« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Золота спартакіада хіміків

Золота спартакіада хіміків

  Співробітники Сєвєродонецького об’єднання «Азот» днями розпочали ювілейну 50-ту виробничу спартакіаду. А масові змагання колективів фізичної культури виробничих підрозділів було розгорнуто тут півсторіччя тому, коли на підприємстві створили власний профспілковий спортивний клуб «Хімік».

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

спеціально для «ПВ»

Спортклуб «Хімік» швидко став одним з кращих у краї­ні. Як розповідає голова профкому «Азоту», член Ради Федерації професій­них спілок України, депутат міськради Валерій Черниш, тут виховали відомих чемпіонів і рекордсменів, серед яких – легкоатлет Віктор Журба, велогонщиця Світлана Галюк, футболісти дефлімпійський чемпіон Дмитро Невенченко, гра­вець національної збірної і доне­цького «Шахтаря», чемпіон України Дмитро Гречишкін…

Нині на підприємстві розвивають традиції, але ефективність фізкуль­турного руху оцінюють не за рекор­дами, а за реальним впровадженням активного, здорового способу життя. «У радянські часи деякі провідні спортсмени тільки вважалися вироб­ничниками, – згадує розповіді своїх попередників теперішній голова СК «Хімік», молодий фахівець Володи­мир Волков. – Тепер такого немає, тож спортивну честь своїх трудових колективів на рівних захищають ті, хто дійсно дбає й про неї, й про влас­ну фізичну досконалість».

Новий етап спортивно-масової роботи на «Азоті» розпочали з того, що стали залучати до спартакіади й ті цехи, які раніше не брали участі в проведенні змагань. Чисельність команд зросла, змагатися стало ці­кавіше. До того ж, до програми тур­нірів почали включати більше різ­номанітних видів спорту. Змагання проводяться в групах за кількістю працюючих у цехах, за віковими групами, починаючи від наймолод­ших до ветеранів.

Скажімо, в передювілейній спар­такіаді змагалися близько 2 тис. за­лікових учасників. Найбільше ви­ступаючих було в легкій атлетиці – бігу на різні дистанції, стрибках у довжину та висоту, штовханні ядра. Не менш популярні у хіміків й на­стільний теніс, футбол, волейбол, баскетбол, кульова стрільба й пла­вання. А недавно до цих традиційно спартакіадних видів додалися й змагання з бадмінтону, паверліф­тингу, більярду, дартсу і лазертагу. Правління та профком підприєм­ства забезпечують високий рівень організації змагань, безкоштовні ін­вентар, медичні та транспортні по­слуги, а також спортивні кубки, ме­далі, дипломи й інші заохочення.

Примітно, що спортклуб влашто­вує змагання й для майбутніх робіт­ників, аби ті, прийшовши працюва­ти на «Азот», відразу брали участь у спортивному житті містоутворюю­чого підприємства. А в спортзалах підшефних навчальних закладів ве­чорами тренуються багато «азотів­ців», для яких створено кілька спор­тивних секцій.

 

 

КОНТИНЕНТАЛЬНИЙ КУБОК НЕ ЗАЛИШИВСЯ В ДОНЕЦЬКУ

Минулого року ХК «Донбас» вперше в історії українського хокею став переможцем ве­ликого європейського турніру – донеччани перемогли у cуперфіналі Континентального кубка. Минулого тижня українці у cуперфіналі цьогорічного розіграшу намагалися відсто­яти почесний трофей, але тріумфатором зма­гань став норвезький «Ставангер Ойлерз».

Володимир Полєтаєв

cпеціально для «ПВ»

За підсумками цього­річного суперфіналу «Донбас» посів друге місце. У заключному матчі турніру, що проходив у Франції, українцям до­статньо було не програти місцевому «Руану». У фі­нальний день турніру пер­шими вийшли на лід «Ста­вангер Ойлерз», які розгро­мили італійський «Асьяго» (7:2). Наші у стартових мат­чах здолали і норвежців (3:2, у серії булітів), й італій­ський «Асьяго» (5:1), але для здобуття Кубка їм необ­хідно було перемогти ще й французів, оскільки нор­вежці завершили змагання з сімома очками в доробку.

«Донбас» тричі вів у рахун­ку під час матчу з представ­никами Франції, але щоразу за несамовитої підтримки трибун місцеві «Дракони» відігрувалися. В овертаймі жодній з команд не вдалося вразити ворота суперників, тож справа дійшла до серії булітів. По три спроби кож­ної із сторін влучити у воро­та суперника виявилися марними, донеччани згаяли і четверту, натомість Антоні Реш з французького клубу таки запалив червоне світло за воротами українців. А це означало, що «Донбас», за­воювавши лише шість очок, склав повноваження воло­даря Континентального куб­ка. Третіми, за підсумками суперфіналу, стали італійці (здобули три очки), госпо­дарі змагань замкнули квартет учасників (два очки).

Директорат визначив кра­щих гравців турніру: голкі­пер – Рубен Сміт («Ставан­гер Ойлерз»), захисник – Клей Вілсон (ХК «Донбас»), форвард – Крістофер ді До­меніко («Асьяго»).

 

 
СЕРЕД ФУТБОЛІСТІВ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

Під час урочистої церемонії вручення «Золотого м’яча» було визначено пе­реможців і в інших номінаціях: кра­щий гравець у жінок, найуспішніший тренер, символічна збірна світу.

Бразилець Пеле, якого називають Королем фут­болу, отримав символіч­ний Ballon d’Or за видат­ні заслуги. Кращою фут­болісткою світу–2013 ви­знано голкіпера австра­лійського клубу «Брісбен Роар» і збірної Німеччи­ни Надін Ангерер.

Тренера жіночої німецької національної команди Сільвію Нейд названо кра­щим тренером року. У чо­ловіків подібну нагороду виборов екс-наставник «Баварії» Юпп Хайнкесс, який у попередньому се­зоні виграв з баварцями всі можливі клубні трофеї.

Нагороду Fair Play відда­ли представникам Феде­рації футболу Афганіста­ну за популяризацію фут­болу в цій країні.

Кращим голом минулого року визнано шедевр форварда паризького «ПСЖ» і збірної Швеції Златана Ібрагімовича, який у товариському мат­чі із збірною Англії вразив ворота британців ударом через себе з-за меж штрафного майданчика!

До символічної збірної 2013 року потрапили: гол­кіпер Мануель Нойєр («Баварія», збірна Німеч­чини); захисники Філіпп Лам («Баварія», збірна Ні­меччини), Серхіо Рамос («Реал», збірна Іспанії), Тьяго Сілва («ПСЖ», збірна Бразилії), Дані Алвес («Барселона», збірна Бра­зилії); півзахисники Ан­дрес Іньєста («Барсело­на», збірна Іспанії), Хаві («Барселона», збірна Іспа­нії), Франк Рібері («Бава­рія», збірна Франції); фор­варди: Кріштіану Роналду («Реал», збірна Португа­лії), Златан Ібрагімович («ПСЖ», збірна Швеції), Ліонель Мессі («Барсело­на», збірна Аргентини).



ОБИРАЄМО ЛОГОТИП РАЗОМ

 13 січня на сайті заявочного коміте­ту «Львів–2022» (www.lviv2022.in.ua) відкрито голосування за найкращий із чотирьох варіантів логотипу першої в історії української заявки на прове­дення Олімпійських ігор.

За один із чотирьох варі­антів свій голос може від­дати кожен охочий. Там же можна ознайомитися з концепцією та задумом їх­ніх розробників. Голосу­вання триватиме до 26 січня 2014 року.

Обраний логотип буде розміщений на всій доку­ментації, а також полігра­фічній та сувенірній про­мопродукції української олімпійської заявки.

 

 

 РОНАЛДУ – ВОЛОДАР «ЗОЛОТОГО М’ЯЧА»!

У понеділок у Швейцарії відбулася церемонія нагородження кращо­го футболіста 2013 року. «Золотий м’яч» після чотирьох років доміну­вання нападника «Барселони» і збірної Аргентини Ліонеля Мессі отри­мав форвард мадридського «Реала» і збірної Португалії Кріштіану Роналду, який уже був володарем почесного трофею у 2008 році.

Минулий сезон видався для 7-го номера королівського клубу і португальської збірної справді феєричним: Роналду провів на полі 59 матчів, в яких 69 разів засмучував голкіперів суперни­ків (1,19 гола за матч)! Тож у голосуванні, в якому тренери і капі­тани національних збірних визначають кращого гравця світу, за португальця проголосувало 27,99% респондентів (Мессі отримав 24,72% голосів, замкнув трійку кращих півзахисник мюнхенської «Баварії» та національної команди Франції Франк Рібері – 23,36%).

19.01.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання