« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

За здоровий спосіб життя

За здоровий спосіб життя

У Києві на території Республікансько­го вищого училища фізичної культури відбулася Всеукраїнська спартакіа­да Профспілки працівників соціаль­ної сфери України. У змаганнях взя­ли участь понад 70 учасників у складі 7 збірних команд із Вінницької, Жи­томирської, Миколаївської, Терно­пільської, Чернівецької, Черкаської областей і міста Києва.

 Галина Башкірєва

заступник голови Профспілки працівників соціальної сфери України

спеціально для «ПВ»

Під час урочистої церемонії від­криття змагань учасників при­вітали й побажали вдалих ви­ступів голова Профспілки пра­цівників соціальної сфери України Володимир Тьоткін, голова Ки­ївської міської організації ФСТ «Спар­так» Віктор Петриченко, заступник го­лови Київської міської організації ФСТ «Спартак» та головний суддя спартакі­ади Іван Токаренко.

Представники профспілкової грома­ди соціальної сфери з’ясовували сильні­ших у таких видах спорту, як настіль­ний теніс, шахи та футзал.

Першими завершилися змагання з настільного тенісу. Серед чоловіків пе­ремогу здобув член профспілки колиш­ній начальник управління праці та за­йнятості ГУПСЗН Тернопільської ОДА Орест Горинь. Почесне друге місце ви­боров головний державний інспектор праці територіальної держінспекції з питань праці у Черкаській області Ан­дрій Слинько. Замкнув трійку лідерів підсобний робітник Степівського дитя­чого будинку-інтернату Миколаївської області Андрій Коробейников.

У жіночому турнірі першість виборо­ла провідний спеціаліст-інформатор управління соціального захисту населен­ня Чортківської РДА Тернопільської об­ласті Діна Турчин. У фіналі їй поступила­ся соціальний працівник територіального центру соціального обслуговування При­дніпровського району м. Черкас Світлана Панченко. На «бронзову» сходинку п’єдесталу пошани зійшла провідний спе­ціаліст управління праці та соціального захисту населення Коростенської РДА Житомирської області Олена Семена. У командному заліку кубок переможців діс­тався команді Тернопільської обласної організації профспілки, друге місце посі­ла команда Черкаської облпрофорганіза­ції, третє місце – у житомирян.

У змаганнях із шахів перемогу своїй команді приніс головний спеціаліст від­ділу соціальної, правової роботи та ка­дрів центру з нарахування та здійснення соціальних виплат Чернівецької області Володимир Виноградник. Друге місце виборов представник команди Микола­ївської облпрофорганізації завідувач сектору управління виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробни­цтві та професійних захворювань Украї­ни у Миколаївській області Віктор Пере­дельський. Почесне третє місце дістало­ся учаснику збірної команди Києва елек­трику спеціалізованого клінічного сана­торію «Перемога» Степану Гречині.

Проте найбільш інтригуючими вияви­лися змагання з футзалу, де за перемогу змагалися шість команд. Після серії мат­чів, кожен з яких був справжньою окра­сою спартакіади, перше місце здобула команда Житомирської області, другими фінішували представники Вінниччини, третіми – спортсмени Миколаївщини.

У загальнокомандному заліку призові місця розподілилися так: I місце здобула збірна Житомирської обласної організа­ції профспілки, II місце – у команди Ми­колаївської облпрофорганізації, III місце дісталося представникам Чернівецької обласної організації профспілки.

Переможці змагань отримали заслу­жені дипломи, медалі та кубки.

 

 

 СПАРТАКІАДА ДЛЯ ПІДШЕФНИХ

 Профспілковий комітет Сєверодонецького об’єднання «Азот» провів спартакіаду підшеф­них професійно-технічних навчальних закла­дів, профкоми яких входять до складу профор­ганізації містоутворюючого підприємства.

 Семен Перцовський

спеціально для «ПВ»

Змагання відбувалися в чудовому спортзалі Ре­гіонального базового державного навчально­го закладу «Сєверодонецьке вище професійне училище», у якому, до речі, вечорами тренуються й шефи – профактивісти «Азоту». Підготу­вав усе спортклуб «Хімік» профспілкового комітету під­приємства. До програми уві­йшли змагання з баскетболу, волейболу та окремих видів «азотівського» профспілко­вого туристичного зльоту. У загальному підсумку пере­могла команда профліцею, другими фінішували пред­ставники ВПУ № 92, третє місце посіли господарі залу.

«До складу нашої команди увійшли дебютанти, ті, хто займаються на молодших курсах, – пояснює директор училища Юрій Кузьмінов. – Порадившись із учнівським профкомом, ми вирішили: зараз головне – залучити до спорту новачків. І вони на рівних змагалися з більш до­свідченими спортсменами».

Капітан цієї команди Павло Григоренко, його товариші Григорій Симонян, брат і се­стра Андрій та Юлія Нехрісто­ви, Олександр Гречишкін, Ка­рина Трунова, Сергій Турлу­ківський, Анастасія Мостова без боротьби не віддавали опонентам жодного очка, а в баскетбольних баталіях узага­лі не зазнали жодної пораз­ки. Тому й дебютантів можна вважати переможцями.

Усім спортсменам дісталася нагорода – волейбольні м’ячі. Дипломи та призи пе­реможцям і призерам вручи­ли голова профкому «Азоту», член Ради ФПУ Валерій Чер­ниш і голова профспілкового спортклубу «Хімік» Володи­мир Волков. Вони подякува­ли господарям турніру за гостинність і побажали дося­гати нових спортивних висот.

Цікаво, що відразу після зма­гань дебютанти продовжили тренування – на волейболь­ному майданчику. «Ми не втомилися, – переконували вони. – Взагалі, нам сподоба­лося, але хотілося б змагатися по-справжньому, щоб наша команда швидше зігралася».

Таке прагнення допоможе не­вдовзі перемагати й лідерів.

 

 КУБОК ТУРЧИНА ЗАЛИШИВСЯ В УКРАЇНІ

 Минулого тижня у столиці прохо­див ХVІ Міжнародний турнір «Кубок Турчина», присвячений пам’яті ле­гендарного наставника київського «Спартака» та національної збірної України.

 Цьогоріч у турнірі брали участь національна та молодіжна команди України, збірна Республі­ки Білорусь та російський клуб «Ростов-Дон».

У першому півфінально­му поєдинку білоруська дружина не залишила уболівальникам надії по­бачити «домашній» фі­нал. Гості впевнено пере­могли 27:19, уже після першого тайму маючи перевагу у три м’ячі (14:11). Натомість націо­нальна збірна України за підсумками зустрічі з ро­сіянками, хоч і не без проблем, але гарантува­ла присутність у вирі­шальному матчі бодай однієї з команд-господарок. На перерву команди пішли за міні­мальної переваги «синьо-жовтої» дружини (14:13), але у другій по­ловині зустрічі підопічні Леоніда Ратнера все ж схилили шальки терезів на свій бік – 28:22.

У вирішальному поєдин­ку наші дівчата одразу ж вирішили «узяти бика за роги» і почали відрива­тися у рахунку. І хоча на­прикінці тайму білоруски практично впритул на­близилися до наших співвітчизниць, на пере­рву українки пішли з пе­ревагою +4 (16:12). У ході другої половини зустрічі перевага господарок майданчика зросла до семи м’ячів, але напри­кінці гості знову ледве не відіграли гандикап. Зре­штою, перемога 27:24 дозволила українкам святкувати перемогу у турнірі.

Третє місце дісталося ко­манді «Ростов-Дон», яка з рахунком 30:28 у матчі за «бронзу» перемогла «молодших» українок.

 

 

 ВЕРНЯЄВ ПЕРЕМІГ У ШТУТГАРТІ

 На етапі Кубка світу, який приймав ні­мецький Штутгарт, тріумфував украї­нець Олег Верняєв.

 Українець здобув найви­щу суму балів у багато­борстві – 92,162 очка. Він майже на два бали випе­редив господаря змагань Фабіана Гамбухена (90,264). Бронзовим при­зером виявився пред­ставник Великої Британії Деніел Парвіс (89,931).

 

 

 ХАРЛАН – НАЙКРАЩА У СВІТІ!

За підсумками сезону 2012/2013 Міжнародна федерація фехтування (FIE) визнала українську фехтувальницю Ольгу Харлан найкращою шаблісткою світу. Відповідну нагороду наша олімпійська чемпіонка отримала 29 лис­топада у Парижі, де відбувався конгрес FIE, приурочений 100-річчю орга­нізації.

У серпні на чемпіонаті світу з фехтування українка вперше у сво­їй кар’єрі здобула «золото» в особистому заліку, а також зван­ня чемпіонки світу у командному виступі. На континентальній першості Ольга Харлан перемогла в індивідуальному турнірі та разом із подругами по збірній здобула командне «срібло».

Примітно, що 2007 року Харлан отримала аналогічну нагороду за підсумками своїх виступів у сезоні 2006/2007 у віковій катего­рії «юніори».

08.12.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання