« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Перемогли і спортсмени, й уболівальники

Перемогли і спортсмени, й уболівальники

І. Величко

голова ради молоді заводу «ФЕД», спеціально для «ПВ»

У червні в Алушті відбулася XII Спар­такіада Профспілки авіабудівників Укра­їни, в якій також узя­ли участь і спортсме­ни «ФЕДу». Команді підприємства спри­яла група підтрим­ки, до якої увійшли фізорги заводу та активні учасники заводських спортив­них змагань.

особисто О. А. Жданову та профспілково­му комітету за надану на­шим спортсменам можли­вість продемонструвати свої спортивні досягнен­ня, а також від імені завод­ських уболівальників дя­куємо за змогу гаряче під­тримати команду «ФЕДу», відчути смак спільної пе­ремоги й невимовну гор­дість за наш завод у ма­льовничому місті на бере­зі Чорного моря.

 Урочиста церемонія відкриття Спарта­кіади пройшла на стадіоні Олімпій­ського спортивно- навчального центру «Спар­так». Після представлення колона команд авіабудів­них заводів вишикувалася для привітання членів орг­комітету, серед яких були голова профспілки авіабу­дівників України Ярема Жугаєвич, мер м. Алушта Станіслав Колот, директор ДП «ХМЗ «ФЕД» Олександр Жданов та інші керівники підприємств галузі. Ко­мандам зачитали телегра­ми від президента Націо­нального олімпійського комітету України Сергія Бубки та очільника мініс­терства молоді та спорту Равіля Сафіулліна, які привітали учасників зма­гань із відкриттям Спартакіади та побажали їм успіху.

Спортсмени змагалися з таких видів спорту, як арм­рестлінг, гирьовий спорт, легка атлетика, шахи, шашки, настільний теніс. На спортивних майданчи­ках вирували шалені при­страсті. Особливо запам’ятався виступ представниці «ФЕДу» Наталії Рябченко, яка легко у змаганнях із те­нісу обігрувала всіх конку­ренток, допоки не поступи­лася в особистій зустрічі представниці «Мотор Січі». Матч тримав інтригу до са­мого фіналу, у ході зустрі­чі кожна з тенісисток пере­хоплювала ініціативу й ви­ходила вперед по партіях. Але у вирішальному сеті Наталія, на жаль, поступи­лася суперниці. Після за­вершення спортсменка не приховувала гірких сліз поразки.

Неможливо забути пере­могу нашого легкоатлета Дениса Васюренка в забігу на дистанції 800 метрів. Представникові «ФЕДу» довелося побувати у ролі наздоганяючого, але що­йно почала танути надія вибороти хоча б призове місце, Денис проявив над­звичайні вольові якості й вирвав у суперника пере­могу, випередивши його лише на 0,04 секунди! Така драматична перемога при­несла відчуття щастя і ви­бух радісних емоцій у ко­манди вболівальників.

Завдяки своїй організа­ції та умінню гаряче вболі­вати за своїх спортсменів «федівці» не залишили шансів симпатикам інших заводів скласти собі хоча б якусь конкуренцію. У фор­мі білого кольору з ембле­мою «ФЕДу» команда яскраво виділялася на три­бунах стадіону «Спартак». Під керівництвом Костян­тина Похожалова (він має великий уболівальниць­кий досвід на стадіоні за ФК «Металіст») кожен ви­ступ спортсменів супрово­джувався боєм барабанів, голосними гудками й дружними речівками про перемогу «ФЕДу». Тож за­служено визнавши наших уболівальників найкращи­ми, ЦК ПАУ нагородив ко­манду символічним пода­рунком.

За підсумками Спарта­кіади команда ДП «ХМЗ «ФЕДу» посіла перше міс­це в групі Б, випередивши за очками з великою пере­вагою гідних суперників із ПАТ«ВАЗ» (м. Вовчанськ) і ДП «Артем» (м. Київ).

Висловлюємо величез­ну подяку адміністрації заводу, особисто О. А. Жданову та профспілково­му комітету за надану на­шим спортсменам можли­вість продемонструвати свої спортивні досягнен­ня, а також від імені завод­ських уболівальників дя­куємо за змогу гаряче під­тримати команду «ФЕДу», відчути смак спільної пе­ремоги й невимовну гор­дість за наш завод у ма­льовничому місті на бере­зі Чорного моря.

 

  ОЛІМПІЗМ  З ОБЕРЕМКОМ НАГОРОД, АЛЕ БЕЗ ЗОЛОТА

Наприкінці минулого тижня голланд­ський Утрехт попрощався зі майже трьо­ма тисячами спортсменів із 49 країн кон­тиненту, які впродовж тижня змагалися на XII Європейському юнацькому олім­пійському фестивалі

Цей фестиваль – найпре­стижніші змагання Євро­пи для юних спортсме­нів. Цьогоріч на змаган­нях Україну представля­ли 60 спортсменів із 20 областей країни. В активі вітчизняних спортсменів 14 нагород, із яких 6 срібного та 8 бронзового ґатунку.

На крок до найвищої схо­динки п’єдесталу поша­ни зупинилися Вікторія Голда (метання молота); Джойс Коба (біг на 400 м); Тетяна Кудако (пла­вання на 200 м брасом); Гліб Піскунов (метання молота); Яна Хабіна, Ма­рина Ячнік, Марина Пірі­єва, Джойс Коба (легка атлетика, естафета 4х100 м); Андрій Хлопцов (пла­вання, 100 м на спині). Приміряли «бронзу» змагань Максим Пасєвін (біг на 2000 м з перешко­дами); Марина Колесни­кова (плавання, 100 м на спині); Катерина Сіряк (біг на 1500 м); Андрій Хлопцов, Тетяна Кудако, Дмитро Прожога, Анаста­сія Манакова, Владислав Перепелиця (плавання, змішана естафета 4х100 м); Федір Панько (дзюдо, +90 кг); Валерія Тімченко (плавання, 400 м, віль­ний стиль); Юлія Стадник (плавання, 100 м, ба­терфляй); Андрій Хлоп­цов, Євген Куркін, Дми­тро Прожога, В’ячеслав Огньов, Микита Михай­люк (плавання, комбіно­вана естафета 4х100 м).

Наступним прийматиме XIII Європейський юнаць­кий олімпійський фести­валь у 2015 році Тбілісі.

 

 

СТИПЕНДІЇ ДЛЯ СПОРТСМЕНІВ І ТРЕНЕРІВ

 17 липня ц. р. Кабмін ухвалив розпо­рядження «Про призначення стипен­дій Кабінету Міністрів України видатним спортсменам, тренерам та діячам фізич­ної культури і спорту»

У документі визначено 100 спортсменів, трене­рів і діячів фізичної куль­тури й спорту, яким за високі спортивні досяг­нення на міжнародній спортивній арені й за ва­гомий внесок у розвиток фізичної культури і спор­ту призначаються урядо­ві стипендії на один рік розміром 800 гривень кожна.

Прийняття розпоряджен­ня сприятиме відзначен­ню досягнень видатних спортсменів і тренерів України за результатами виступу на Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх, чемпі­онатах світу та Європи.

 

 ЛІК МЕДАЛЯМ НА ЧС ВІДКРИВ ІЛЛЯ КВАША

 Першу нагороду для збірної України на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який відбувається в Барселоні, здобув у стрибках у воду з ме­трового трампліна Ілля Кваша, набравши у сумі 434,30 бала. Пере­ломною для українця стала четверта спроба, після виконання якої підопічний Тетяни Мар’янко пробився на другу позицію і втримав її до завершення змагань. Варто відзначити, що минулого місяця наш співвітчизник став чемпіоном Європи у цій дисципліні.

XV чемпіонат світу з водних видів спорту виявився рекордним за кількістю учасників – на старти зголосилися вийти 2293 спортс­мени у складі 181 команди. Україна представлена в плаванні, плаванні на відкритій воді, стрибках у воду та синхронному плаванні

26.07.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання