« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Дружити зі спортом

Дружити зі спортом

Дніпропетровська обласна організація профспілки ав­томобілістів і дорожників одним із важливих напря­мів роботи вважає розвиток фізкультурно-спортивної роботи, тож представники облпрофорганізації незмін­но беруть участь у міжгалу­зевих спартакіадах і галузе­вих змаганнях.

Віктор Коврига

спеціально для «ПВ»

Одним із найпопулярніших видів спорту серед членів профспілки є волейбол. Кілька років тому на базі Дніпропетровського авто­транспортного підприємства № 32 за ініціативою транспортників Віктора Малія та Андрія Ляшенка було створено волейбольну команду «Ав­томобіліст», яка представляє галузь на спортивних змаганнях різних рівнів. А головне – перемагає, у тому числі на представницьких міжнародних турнірах. Попри труд­нощі, адміністрація і профком АТП № 32 продовжують фінансувати участь «Автомобіліста» у змаган­нях. Окрім того, за кошти підприєм­ства відновлено й реконструйовано спортивний зал і спортивно-оздоровчий комплекс, які розташовані на території підприємства.

«За ініціативою керівництва АТП № 32 у 2008 році до професійного свя­та – Дня автомобіліста та дорожни­ка вперше був організований і про­ведений турнір із волейболу серед чоловічих команд, – розповідає го­лова об’єднаної профорганізації ДП «Дніпропетровський облавтодор» Леонід Копитько. – У змаганнях, окрім нашої команди, взяли участь команди «Ракета» та «Дорожник» (м. Дніпропетровськ), а також во­лейболісти із Севастополя, Кремен­чука, Донецька і Києва. У 2009 році під егідою Українського транспорт­ного союзу (президент Леонід Кос­тюченко) й за підтримки Дніпропе­тровського обкому профспілки пра­цівників автотранспорту та шляхо­вого господарства (голова А. Бер­чук) проводився міжнародний тур­нір із волейболу, у якому, крім укра­їнських команд, взяли участь пред­ставники з Росії, Білорусії, Прибал­тики, Молдови та Казахстану».

Варто зазначити, що висококлас­на організація цього заходу прива­била на змагання й жінок-волейболісток. Тож у 2010 році в змаган­нях уперше взяли участь представ­ниці слабкої статі. Тоді на вищу схо­динку п’єдесталу пошани піднялися гості – жіноча команда із Зеленогра­да (Московська обл.). У 2012 році се­ред жіночих команд переможцем V турніру стала дніпропетровська команда «Спартак» (капітан – В. Орешина, вона також очолює облорганізацію ФСТ «Спартак»), а серед чоловічих команд – «Автомобіліст» (капітан – А. Ляшенко).

Цього року пішов із життя згаду­ваний вище великий ентузіаст спор­ту, заслужений працівник транспор­ту України Віктор Малій, який був президентом Федерації волейболу Дніпропетровська і чимало зробив для розвитку цього виду спорту. Після смерті цієї чудової людини його ім’я було присвоєно міжнарод­ним змаганням із волейболу, в яких цьогоріч узяли участь вісім чолові­чих і чотири жіночих команди.

Уже вп’яте у турнірі брала участь чоловіча команда ВМФ Росії (м. Се­вастополь). Моряки були надзви­чайно близькими до перемоги, але все-таки поступилися завзятим гравцям «Автомобіліста», котрі, до речі, стали шестикратними пере­можцями традиційних змагань і ви­бороли кубок «За волю до перемо­ги». На третій сходинці п’єдесталу пошани розташувалися полтавча­ни. У жінок знову першими стали дніпропетровські спартаківки, дру­гими фінішували киянки, замкнули чільну трійку харків’янки.

 

У СПОРТІ КРАЩІ – МУКАЧІВЦІ

На засіданні президії Закарпатської облас­ної організації профспілки працівників осві­ти і науки було підбито підсумки ХІ облас­ної спартакіади закладів та установ освіти.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Організаторами зма­гань виступали де­партамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації (директор Маріанна Кляп) і галузевий обком профспілки (голова Тетяна Повханич). За підсумками всіх видів спар­такіади перше місце в за­гальнокомандному заліку посіли освітяни Мукачевого (голова міськкому профспіл­ки Христина Михайлова). Другими призерами стали освітяни Іршавського району (голова Олег Попович), треті­ми – Виноградівського райо­ну (голова Володимир Каси­нець). Кубки і почесні грамо­ти організаторів командам-призерам спартакіади вру­чила голова оргкомітету спартакіади – голова обкому Закарпатської обласної орга­нізації профспілки працівни­ків освіти і науки України Тетяна Повханич.

Успішно виступили цього року освітяни Закарпаття і у фінальних змаганнях ХХІІІ обласної міжгалузевої спар­такіади профспілок. У вось­ми із 13 видів спартакіади вони посіли призові місця.

 

ВИЗНАЧИЛИ ПЕРЕМОЖЦІВ ЕТАПУ СПАРТАКІАДИ

На спортивній базі Хмельницько­го вищого професійного училища № 25 відбувся другий вид спартакі­ади з тенісу серед учнів професійно-технічних навчальних закладів облас­ного центру.

Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

У змаганнях взяли участь сім команд юнаків і чоти­ри – дівчат. Перше місце серед юнаків виборола команда ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти сфери послуг», друге та третє дісталося вищим професійним учи­лищам № 4 та № 25. Се­ред дівчат перемогу здо­була команда професій­ного ліцею, друге місце у команди ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти сфери послуг», третє – у вищого профе­сійного училища № 25.

 

ЧОТИРИ МЕДАЛІ ЧЄ

На континентальній першості з пла­вання у 25-метровому басейні, яка проходила у місті Хернінг (Данія), українські спортсмени вибороли дві золоті та дві бронзові медалі.

Особливо відзначилися Дарина Зевіна та Андрій Говоров. Спочатку Андрій та Дарина приміряли «бронзу» змагань: Гово­ров на 50-метрівці віль­ним стилем із результа­том 21,17 фінішував піс­ля росіянина Володими­ра Морозова (20,77) та італійця Марко Орсі (21,00), а Зевіна стала третьою на 100-метрівці на спині (56.94), посту­пившись датській рекордсменці Міе Нільсен (55.99), яка посіла перше місце, і бронзовій при­зерці чемпіонату Європи спортсменці з Чехії Сімо­ні Баумртовій (56.28).

«Золоті» результати наші плавці здобули в остан­ній день турніру. Андрій Говоров переміг на дис­танції 50 м батерфляєм (22.36), а Дарина Зевіна фінішувала першою на дистанції 200 м на спині (2:02.20).

22.12.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання