« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

65-річчя відзначили змаганнями

65-річчя відзначили змаганнями

Близько 300 спортсменів у складі 11 команд га­лузевих профспілок на фізкультурно-спортивних спорудах Полтавського національного універси­тету ім. В. Г. Короленка змагалися у міжгалузевій профспілковій спартакіаді, присвяченій 65-річчю створення Полтавської облпрофради.

За інформацією відділу організаційної роботи

та загальних питань

Полтавської облпрофради

 

Цього року насиченою про­грамою змагань передбача­лося визначення кращих у семи видах спорту: волейбо­лі, міні-футболі, настільно­му тенісі, шахах, шашках, гирьово­му спорті та легкій атлетиці. У при­вітальному слові під час параду-відкриття голова Полтавської об­ласної ради професійних спілок Ле­онід Вернигора зазначив, що цей на­прямок діяльності є пріоритетним для підтримки активного та здоро­вого способу життя спілчан.

У напруженій боротьбі перше місце в загальнокомандному заліку вибороли спортсмени обласної орга­нізації профспілки працівників ВАТ «Полтавський гірничозбагачуваль­ний комбінат» (голова Сергій Афо­нін), другими фінішували представ­ники профспілки хімічних та нафто­хімічних галузей (голова Ольга Ку­рінько), третіми закінчили змаган­ня члени профспілки працівників освіти і науки (голова Григорій Шумейко).

Високі спортивні досягнення про­демонстрували в окремих видах спорту представники профспілки працівників охорони здоров’я (голо­ва Олександр Кувічка), культури (Світлана Гайдарь), лісового госпо­дарства (Анатолій Даниленко), «Машметалу» (Валерій Пухай), ВАТ «Укртелеком» (Наталія Северин), Південної залізниці (Марина Мас­лак), державних установ (Володи­мир Цвелих), харчової промисловос­ті (Віра Сопіна).

Леонід Вернигора вручив пере­можцям та призерам у загальноко­мандному заліку й окремих видах спорту кубки і грамоти, а перемож­ці та призери в індивідуальному за­ліку отримали медалі й дипломи відповідного ступеня. Грамотами Полтавської облпрофради відзначе­ні також кращі організатори спортивно-масової роботи й окремі ке­рівники галузевих профспілок.

 

РЕКОРД МЕДИКІВ ЗАКАРПАТТЯ

ХІІІ спартакіада медиків Закарпаття, що відбу­лася на ужгородському стадіоні «Авангард», стала справжнім святом спорту і здоров’я: на старт змагань у 12 видах програми вийшли 42 команди медичних закладів, структур Держ­санепідслужби, санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоз­доровниця», загалом близько 1100 учасників. До складу команд увійшли більшість керівни­ків та голів профкомів медичних та санатор­них закладів краю.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Зі словами привітання до учасників спартакіа­ди звернулися голова Закарпатської обласної ради профспілок Іван Ко­роль, голова Закарпатської обласної організації проф­спілки працівників охорони здоров’я України – голова оргкомітету спартакіади Во­лодимир Турок, голова об­ласної державної адміністра­ції Олександр Ледида, на­чальник управління охорони здоров’я ОДА Роман Шніцер.

У кожному з 12 видів спарта­кіади точилася напружена спортивна боротьба. Най­більше команд (33) були учасниками змагань з кульо­вої стрільби, 26 розігрували першість у шашках та більяр­ді, 23 визначали найвправні­ших у настільному тенісі, 22 – у шахах, 18 виборювали перемогу в міні-футболі.

У змаганнях із жіночого во­лейболу та міні-футболу пе­ремогу здобула команда Ра­хівської районної лікарні, у плаванні – обласної дитячої лікарні. У чоловічому волей­болі не було рівних спортсме­нам Закарпатського обласно­го територіального центру екстреної медичної допомо­ги, а в шахах і легкоатлетич­ному кросі – команді Держсанепідслужби в Закарпат­ській області. Турнір з настіль­ного тенісу виграла команда Свалявської районної лікарні, шашок – обласного нарко­диспансеру. У кульовій стрільбі найвлучнішими вия­вилися працівники обласного бюро судмедекспертизи.

Змагання із сімейних стартів принесли перемогу родині Зейкан (Ужгородський місь­кий пологовий будинок), а в більярді чемпіоном став Ва­силь Цендра (Міжгірська ра­йонна лікарня). А закінчила­ся спартакіада медиків видо­вищним двобоєм з перетягу­вання канату, в якому коман­да обласного бюро судмедекспертизи виявилася силь­нішою від спортсменів сана­торію «Карпати».

Найбільше призових місць в окремих видах спартакіади (по три) посіли спортсмени обласних онкологічного дис­пансеру, дитячої та клінічної лікарень, стоматполіклініки. А загалом призерами зма­гань стали 23 із 42 команд – учасниць цього масового спортивного заходу. Пере­можці в командному й інди­відуальному заліках отрима­ли медалі та почесні грамоти організаторів, які їм вручили представники оргкомітету спартакіади та його голова Володимир Турок.

 

ДВІ МЕДАЛІ КУБКА СВІТУ

У німецькому Мюнхені пройшов фі­нал Кубка світу з кульової стрільби, на якому українську команду пред­ставляли п’ятеро спортсменів.

Учасники фіналу змагань розіграли 15 комплектів нагород у різних дисци­плінах стрільби. Наші спортсмени поклали до командної скарбнички дві нагороди. У стрільбі з пневматичного пістолета з дистанції 10 м бронзо­ва медаль дісталася Оле­гу Омельчуку (переміг італієць Андреа Аморе, другим став китаєць Ван Чжівей). А Сергій Куліш зійшов на третю сходин­ку п’єдесталу пошани в стрільбі з малокаліберної гвинтівки (50 м з трьох положень), де тріумфу­вав також італієць Ніколо Кампріані, а друге місце посів норвежець Оле-Крістіан Брін.

На жаль, олімпійська чемпіонка Афін–2004 та дворазова бронзова при­зерка Олімпіади–2012 у Лондоні Олена Костевич не змогла продовжити се­рію вдалих виступів у фі­налах Кубків світу, де вона перемагала минуло­го та позаминулого року (у Польщі та Таїланді).

 

НЕ ПОВТОРИЛИ МИНУЛОРІЧНОГО УСПІХУ

У російській столиці відбулися зма­гання за Кубок європейських націй з вільної та греко-римської боротьби, в яких взяли участь кращі команди кон­тиненту.

Українська команда з жі­ночої боротьби, яка ми­нулого року стала пере­можницею Кубка євро­пейських націй, поверну­лася з московського тур­ніру із срібними нагоро­дами. У груповому етапі наші дівчата здобули пе­ремогу над збірними Ні­меччини та Польщі. А от у фіналі поступилися ко­манді господарів, яку представляли перші но­мери збірної країни.

Не залишилася без меда­лей і наша чоловіча збір­на – українські борці зі­йшли на третю сходинку п’єдесталу пошани. У першому раунді наші чо­ловіки також поступили­ся господарям турніру, але виграли у команди Вірменії. Після чого пере­могли команду Туреччи­ни, чим гарантували собі бронзові медалі.

 

СОЛОВЙОВА ВТРЕТЄ АБСОЛЮТНО КРАЩА В СВІТІ

Головною героїнею світової першості з паверліфтингу стала наша Лариса Солов­йова – неодноразова переможниця всесвітніх ігор втретє поспіль виборола зван­ня абсолютної чемпіонки світу! Спортсменка, яка виступає у ваговій категорії до 63 кг, встановила світові рекорди у присіданні (235,5 кг) і сумі триборства (638 кг). Загалом у Ставангері (Норвегія), де минулого вікенду фінішував ЧС–2013, збірна України здобула 12 медалей: 4 золоті, 5 срібних і 3 бронзові. Переможця­ми планетарної першості стали Михайло Буланий, Вадим Довганюк та Олексій Рокочій. Тетяна Ахмаметєва, Анастасія Дерев’янко, Володи­мир Рисєв, Сергій Білий та Анатолій Горячок принесли «срібло» до загальнокомандної скарбнички. «Бронзо­вим» виступом відзначилися Антоніна Князева, Андрій Наньєв і Віктор Тесцов. У загальнокомандному заліку збірна України стала другою.

13.11.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання