« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Молоді профспілковці визначали кращих

Молоді профспілковці визначали кращих

 У Центральному парку культури і відпо­чинку «Дубовий гай» Запоріжжя відбувся військово-спортивний захід «Молодь проф­спілки металургів і гірників України – впе­ред!», який приурочили до професійного свята працівників металургійної та гірничо­добувної промисловості України.

 Військово-спортивне свято проводилося з ініціативи комісії Запорізького обко­му ПМГУ з питань роботи з молоддю, яку очолює заступник голови профкому ДП «Запорізь­кий титано-магнієвий комбінат» Віталій Кре­шталь. Організували за­хід Запорізький обласний комітет профспілки мета­лургів і гірників України, Запорізький обласний ко­мітет Товариства сприян­ня обороні України, кому­нальний заклад «Облас­ний центр патріотичного виховання молоді» Запо­різької облради за під­тримки Запорізької об­ласної держадміністрації та міської ради.

На старт вийшли ко­манди ВАТ «ЗМК «Запо­ріжсталь», ДП «Запорізь­кий титано-магнієвий комбінат», ЗАТ «Запорізь­кий залізорудний комбі­нат», ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», ПАТ «Дніпроспецсталь», ПАТ «Україн­ський графіт», ПАТ «За­поріжкокс», ПАТ «Запо­ріжвогнетрив», ПрАТ «За­вод напівпровідників», ДП «Інститут титану», ДП «Гіпропром», місце­вих ЗМІ.

Учасники змагань ви­значали кращих у пейнтболі та військово-прикладному багатоборстві, до ви­дів програми якого входи­ли неповне розбирання та збирання АК-47, одягання протигаза, перенесення потерпілого і надання пер­шої допомоги, стрільба з пневматичної гвинтівки, стрільба з арбалетів, від­жимання від підлоги, пе­реправа (канатна дорога) і перетягування канату.

Завдяки характеру, за­гартованому нелегкою працею, гірники і мета­лурги в усі часи були при­кладом професіоналізму та мужності. Тож під час змагань представники ко­манд мали можливість до­вести свої вольові якості та продемонструвати силу. Але не тільки чоло­віки показали свої досяг­нення і перемоги. Не менш гідно, а іноді й перевершу­ючи суперників сильної статі, виступили пред­ставниці прекрасної поло­вини людства.

У змаганнях з пейнтбо­лу перемогли працівники Запорізького титано-магнієвого комбінату, друге місце посіли представни­ки «Запоріжвогнетриву», третьою стала команда За­порізького залізорудного комбінату. У військово-прикладному багатобор­стві горували спортсмени ПрАТ «Завод напівпровід­ників», другими фінішу­вали представники титано-магнієвого комбінату, почесне третє місце посі­ла команда ПАТ «Україн­ський графіт».

 

 ДРУГЕ ДЕСЯТИЛІТТЯ СПІЛЧАНСЬКИХ СТАРТІВ

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Галузева спартакіада Закар­патського обкому профспіл­ки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побу­тового обслуговування насе­лення (голова Павла Орос) має давні традиції – попри фінан­сові проблеми підприємств га­лузі захід відбувається тринад­цятий рік поспіль.

У змаганнях цьогорічної спартакіади, яка відбулася у Перечині, перше місце з настільного тенісу, кульової стрільби та міні-футболу здобули спортсмени КП «Водоканал м. Ужгорода». У гирьовому спорті та шашках не було рівних коман­ді ВУЖКГ м. Виноградів. Кращою у ша­хах виявилася команда КП «Водоканал м. Іршава», а в перетягуванні канату – КП «Комунальник» з Перечина.

Визначилися переможці і в індивіду­альному заліку. У гирьовому спорті у вагових категоріях до 70 і 90 кг не було рівних виноградівцям Юрію Шустору та Юрію Думничу, у категорії понад 90 кг тріумфував Віктор Кость із Перечина. Найсильнішими у настільному тенісі стали ужгородці Валентина Коваленко та Євген Городіштян, у шахах – іршавці Вікторія Бровді та Василь Пайтина, у шашках – Ганна Погодич (Перечин) і Василь Тіводар (Виноградів). Цікаво пройшли змагання з кульової стрільби, де однаковий результат (по 68 очок) показали відразу три учасники – Ми­хайло Ільяш (Ужгород), Василь Глянцов (Перечин), Василь Дзобко (Виноградів). За додатковими показниками пере­можцем було визнано ужгородця.

Після ретельного підрахунку результа­тів суддівська колегія на чолі з Юрієм Мошаком переможцем у загальноко­мандному заліку спартакіади визнала команду КП «Комунальник» з Перечи­на. Лише одним очком поступилися їй другий і третій призери – команди КП «Водоканал м. Ужгорода» та ВУЖКГ м. Виноградів.

Призери в командному та індивідуаль­ному заліку, окремих видах програми отримали нагороди від організаторів – кубки, медалі, грамоти. Вітали учасни­ків спартакіади на відкритті та нагоро­джували переможців голова обкому профспілки працівників ЖКГ Павло Орос, заступник голови Перечинської райдержадміністрації Іван Погоріляк та голова облради ФСТ «Спартак» Антон Яцина.

 

 

 БОНДАРЕНКО ШТАМПУЄ ПЕРЕМОГИ

Українець Богдан Бондаренко вкотре тріумфував на етапі «Діамантової ліги» у стрибках у висоту, перемігши з результа­том 2,38 м.

У столиці Об’єднаного Королівства наш співвіт­чизник випередив аме­риканця Еріка Кайнарда (2,36 м) і залишив далеко позаду бронзового при­зера етапу катарця Мута­за Баршима (2,24 м).

Наразі у «діамантових перегонах» наш спортс­мен – на першому місці. На етапі у швейцарській Лозані, нагадаємо, Бон­даренко встановив но­вий рекорд України в стрибках у висоту, взяв­ши планку на позначці 2,41 м. А ще раніше у Бірмінгемі він переміг з особистим рекордом.

 

 

НЕ СТАРІЮТЬ ДУШЕЮ ВЕТЕРАНИ

 З 2 по 11 серпня італійський Турин при­йматиме VIII Всесвітні ігри майстрів, на яких змагатимуться ветерани спорту. За­галом у програмі ігор представлено 26 видів спорту.

Всесвітні ігри ветеранів – масштабні спортивні змагання, які проводять­ся раз на чотири роки Міжнародною асоціаці­єю ветеранів спорту під патронатом Міжнарод­ного олімпійського комі­тету. До Італії Україна де­легує понад 370 атлетів, які змагатимуться у важ­кій атлетиці, велоспорті, волейболі, веслуванні на байдарках і каное, акаде­мічному веслуванні, лег­кій атлетиці, плаванні, те­нісі, триатлоні, спорторі­єнтуванні та футболі.

Під час урочистих прово­дів спортсменів було презентовано форму ве­теранської збірної, яку шили індивідуально для кожного атлета. Юні олімпійці – Вікторія Гол­да та Андрій Хлопцов, срібні призери ХІІ Євро­пейського юнацького олімпійського фестива­лю, що проходив у гол­ландському Утрехті, пе­редали своїм старшим колегам прапор України, честь якого спортсмени захищатимуть на міжна­родних змаганнях.

На минулих Всесвітніх іграх у Сіднеї наші вете­рани виступали у восьми видах спорту, здобувши 20 золотих, 10 срібних і 11 бронзових нагород.

 

  СВІТОЛІНА – У ТОП-50 РЕЙТИНГУ WTA

 Минулого вікенду українка Еліна Світоліна перемогла у Баку на турнірі серії WTA. Уперше в кар’єрі пробившись до фіналу тур­ніру з призовим фондом понад 200 тис. доларів, 18-річна українка у вирішальному поєдинку впевнено (6:4, 6:4) здо­лала імениту ізраїльтянку Шахар Пеер, яка ще кілька років тому перебувала серед 15 кращих тенісисток планети.

Перемога на Кубку Баку принесла харків’янці 280 рейтингових очок і в оновленому рейтингу WTA вона з 1153 очками підня­лася з 71-ї позиції на 49-ту. Принагідно Еліна стала ще й пер­шою ракеткою України, обійшовши у рейтингу Лесю Цуренко, яка зберегла за собою 61-шу позицію у списку найкращих тені­систок світу.

04.08.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання