« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Лісівники визначили найкращих

Лісівники визначили найкращих

 Нещодавно у Шепетівці за активної участі фізкультурно-спортивного товариства «Ко­лос» АПК України пройшла ХІІ Спартакіада працівників лісового господарства, де за перемогу змагалися близь­ко 300 учасників у складі дев’яти команд.

Тамара Ковальчук

голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників лісового господарства

спеціально для «ПВ»

В армспорті переможцями у своїх вагових категоріях ста­ли Руслан Лобода (Ярмоли­нецький лісгосп) і Владислав Батожний (Славутський ліс­госп), а серед гирьовиків – Василь Трачук (Ярмолинецький лісгосп) і Сергій Коротун (Ізяславський ліс­госп). Гострою видалася боротьба і серед стрільців, де переміг Михайло Сінькарчук (Старокостянтинів­ський лісгосп).

Відбулися змагання і в команд­них видах спорту. Так, у волейболі трійка лідерів виглядає так: Шепе­тівський, Кам’янець-Подільський, Славутський лісгоспи. У міні-футболі першими виявилися спортс­мени Ізяславського лісгоспу, други­ми фінішували представники Шепе­тівського, а замкнули трійку кращих футболісти Славутського лісгоспу. У перетягуванні канату не було рів­них атлетам Летичівського лісгоспу, за ними розмістилися представники Ізяславського та Шепетівського ліс­госпів. У табелі про ранги у настіль­ному тенісі команди розташувалися так: Новоушицький, Славутський, Ярмолинецький лісгоспи. Найсиль­ніші шахісти працюють у Шепетів­ському лісгоспі, а другими і третіми за підсумками змагань із шахів ста­ли представники Летичівського та Старокостянтинівського лісгоспів.

Варто відзначити, що спокійно та впевнено серед молоді почуваються і сивочолі ветерани галузі, які теж узяли участь у змаганнях. Так, Ана­толій Петечинський (Летичівський лісгосп) і Валерій Кірічик (Славут­ський лісгосп) показали свою шахо­ву майстерність, а Анатолій Мороз – у волейболі. Захищали спортивну честь своїх підприємств і їхні дирек­тори Володимир Сасюк (Шепетів­ський лісгосп), Валерій Пустильний (Кам’янець-Подільський лісгосп) у волейболі та голова профкому Хмельницького лісомисливського господарства Павло Мудрий – у міні-футболі та перетягуванні канату.

У підсумку загальнокомандну пальму першості Спартакіади здо­були шепетівчани (директор під­приємства Володимир Сасюк, голо­ва профкому Петро Миронюк), дру­ге місце посіли спортсмени Славут­ського лісгоспу (директор Віктор Сапожнік, голова профкому Михай­ло Остапчук), третіми виявилися представники Ізяславського лісгос­пу (директор Петро Курельчук, голова профкому Володимир Кравчук).

За всіх спортсменів, які взяли участь у змаганнях, емоційно вбо­лівали всі присутні. Переможцям Спартакіади вручили призи началь­ник обласного управління лісового та мисливського господарства Віта­лій Лісовий і голова обласної орга­нізації профспілки працівників лі­сового господарства Тамара Ковальчук.

 

 

 У МЕДАЛЬНОМУ ЗАЛІКУ ФІНІШУВАЛИ ДРУГИМИ

 Минулого вікенду у київському Палаці спорту вперше в Україні проходив чемпіонат світу з ху­дожньої гімнастики. Нагороди планетарної першості виборю­вали близько 300 спортсменок із 59 країн світу.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Українські грації тради­ційно входять до числа претенденток на наго­роди. На домашньому світовому чемпіонаті наші гімнастки здобули одну зо­лоту, по дві срібні й бронзові нагороди. У медальному за­ліку «синьо-жовта» дружина посіла другу позицію.

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшла Ганна Різатдінова, яка у перший же день змагань не знала собі рівних у вправах з обручем. Виконавши свою найскладні­шу програму, спортсменка здобула 18,266 бала. А от за композицію із стрічкою Ган­на отримала 18,233 бала. Тож із сумою 18,516 бала її випередила росіянка Яна Ку­дрявцева, третьою фінішува­ла білоруска Мелітіна Станю­та (18,066).

У вправі з булавами українка Аліна Максименко завоюва­ла «бронзу» (18,216), про­пустивши поперед себе двох росіянок Маргариту Мамун та Яну Кудрявцеву, які поді­лили «золото» змагань (оби­дві – по 18,366 бала). А Ганна Різатдінова зупинилася за крок до п’єдесталу пошани.

У третій день чемпіонату світу Ганна Різатдінова здобула срібну нагороду у багатобор­стві. Наша спортсменка бездо­ганно виконала всі свої про­грами й здобула 73,041 бала. Однак у підсумку за рішенням суддів все-таки поступилася першим місцем Яні Кудрявце­вій із Росії (73,866). Третьою у багатоборстві стала представ­ниця Білорусі Мелітіна Станю­та (72,166). Аліна Максименко у цьому виді змагань посіла сьому позицію.

В останній день чемпіонату збірна команда України у групових вправах (10 булав) виборола бронзову нагороду із сумою 17,208 бала. Найви­щу сходинку п’єдесталу по­шани у цьому виді змагань посіла збірна Іспанії (17,350), срібні нагороди дісталися італійкам (17,300).

 

 

 БОНДАРЕНКО НАСТРИБАВ НА ДІАМАНТ

 Українець Богдан Бондаренко став переможцем «Діамантової ліги», трі­умфувавши на черговому етапі зма­гань, який минулого вікенду приймав швейцарський Цюрих.

 У Швейцарії Богдан знову виявився непереможним. Змагання він почав з ви­соти 2,28 м і подолав її з першої спроби. Пропус­тивши 2,31, він упевнено здолав 2,33 м. Цей ре­зультат став переможним. Уже в статусі переможця українець виконав одну спробу перевершити сві­товий рекорд (2,46 м), але, зрештою, штурм не­здоланної висоти відкла­дається до кращих часів.

Таким чином, Богдан Бондаренко виграв усі шість етапів, відтак у за­гальному заліку став трі­умфатором «Діамантової ліги». Як переможцеві Богдану дісталися 40 ти­сяч доларів і головний приз турніру – діамант.

Відзначились у Цюриху й інші наші співвітчизники. Марія Ремень фінішува­ла третьою у бігу на 200 метрів (22,67 с), а також із Наталією Погребняк, Христиною Стуй та Вікто­рією П’ятаченко здобула «бронзу» в естафеті 4х100 метрів (42,71 с).

 

 

 ЗАНТАРАЯ – НА П’ЄДЕСТАЛІ

 Український дзюдоїст Георгій Занта­рая на чемпіонаті світу з дзюдо, який відбувся у столиці наступних Олім­пійських ігор місті Ріо-де-Жанейро, виборов бронзову нагороду.

 У Бразилії Георгій висту­пав у незвичній для себе ваговій категорії до 66 кг (перейшов із 60 кг), але все одно зміг зійти на п’єдестал пошани. Ви­гравши стартові поєдин­ки, Зантарая вийшов до півфіналу, де на шляху до золотої нагороди він зійшовся із борцем із Ка­захстану Азаматом Мука­новим. Відіграти «ваза-арі» українець, на жаль, не зміг. Натомість у «втішному фіналі» з росі­янином Михайлом Пуля­євим, де вирішувалася доля бронзової нагоро­ди, киянин після підка­зок тренера провів вдалу атаку, здобувши достро­кову перемогу – «іппон».

Варто відзначити, що це вже четверта нагорода Георгія, серед здобутих ним на планетарних пер­шостях. Минулого олім­пійського циклу, виступа­ючи у вазі до 60 кг, він зібрав повну колекцію медалей.

 

 

 ХАРЛАН – СПОРТСМЕНКА МІСЯЦЯ. ВШОСТЕ!

Найкращою спортсменкою України останнього літнього місяця експертна комісія НОК назвала шаблістку Ольгу Харлан, її особистий наставник Артем Скороход став найкращим тренером місяця.

Спортивний календар серпня виявився для українських атлетів украй на­пруженим і багатим на медалі. Тож перед експертами НОКу був нелег­кий вибір. Харлан уперше у своїй кар’єрі стала чемпіонкою світу в осо­бистій першості, а у фіналі командної першості разом з Аліною Кома­щук, Оленою Вороніною та Галиною Пундик «вирвала» просто неймо­вірну перемогу. Таким чином, Ольга стала дворазовою чемпіонкою світу–2013.

Зазначимо, що фехтувальницю уже вшосте визнано найкращою. Так, її було визначено найкращою спортсменкою місяця у серпні 2008 року, у липні та жовтні 2009-го, а також у листопаді–2010 та липні–2011.

08.09.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання