віти видався тернистим – на­лежному закінченню передсезонної підготовки завадила хвороба, через що вона пропустила й перший етап Кубка світу. Але у Сочі наша спортс­менка зібралася. Більшість фавори­тів гонки «провалили» стрільбу, припустившись промахів – штраф завадив боротися за місця на подіу­мі Дарині Домрачевій, Турі Бергер, Кайсі Макаряйнен… Натомість Анастасія Кузьміна, яка представ­ляє Словаччину, до своєї другої олімпійської перемоги дісталася без втрат на вогневому рубежі й на високій швидкості.

А от за другу сходинку п’єдесталу пошани справжня боротьба розгор­нулася між нашою Вітою Семеренко і росіянкою Ольгою Вілухіною. По­первах динаміка бігу свідчила на ко­ристь українки, і ще за півкілометра до фінішу Віта йшла на «срібло». Але на фініш чи то нашій співвітчизниці сил не вистачило (відлуння зіжмака­ної передсезонки далося взнаки?), чи то росіянка помітно додала за неса­мовитої підтримки трибун, але у під­сумковому протоколі Вілухіна на 1,8 секунди випередила Семеренко.

Тож до трьох особистих бронзо­вих нагород чемпіонатів світу Віта Семеренко додала ще й бронзову ме­даль Сочі–2014.

 

«БУДІВЕЛЬНИК» УЗЯВ ПЕРШИЙ ТРОФЕЙ СЕЗОНУ

Минулого вікенду в Києві відбувся «Фінал чо­тирьох» Кубка України, до якого пробилися столичний «Будівельник», івано-франківська «Говерла», «ДніпроАЗОТ» (Дніпродзер­жинськ) і БК «Донецьк». Кияни, здолавши донеччан у вирішальному поєдинку, стали володарями почесного трофею.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

cпеціально для «ПВ»

За результатами жереб­кування півфіналів ро­зіграшу другого за зна­ченням національного трофею, в суботу зустрілися пари «Будівельник» – «Дні­проАЗОТ» і «Говерла» – «До­нецьк».

Першими путівку до фіналу здобули столичні баскетбо­лісти. Перемогу вони отри­мали достатньо впевнено, хоча й не без того, аби зму­сити понервувати вболіваль­ників. Господарі паркету по­первах вирвалися вперед, але дозволи підопічним Ві­ктора Кобзистого практично наздогнати себе, й кияни на першу перерву пішли з міні­мальною перевагою (26:25). Натомість у другій десятихвилинці підопічні Айнарса Багатскіса уже впевнено контролювали перебіг поє­динку, тож на велику пере­рву «будівельники» попря­мували з комфортним роз­ривом у рахунку – 51:35. І хоча в третій чверті дніпро­дзержинці скоротили розрив у рахунку (58:67), на заключ­ний відрізок матчу їх просто не вистачило. Кияни ж ще й потішили глядачів, здобувши гросмейстерську сотню. Фі­нальний свисток зафіксував на табло рахунок 100:74 на користь найтитулованішої команди країни.

У поєдинку «Говерла» – «До­нецьк» інтрига трималася до­вше. Команди попервах змі­нювали одна одну в лідер­стві, але перша чверть все ж залишилася за донеччанами – 20:15. Наприкінці другої ра­хунок був уже рівний, але точний триочковий підопіч­них Анатолія Плєханова збе­ріг лідерство за командою із сходу – 41:38. За підсумками трьох чвертей підопічні Євге­на Мурзіна відпустили супер­ників уже на 8 очок – 67:59. Кінцівка матчу видалася нер­вовою, але в підсумку квитки до вирішального матчу здо­були баскетболісти «Доне­цька» – 84:77.

У фіналі спочатку здалося, що «Будівельник» просто декласує суперників – кияни повели в рахунку 20:6. Про­те закінчення стартової де­сятихвилинки було за гостя­ми, тож на першу перерву команди пішли з не таким уже й шокуючим розривом – 25:19 на користь столич­них майстрів помаранчево­го м’яча. А за результатом першої половини різниця в рахунку взагалі скоротилася до одного точного влучання – 53:50! На початку третьої чверті підопічні Плєханова навіть вийшли вперед, але це було востаннє в матчі. Третю чверть кияни впевне­но записали собі до активу (80:66), а в заключній лише дозволили донеччанам дещо скоротити розрив у рахунку. У підсумку – 96:88 на користь киян, і перший трофей у цьому сезоні здо­були підопічні Багатскіса.

Найкращим гравцем фіналу став форвард «Будівельни­ка» ДаХуан Саммерс, в акти­ві якого 25 очок і 4 підби­рання. А от MVP фіналу було визнано центрового киян Даріуша Лавріновіча.

Результати матчів «Фіналу чотирьох»

1/2 фіналу

«Будівельник» – «ДніпроАЗОТ» – 100:74 (26:25; 25:10; 16:23; 33:16)

«Говерла» – «Донецьк» – 77:84 (15:20; 23:21; 21:26; 18:17)

Фінал

«Будівельник» – «Донецьк» – 96:88 (25:19; 28:31; 27:16; 16:22)

 

СПОРТСМЕН І ПРОФАКТИВІСТ

Недавно у вищому професійно­му училищі № 25 м. Хмельницького двадцять п’ять випускників отримали дипломи. Серед них – Вадим Акімов (на фото – праворуч), якого знають і в училищі, і за його межами.

Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

Юнак гарно навчався, брав активну участь у профспілковому житті, художній самодіяльнос­ті. А ще – він гарний спортсмен, виборював призові місця на спарта­кіадах із настільного те­нісу, волейболу тощо се­ред закладів профтехосвіти міста, області. За успіхи в спортивному житті Вадима нагоро­джували грамотами, ди­пломами, йому вручали кубки.

На урочистостях з нагоди чергового випуску спортсмена нагородже­но Почесною грамотою адміністрації училища за активну участь у спорті.

 

МЕДАЛІ НА ЕТАПАХ КУБКА СВІТУ

Минулий вік-енд виявився успішним для провідних українських фехту­вальниць: Яна Шемякіна на етапі Куб­ка світу в Лейпцигу здобула «срібло», а Ольга Харлан тріумфувала в Дакарі.

Олімпійська чемпіонка–2012 у фехтуванні на шпа­гах Яна Шемякіна, повер­нувшись після перерви в професійних виступах, стрімкими темпами наби­рає форму. У Лейпцигу львів’янка на шляху до фі­налу була сильнішою за американку Катаржину Тзопек (15:6), китаянку Южи Сун (15:11), росіянку Олену Шашаріну (15:12), ще одну представницю Піднебесної Євен Сун (11:10) та угорку Емес Шаш (13:12). Однак у ви­рішальному поєдинку на­шій співвітчизниці забра­кло сил у протистоянні з росіянкою Віолеттою Ко­лобовою – 4:15.

Тим часом краща ша­блістка світу 2013 року Ольга Харлан виграла другий етап Кубка світу поспіль. Після перемоги на Гран прі в Орлеані представниця Миколає­ва зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу по­шани в Дакарі. Харлан перемогла американку Франческу Руссо (15:8), представницю Казахста­ну Тамару Почекутову (15:7), угорку Анну Мар­тон (15:8), польку Олек­сандру Соху (15:13), іта­лійку Іларію Бьянко (15:11), а у фіналі вирва­ла перемогу у францу­женки Шарлотти Лембах (15:13).

 

 

РІВНЯННЯ НА БЬОРНДАЛЕНА!

Перемога норвезького біатлоніста Оле-Ейнара Бьорндалена в спринтерській гонці на олімпійській трасі в Сочі спричинила справжній інформаційний ви­бух у світових ЗМІ. Легендарний спортсмен цим досягненням вписав кіль­ка нових рекордів у світову спортивну історію.

Тріумфувавши у спринті в Сочі, Бьорндален вкотре присоромив скепти­ків і знову переписав книгу рекордів. Оле-Ейнар, здобувши перемогу в 40 років і 11 днів, став найбільш літнім спортсменом, який вигра­вав індивідуальне «золото» на зимових Олімпіадах. Крім того, він здобув 12-ту олімпійську нагороду й зрівнявся за цим досі непе­ревершеним показником з іншим легендарним норвежцем – лижником Бьорном Делі. І в Оле-Ейнара залишаються шанси обійти співвітчизника – попереду в біатлоністів ще індивіду­альні старти й естафетна гонка.

16.02.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання