« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

На Ізраїль – з прицілом на Англію

На Ізраїль – з прицілом  на Англію

Головний тренер націо­нальної збірної України з футболу Михайло Фо­менко оприлюднив спи­сок гравців, яких виклика­но на контрольний матч із командою Ізраїлю. Матч заплановано провести 14 серпня на столичному НСК «Олімпійський».

 Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Найбільше представництво у національній команді ма­ють «Дніпро», «Шахтар» і «Динамо». Два гравці деле­гує до збірної України хар­ківський «Металіст», а маріуполь­ський «Іллічівець», донецький «Ме­талург», полтавська «Ворскла», лу­ганська «Зоря», санкт-петербурзький «Зеніт» і ФК «Севастополь» пред­ставляють по одному гравцю.

До розташування головної команди країни для підготовки до гри проти Ізраїлю головний тренер «синьо-жовтої» дружини Михайло Фоменко запросив чергового новач­ка – гравця луганської «Зорі» Дми­тра Хомченовського. 23-річний пів­захисник, як відзначає офіційний сайт ФФУ, провів 13 ігор за молодіж­ну збірну України, забивши при цьо­му один м’яч. Удруге отримали за­прошення до національної команди нещодавні дебютанти Олександр Ковпак, котрий двічі виходив на за­міну (у матчах проти Камеруну та Чорногорії), і Денис Дедечко, якому завадила вийти на поле травма.

Історія зустрічей збірних України та Ізраїлю не така вже й багата і на­разі налічує лише п’ять товариських поєдинків. Причому першу перемогу українці спромоглися здобути над футболістами зі Святої землі лише минулоріч, перегравши Ізраїль на їхньому полі у Пєтах-Тікві з рахун­ком 3:2. Раніше було зафіксовано дві нічиї (з однаковим рахунком 1:1), по­разку (0:1) і поразку по пенальті (0:0 в основний час, 3:5 у серії одинадця­тиметрових). Шостий матч між цими збірними відбудеться 14 серпня у Ки­єві о 21.00. Квитки коштують від 15 до 200 гривень. Прикметно, що купуючи квитки на матч Україна – Ізраїль, уболівальник отримує першочерго­ве право на придбання заповітного «тікета» на матч відбірного турніру на чемпіонат світу–2014 Україна – Англія (ціни – від 40 до 800 грн). Дво­бій українців із родоначальниками футболу відбудеться на головній аре­ні Євро–2012 10 вересня о 21.45 і вва­жається одним із ключових у бороть­бі обох команд за право здобути пу­тівку на Мундіаль у Бразилії.

Склад збірної України:

Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Максим Коваль («Динамо»), Рустам Худжамов («Іллічівець»).

Захисники: В’ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (усі з «Шахта­ря»), Євген Хачеріді, Євген Селін (обидва з «Динамо»), Віталій Мандзюк, Артем Фе­децький (обидва з «Дніпра»).

Півзахисники: Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко, Роман Безус (усі з «Динамо»), Євген Коноплянка, Руслан Ротань (обидва з «Дніпра»), Микола Морозюк («Металург», До­нецьк), Тарас Степаненко, Дмитро Гречишкін (обидва з «Шахтаря»), Едмар Галовський («Металіст»), Денис Дедечко («Ворскла»), Анатолій Тимощук («Зеніт», Санкт-Петербург, Росія), Дмитро Хомченовський («Зоря»), Олександр Ковпак («Севастополь»).

Нападники: Євген Селезньов, Роман Зозуля (обидва з «Дніпра»), Марко Девіч («Металіст»).

 

 

 ДОСТОЙНИКАМ – ПОСТІЙНІ ЛЮБОВ І ШАНА

 Профспілкові орга­нізації, спортивні то­вариства Закарпат­тя приділяють значну увагу вшануванню ве­теранів спорту краю.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Помітною постаттю у спортивному житті За­карпатського краю є Віктор Романіченко – неодноразовий переможець і призер змагань із настільного тенісу за програмою обласних міжгалузевих спартакіад профспілок у складі команди профспілки працівників куль­тури, обласних змагань вете­ранів, першостей міста Ужго­рода з цього виду спорту. Крім того, Віктор Петрович – суддя з настільного тенісу багатьох галузевих спартакіад профспі­лок, які проводяться спільно з облрадами спортивних това­риств «Спартак» (голова Антон Яцина) та «Україна» (голова Владислав Кушнірчук).

Недавно Віктору Романіченку виповнилося 75 років, але він і надалі бере активну участь у спортивних змаганнях. З на­годи цієї події в Ужгороді від­булися змагання ветеранів із настільного тенісу. Після їх за­вершення ветерана спорту привітали голова обкому профспілки працівників лісо­вих галузей Володимир Ільков, який також постійно займається настільним тені­сом та є суддею Національної категорії, представник органі­зації «Спорт для всіх» Анато­лій Плеханов. Вони вручили ветеранові відзнаки профспі­лок, кубок і Почесну грамоту управління молоді та спорту облдержадміністрації.

 

 

 РОМАН БОНДАРУК – ЧЕМПІОН ЄВРОПИ

 На ХХХІV чемпіонаті Європи з кульо­вої стрільби, який приймало хорват­ське місто Осієк, за 276 медалей у 23 дисциплінах змагалися 580 атлетів із 39 країн.

 У стрільбі з малокалібер­ного пістолета з 25-метрів тріумфував українець Роман Бондарук. У фіналі наш співвітчизник на­брав 32 очки, лише на одне очко випередивши підсумкову суму балів росіянина Олексія Клімо­ва (31). Третім на п’єдестал пошани зійшов ні­мець Крістіан Райтц (27).

Варто зауважити, що ра­ніше Роман Бондарук уже здобував медалі конти­нентальної першості, але цьогоріч уперше виборов звання чемпіона Європи.

 

 

 СЬОМІ У СВІТІ

 У колумбійському місті Калі завер­шилися ІХ Всесвітні ігри, в яких взя­ли участь атлети з 98 країн світу, ро­зігравши 200 комплектів нагород у понад 30 видах спорту.

 До складу української збірної увійшли 86 атлетів, які змагалися за перемогу в 17 видах спорту. Наші співвітчизники, зрештою, перемогли в художній гім­настиці (5), підводному спорті (6), сумо (5), джиу-джитсу (1), спортивній акробатиці (2), стрибках на акробатичній доріжці (1), пауерліфтингу (5), стрибках на батуті (1), спортивному орієнтуванні (1) та боулінгу (1).

Загалом наша збірна здобула 28 медалей (9 золотих, 10 срібних і 9 бронзових) і посіла сьо­ме місце в загальноко­мандному заліку й шосте – за кількістю нагород. Тріумфували в загально­му заліку італійці (18+13+18), росіяни виявилися другими (17+23+13), третіми фіні­шували французи (16+11+13).

Українка Лариса Солов­йова стала триразовою чемпіонкою Всесвітніх ігор з пауерліфтингу (2005, 2009, 2013 років).

 

 

 ЮЛІЯ ПРОКОПЧУК СПОРТСМЕНКА ЛИПНЯ

Експертна комісія Національного олімпійського комітету України визнала найкращою спортсменкою країни у другому місяці літа киянку Юлію Прокопчук, а її наставника Андрія Руденка – найкра­щим тренером місяця.

У липні в олімпійських номерах програми бронзова нагорода чемпі­онату світу з водних видів спорту у Барселоні, здобута Юлією у стриб­ках у воду з 10-метрової вишки, стала найвищим досягненням україн­ських спортсменів. У фіналі змагань багаторазова чемпіонка й призер­ка чемпіонатів Європи Юлія Прокопчук із сумою 358,40 бала вперше у кар’єрі підкорила й світовий п’єдестал, пропустивши поперед себе лише представниць Китаю – визнаних законодавців світової моди у стрибках у воду. До речі, вперше НОКудостоїв спортсменку та її тренера такого високого зван­ня у травні минулого року – за перемогу на чемпіонаті Європи.

08.08.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання