« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Кризам усупереч

Кризам усупереч

 Попри непросту економічну ситуацію в державі, трудовий колектив Публічного акціонерного това­риства «Кременчуцький колісний завод» ніколи не падає духом. На підприємстві не припиняється со­ціальна робота, вирує культурне й спортивне життя.

Микола Тарасенко

спеціально для «ПВ»

Недавно на підприємстві розі­грали Кубок з міні-футболу, який традиційно організува­ли адміністрація та проф­спілковий комітет. Змаган­ня відбувалися на облаштованому силами підприємства спорткомплек­сі «Юність», де залюбки з користю для здоров’я проводять дозвілля як заводчани, так і мешканці мікрора­йону. Спорткомплекс є частиною со­ціальної інфраструктури, про яку ко­лісний дбає та розвиває попри всі кризи, адже людський фактор і пі­клування про трудовий колектив для керівництва та профспілкового комі­тету підприємства – над усе.

На вболівальників – працівників підприємства та містян, які відвіда­ли матчі кубка, чекав насичений і ці­кавий футбольний турнір. Адже за­водський Кубок з міні-футболу за­вжди відзначається непоступливим суперництвом та яскравими момен­тами. Як зазначив голова цехового комітету РВ-ЦРО Євгеній Коваленко, у турнірі взяли участь команди цехів № 2 та № 3, цеху фарбування, дільниці причепів, збірна корпусу допоміж­них цехів (КДЦ) та ПрАТ «Обод». Ці­каву гру показали всі команди, але переможець, як відомо, лише один.

Початок розіграшу кубка запам’ятався наднапруженим матчем, у якому зустрілися команди цеху № 3 та дільниці причепів. У першому таймі зустріч мала рівний характер, і лише у другій половині гри «цехо­вики» зуміли дотиснути команду дільниці причепів – 4:1. Ця перемога започаткувала переможну ходу цеху № 3 до головного трофея турні­ру – команда обіграла цех фарбуван­ня (6:1), цех № 2 (11:0), ПрАТ «Обод» (6:3) і КДЦ (3:0). Тож цех № 3 загалом не втратив жодного очка й заслуже­но тріумфував на змаганнях.

Збірна дільниці причепів після першої невдачі більше не зазнала поразок, тож посіла у підсумку друге місце. «Бронзу» здобула ко­манда КДЦ. Традиційно чемпіони та призери турніру отримали від­знаки від профспілкового комітету – медалі, грамоти та матеріальне заохочення.

Голова профкому ПАТ «Кремен­чуцький колісний завод» Світлана Усенко впевнена, що ефективна пра­ця заводчан значною мірою зале­жить саме від здорового дозвілля людей. «Колісний завод – це не тіль­ки виробнича сфера, а й дружний колектив, де акцентується увага не лише на роботі. Постійно вирішує­мо питання оздоровлення і літнього відпочинку, художньої самодіяль­ності, спорту, розвиваємо молодіж­ний рух, турбуємося про ветеранів підприємства, опікуємося материн­ством і дитинством та ін. Усім профком приділяє увагу. І футбольний турнір – підтвердження цьому», – за­значила Світлана Усенко.

 

 

 З ПОВНИМ КОМПЛЕКТОМ НАГОРОД

 З 5 по 12 серпня в угорській столиці відбув­ся чемпіонат світу з фехтування. У Будапе­шті Україну представляли всі найсильніші «мушкетери», окрім олімпійської чемпіон­ки з фехтування на шпазі Яни Шемякіної.

 Володимир Полєтаєв

cпеціально для «ПВ»

З планетарної першості українська збірна по­вертається з повним комплектом нагород – двома золотими та однією срібною і бронзовою нагоро­дами.

«Бронзу» до скарбнички «синьо-жовтої» дружини по­клав рапірист Ростислав Гер­цик. І для спортсмена, і для української команди ця наго­рода виявилася першою – ві­тчизняний рапірист уперше за останні 13 років посів одне з призових місць на сві­товій першості, адже раніше у цьому виді зброї наш спів­вітчизник піднімався на п’єдестал пошани світового форуму в 1999 році, коли Сергій Голубицький втретє поспіль став чемпіоном світу.

А от чоловіча команда шпа­жистів у складі Богдана Нікі­шина, Анатолія Герея, Віталія Медведєва та Дмитра Карю­ченка у Будапешті взагалі вперше в історії незалежної України здобула срібну наго­роду планетарної першості. Українські мушкетери впора­лися з суперниками з Ірану, у додатковий час вирвали пе­ремогу в росіян, здолали опір чехів, на останніх секундах перемогли французів і лише у битві за «золото» поступили­ся господарям турніру.

Ну а два «золота» чемпіона­ту – в активі наших дівчат. Спочатку олімпійська чемпі­онка та володарка бронзової олімпійської нагороди, бага­торазова чемпіонка Європи та призерка першостей світу й континенту Ольга Харлан підкорила чергову вершину, здобувши перше у кар’єрі ін­дивідуальне «золото» чемпі­онату світу з фехтування.

Завершила чемпіонат Украї­на командним «золотом» дівчат-шаблісток. У фіналі збірна команда у складі Оль­ги Харлан, Галини Пундик, Олени Вороніної та Аліни Ко­мащук із рахунком 45:44 пе­ремогли збірну Росії. У фіна­лах чемпіонатів світу україн­ки зустрічаються з росіянка­ми вже чотири роки поспіль, однак, попри численні пере­моги над цією командою на етапах кубків світу й чемпіо­натах Європи, здобути пере­могу в «золотому матчі» сві­тового форуму над північно-східними сусідками вдалося вперше.

 

 

 П’ЯТЬ МЕДАЛЕЙ ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

 В естонському місті Хаанья завершив­ся чемпіонат Європи з літнього біат­лону. Українська збірна привезла зі змагань п’ять нагород: дві золоті та три срібні медалі.

 На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зі­йшли Юлія Журавок, яка тріумфувала у гонці пе­реслідування, а також наша команда у зміша­ній естафеті у складі Світ­лани Крикончук, Тетяни Трачук, Івана Моравсько­го та Ігоря Гарбуза.

У цьому ж виді програми юніорська збірна, яку представили Ірина Беган, Юлія Журавок, Владис­лав Деркач і Олександр Дудков, стала срібною призеркою. Срібло кон­тинентальної першості здобули також Олек­сандр Дудков та Юлія Журавок у змаганнях у спринті.

 

 

 ВИЗНАЧИЛИСЯ ЧЕМПІОНИ УКРАЇНИ

 Літній чемпіонат країни з плавання від­бувся у Євпаторії. Стали відомими іме­на переможців національної першості.

 На 200-метрівці вільним стилем із результатом 1:52.79 переміг Ілля Тес­ленко (Харків). На дис­танції 100 метрів батерф­ляєм першими приплив­ли Олексій Іванов (Сєве­родонецьк, 54.16) і Лю­бов Король (Запоріжжя, 1:01.24). На 100-метрівці брасом звитягу здобули учасники чемпіонату сві­ту в Барселоні Ігор Бори­сик (1:02.67) та Марія Лі­вер (1:08.62). На дистан­ції 1500 метрів вільним стилем «золото» завою­вав Михайло Романчук (Рівне, 15:36.14). На 100-метрівці на спині серед чоловіків першим вия­вився киянин Олександр Васильєв (57.67), інфор­мує офіційний сайт Міністерства молоді та спорту України.

В естафеті 4х100 метрів вільним стилем серед чо­ловіків перемогу здобула команда з Дніпропетров­ської області (Іван Оче­редько, Єгор Литвенок, Владислав Ведерніков та Олександр Шульга), яка фінішувала за 3:26.95. А з-поміж дівчат першими були киянки Ірина Глав­ник, Ольга Товстоган, Оксана Марчук та Марга­рита Смирнова, які пока­зали результат 3:54.88.

Ірина Главник перемогла на 200-метрівці вільним стилем (2:01.96) і на дис­танції 100 метрів на спині (1:03.07).

 

 

 ОЛЬГА ХАРЛАН ЗДОБУВАЄ ДВА «ЗОЛОТА» ЧС

Ольга Харлан стала однією з головних героїнь чемпіонату світу з фехтування, що днями фінішував у Будапешті. Олімпійська чемпіонка, багатора­зова чемпіонка Європи вперше у кар’єрі здобула індивідуальне «золото» світової першості у шаблі, вирвавши у півфіналі пе­ремогу в олімпійської чемпіонки лондонських Ігор–2012 Жіон Кім (15:14), а у фіналі в напруженому двобої здолавши росіянку Катерину Дяченко (15:12).

Згодом Ольга разом з подругами по збірній Галиною Пундик, Оленою Вороніною та Алиною Комащук стала ще й чемпіонкою світу в командній першості. Причому Харлан спочатку несподівано двічі програла суперницям, в останньому бою українка удар за ударом скоро­чувала перевагу росіянок в рахунку, допоки не завдала заповітного удару, який приніс їй та команді звання найсильніших шаблісток планети (45:44).

16.08.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання