« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Країна чекає на героїв

Країна чекає на героїв

Національний олімпійський комітет продовжує під­готовку до Всеукраїнської урочистої церемонії «Ге­рої спортивного року», яка відбудеться навесні. А поки за підсумками опитування журналістів сфор­мовані трійки претендентів, які дістали найбільшу кількість голосів в анкетах представників мас-медіа.

Опитування представників засобів масової інформації України щодо визначення кращих із кращих у спор­тивному році, що минув, завершилося наприкінці 2013 року. Впродовж трьох тижнів близько 350 представників загальнонаціо­нальних і регіональних мас-медіа брали участь у голосуванні щодо ла­уреатів церемонії. Відтак за підсум­ками їхнього вибору були сформова­ні трійки лідерів у номінаціях, з-поміж яких володарів спортивного Оскара шляхом таємного голосуван­ня обиратиме Українська академія спорту. До її складу входять леген­дарні спортсмени, що завершили активну спортивну діяльність і за­лишили визначний слід в олімпій­ській історії.

Окрім провідних номінацій, пе­релік претендентів на перемогу в яких ми подаємо нижче, «академі­ки» також визначать переможців у номінаціях «Найкраща команда з ігрових видів спорту» та «Спортив­на слава України». А от хто виявить­ся володарем спортивного Оскара в номінації «Народний вибір», буде відомо за підсумками інтерактивно­го голосування, яке відбуватиметь­ся на офіційному сайті НОК Украї­ни та в групах «НОК України / олім­пійська команда» у соціальних ме­режах, інформує офіційний сайт НОК.

Церемонію, під час якої країна дізнається своїх «Героїв спортивно­го року», організатори планують провести у березні-квітні.

Претендентинаперемогуу всеукраїнськійурочистійцеремонії «Герої спортивногороку–2013» у головнихномінаціях

«Найкращий спортсмен року»

Ібрагім АЛДАТОВ – чемпіон сві­ту та бронзовий призер чемпіонату Європи з вільної боротьби; Богдан БОНДАРЕНКО – чемпіон світу та Європи з легкої атлетики (стрибки у висоту); Микола БУЦЕНКО – брон­зовий призер чемпіонату світу, сріб­ний призер чемпіонату Європи з боксу.

«Найкраща спортсменка року»

Ганна МЕЛЬНИЧЕНКО – чемпі­онка світу з легкої атлетики (семи­борство); Олена ПІДГРУШНА – чем­піонка світу, срібна та бронзова при­зерка чемпіонату світу з біатлону; Ольга ХАРЛАН – чемпіонка світу та Європи з фехтування в індивідуаль­ній першості, чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату Європи в командній першості (шабля).

«Найкращий тренер року»

Віктор БОНДАРЕНКО – особис­тий тренер Богдана Бондаренка, чемпіона світу та Європи в стрибках у висоту; Артем СКОРОХОД – осо­бистий тренер Ольги Харлан, тре­нер жіночої збірної України з фехту­вання на шаблях; Григорій ШАМ­РАЙ – старший тренер жіночої збір­ної України з біатлону, особистий тренер Віти Cемеренко та Валенти­ни Семеренко.

«Сенсація року»

Ростислав ГЕРЦИК – бронзовий призер чемпіонату світу з фехтуван­ня (рапіра); Ганна МЕЛЬНИЧЕНКО – чемпіонка світу з легкої атлетики (семиборство); Юлія ПРОКОПЧУК – бронзова призерка чемпіонату сві­ту зі стрибків у воду, чемпіонка Європи.

«Найкраща команда року» (збірна)

Жіноча збірна Україна з біатлону (Олена Підгрушна, Віта Семеренко, Валя Семеренко, Юлія Джима); жі­ноча збірна України з синхронного плавання (Лоліта Ананасова, Ганна Волошина, Анастасія Савчук, Олек­сандра Сабада, Катерина Резнік, Ка­терина Садурська, Ганна Клименко, Марина Голядкіна, Олена Гречихі­на, Ольга Золотарьова); жіноча збір­на України з фехтування на шаблях (Ольга Харлан, Галина Пундик, Оле­на Вороніна, Аліна Комащук).

«Найкращий спортивний організатор року»

Ірина ДЕРЮГІНА – віце-президент Федерації гімнастики України; Олександр ВОЛКОВ – президент Фе­дерації баскетболу України; Віталій ПАРШУКОВ – директор спеціалізо­ваної дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з лиж­ного спорту ФСТ «Україна» (м. Чер­нігів).

«Сильні духом» (паралімпійські види спорту)

Ганна ЛИТВИНЕНКО – чемпіон­ка, дворазова срібна та бронзова призерка ХХІІ Дефлімпійських ігор серед спортсменів з вадами слуху (тотально нечуюча); Ольга СВІДЕР­СЬКА – володарка 7 золотих меда­лей чемпіонату світу з плавання се­ред спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату; Євгеній БОГО­ДАЙКО – триразовий чемпіон, сріб­ний та триразовий бронзовий при­зер чемпіонату світу з плавання се­ред спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

«Неолімпійські види спорту»

Дар’я КОВАЛЬОВА – чемпіонка ІХ Всесвітніх ігор та бронзова при­зерка Кубка європейських чемпіонів–2013 з боулінгу; Євген ПРУДНИК – дворазовий чемпіон світу та чем­піон Європи з армспорту; Лариса СОЛОВЙОВА – чемпіонка світу та ІХ Всесвітніх ігор з пауерліфтингу.

Олімпійська надія України

Аліна КОМАЩУК – чемпіонка сві­ту з фехтування на шаблях в індиві­дуальній першості серед юніорів, чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату Європи в командній пер­шості серед дорослих; Денис ПАВ­ЛЮК – чемпіон світу із сучасного п’ятиборства в індивідуальній пер­шості серед юніорів; Вікторія СОЛН­ЦЕВА – чемпіонка та бронзова при­зерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи з плавання серед юніорів.

 


ЗАМИЛУВАННЯ НА ХРЕЩЕННЯ

Багато років займаються зимовим плаванням сєверодонецькі «мор­жі». Старші за віком сподобали місь­ке озеро Чисте, а от молодь воліє виїжджати за місто – на озеро Клеш­ня. Тим часом кількість молодих по­слідовників занурювання у моро­зи щороку зростає, нині їх уже понад півсотні.

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

cпеціально для «ПВ»

Організовує поїзд­ки член виконко­му міської ради, начальник відді­лу місцевого об’єднання «Азот» Вадим Любченко. Й у виконкомі, і в проф­спілковому комітеті міс­тоутворюючого підпри­ємства він відповідає за роботу з молоддю, а ще очолює громадську орга­нізацію «САМІ» – «Сєве­родонецьку Асоціацію Молодіжних Ініціатив».

Одна з ініціатив Вадима Любченка втілилася в молодіжне свято Водо­хреща на Клішні. Побли­зу лісової галявини об­ладнали спеціальне міс­це, «Азот» допоміг із транспортом, організу­вали чергування меди­ків. Як годиться, приїхали і рятувальники, а ще – наймолодший батюшка, який освятив воду.

«Чимало екстремалів приїздять цілими роди­нами, у тому числі з ді­тьми, – розповідає Ва­дим Любченко. – От і моя донька потихеньку звикає бути морозостій­кою, загартовуємося з нею увесь рік. Хтось за­нурюється лише раз, а хтось ухитряється й по­плавати. Хлопці після об­тирання не поспішають одягатися – виконують на морозці силові впра­ви. Так начебто одразу теплішає, ще до чаювання».

Головне, що моржуваль­ники не скаржаться на здоров’я. Навпаки – за­дають тон в «азотів­ських» спортивних секці­ях, на змаганнях. Хоча моржують, звісно, не для рекордів.

 

ШЕМЯКІНА ПОВЕРНУЛАСЬ У ВЕЛИКИЙ СПОРТ

Після перемоги на Олімпійських іграх 2012 року наша перша золота меда­лістка Лондона Яна Шемякіна вирішила взяти паузу у виступах. І от нарешті львів’янка повернулася до активної кар’єри.

Повернення у великий спорт Яна відзначила здобутим сьомим місцем на етапі кубка світу з фехтування на шпагах, який минулого тижня відбувся у Досі – столиці Катару. На шляху до чільної вісімки українка вибила з бороть­би італійку Франческу Боскареллі (15:10), китаянку Анкі Ксю (15:8) і росіянку Тетяну Гудкову (15:9), а далі поступилася швейцарці Тіффані Герудет (11:15).

Сьоме місце здобули українки й у командному турнірі. Наша збірна у складі Яни Шемякіної, Олени Кривицької, Анастасії Івченко та Фейби Бежури у 1/8 фіналу обіграли німкень (26:22), у чвертьфіналі поступилися угоркам (40:45), тоді програли шведкам (29:45) і взяли гору над естонками (45:40).

27.01.2014


Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання