« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Традиція змагатись

Традиція змагатись

Певно, немає жодної області в Україні, де б профспілкова спар­такіада мала понад 20-річну історію. А між тим, справжнім свя­том спорту і здоров’я стала ХХІІІ обласна міжгалузева спартакі­ада профспілок Закарпаття, у фінальних змаганнях якої взяли участь 17 команд галузевих профспілок та профспілкових комі­тетів підприємств – загалом близько 450 учасників.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Урочистою була церемонія від­криття спартакіади: в супро­воді духового оркестру Ужго­родського державного музич­ного училища ім. Д. Задора пройшли всі команди-учасниці. Пра­во підняти прапор спартакіади було надано кращим спортсменам проф­спілок Закарпаття, багаторазовим пе­реможцям і призерам міжнародних та всеукраїнських змагань, майстрам спорту Людмилі Коломоєць та Олек­сандру Марчуку. Учасників спартакі­ади й численних уболівальників при­вітали голова Закарпатської облпрофради, голова оргкомітету спар­такіади Іван Король, заступник голо­ви обласної ради Андрій Сербайло, заступник Ужгородського міського голови Володимир Фленько.

Кожен з 12 видів спартакіади про­ходив у напруженій боротьбі, за якою прискіпливо спостерігали і фіксува­ли результати арбітри на чолі з голо­вним суддею спартакіади, суддею на­ціональної категорії Анатолієм Плє­хановим. У змаганнях із шахів пере­могу здобули Ольга Юшко (профспіл­ка охорони здоров’я) та Олександр Подгорнов (культура). У шашках кра­щими стали Ірина Антусяк (лісові га­лузі) і Володимир Шопа (освіта), а в настільному тенісі не було рівних Те­тяні Бутко (торгівля) та Золтану Сіла­ді (освіта). У турнірі з більярду перше місце здобув Олександр Сютрик (со­ціальна сфера), найкращий результат у дартсі продемонстрував Володимир Шутко (охорона здоров’я). Сімейні старти завершилися перемогою роди­ни Мазур (культура), а змагання з легкоатлетичного кросу, жіночого во­лейболу та гирьового спорту – тріум­фом команди профспілки працівни­ків освіти і науки. У кульовій стрільбі найвправнішими виявилися спортс­мени профспілки працівників дер­жавних установ, у перетягуванні ка­ната – представники профспілки охо­рони здоров’я. Турнір з міні-футболу приніс титул переможця команді ПАТ «Мукачівський завод «Точпри­лад», у чоловічому волейболі зали­шили позаду всіх суперників спортс­мени профспілки житлово-комунального господарства.

За підсумками всіх видів спарта­кіади, найкращих результатів дося­гли спортсмени профспілок праців­ників охорони здоров’я (голова Воло­димир Турок), освіти і науки (Тетяна Повханич), торгівлі, громадського харчування та послуг (Галина Сва­ричевська), державних установ (Ма­рія Петечук), автотранспорту (Олек­сандр Воронін), культури (Наталія Товтин), текстильної та легкої про­мисловості (Магдалина Глушеня). Прикметно, що загалом призерами спартакіади в окремих видах спорту стали 14 із 17 команд-учасниць. На­городи організаторів спартакіади вручили голова Закарпатської облпрофради Іван Король та інші члени оргкомітету змагань.

 

ТЕНІСИСТИ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

З метою виявлення таланови­тих та найсильніших спортсменів-тенісистів галузі освіти, підви­щення їх спортивної майстерності Профспілка працівників освіти і науки України цьогоріч започат­кувала Всеукраїнський турнір з настільного тенісу.

Змагання проходили в столиці на базі спортив­ного комплексу Націо­нального педагогічного університету ім. М. П. Драго­манова. Переможців визна­чали серед 83 спортсменів із 16 регіонів України.

Учасники показали високий рівень підготовки, спланова­ну стратегію гри, вміння від­стежувати м’ячі й прорахову­вати удари. Тож в особистому розряді серед жінок перемо­гу здобула Оксана Чиньова (м. Київ), другою стала Окса­на Михалик (м. Київ), третє місце посіла Галина Бурцева (Полтавська обл.). У чоловіків тріумфував киянин Дмитро Дробов, на другому місці Ва­силь Вербяний (Івано-Франківська обл.), третім фінішу­вав Андрій Черменський (Полтавська обл.). У команд­ному заліку перемогу вибо­рола команда із столиці Укра­їни, «срібло» дісталося пред­ставникам Івано-Франківщини, «бронза» – команді Полтавської області.

Урочисте закриття спортив­ного свята й нагородження переможців та учасників провели голова організацій­ного комітету турніру Сергій Романюк, заступник голови профспілки Євген Нікітюк, го­ловний суддя змагань Ізяс­лав Тираспольський, суддя національної категорії Тетяна Коваль.

Завершуючи церемонію на­городження, голова органі­заційного комітету турніру Сергій Романюк наголосив, що профспілка піклується не лише про соціально-економічний захист своїх спілчан, а й приділяє значну увагу розвитку фізичної культури та спорту, духовним інтере­сам освітян країни.

За інформацією прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України

 

НАСТУПНА СПАРТАКІАДА – ЮВІЛЕЙНА

Останньої декади вересня в Алушті на базі Олімпійського навчально-спортивного центру «Спартак» відбу­лася XIX Всеукраїнська міжгалузева спартакіада працівників промислової сфери, транспорту та соціальної сфери.

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

спеціально для «ПВ»

Організаторами змагань традиційно були ФСТ «Україна», Міністерство молоді та спорту і ФПУ.

Галузі представляли збірні команди від галузевої профспілки або від спорід­нених об’єднань. Так, хімі­ків та нафтохіміків пред­ставляла збірна команда холдингу Ostchem. У своїй групі вона посіла третє міс­це, перемогла ж команда Укрелектропрофспілки.

Команда профспілки ме­талургів та гірників стала переможцем у загально­му заліку. Тут особливо відзначилися представни­ки ВАТ «Запоріжсталь», в активі яких сім золотих, срібна та дві бронзові ме­далі. А рекордсменом став вальцювальник Ігор Страх, завоювавши три золоті медалі в змаганнях із легкої атлетики.

Загалом, представники енергетичної, металургій­ної, хімічної, авіабуді­вельної, атомної, вугіль­ної, текстильної, тран­спортної та інших галузей показали добрі результа­ти й у таких видах спорту, як волейбол, футзал, арм­реслінг, настільний теніс, шахи. Тож сподіваємося, що наступна – ювілейна – спартакіада буде ще яскравішою й різноманіт­нішою за програмою.

 

ПІДГОТОВКА ДО ПОДАННЯ ЗАЯВКИ ТРИВАЄ

Минулого тижня відбулося засідання Організаційного комітету з питань під­готовки пропозицій до проекту заявки про здобуття права проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Паралім­пійських ігор в Україні.

За словами віце-прем’єр-міністра України Олек­сандра Вілкула, заявку України до Міжнародно­го олімпійського комітету буде офіційно затвер­джено на Генеральній асамблеї НОК України 5 листопада. «14 листо­пада до МОК буде наді­слано офіційний лист-декларацію про наміри нашої держави подати заявку на право прове­дення зимової Олімпіади–2022, а в березні 2014 року подано заяв­ковий файл і гарантійні листи від НОК та керівни­цтва м. Львова», – пові­домив Олександр Вілкул.

Попередньо в заявково­му документі України на проведення зимової Олімпіади 2022 року буде включено три місця проведення змагань: Львів, Тисовець (Львів­ська обл.) та Боржава (Закарпатська обл.).

У липні 2014 року Вико­навчий комітет МОК оприлюднить перелік міст-кандидатів, а госпо­даря Ігор–2022 оберуть у липні 2015-го на засідан­ні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).

 

 БОНДАРЕНКО – КРАЩИЙУ ЄВРОПІ

За підсумками сезону Європейська федерація легкої атлетики визнала стрибуна у висоту українця Богдана Бондаренка кращим легкоатлетом 2013 року на континенті. Нагадаємо, що цьогоріч Бондаренко став чемпіоном сві­ту, переміг у загальному заліку «Діамантової ліги», встановив націо­нальний рекорд країни (2,41 м). Рекордний для України показник Бог­дан підкорював двічі – на етапі «Діамантової ліги» в Лозанні та на чем­піонаті світу в Москві. Підкоривши 2,41 м, українець став лише четвер­тим атлетом за всю історію, кому вдалося злетіти вище, ніж на 2,40 м.

До речі, Бондаренко претендує на звання кращого атлета року в світі. 1–27 жовтня триває голосування, а імена переможців оголосять 16 лис­топада в Монако під час традиційного щорічного гала-вечора Міжна­родної федерації легкої атлетики.

20.10.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання