« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

До ювілею – дебютна спартакіада

До ювілею – дебютна спартакіада

 Перша спартакіада працівників закладів культури Закарпаття, присвячена 60-річчю створення обласної профспілкової органі­зації працівників культури, відбулася на му­качівському стадіоні «Спартак». Змагання запам’яталися своєю масовістю, високим спортивним духом учасників, рівнем орга­нізації та атмосферою проведення.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

На старт вийшли понад 300 учасни­ків у складі 31 ко­манди закладів та установ куль­тури районів і міст краю та обласних організацій галузі – музеїв, театрів, філармонії, навчальних закладів, творчих спілок, інших структур.

Присутніх вразила уро­чиста церемонія відкрит-тя спартакіади, парад команд-учасниць, вбраних у різнокольорову спортив­ну форму, виготовлену спеціально до змагань. Учасників та гостей захо­ду привітали голова обко­му профспілки працівни­ків культури, голова орг­комітету спартакіади На­талія Товтин, начальник управління культури За­карпатської облдержад­міністрації Юрій Глеба, заступник голови об­лпрофради Василь Заха­рець. Відвідав змагання і Мукачівський міський го­лова Золтан Ленд’єл.

Оскільки спартакіада була дебютною, встанов­лено й перші її рекорди, які зафіксувала суддів­ська колегія на чолі із суддею національної ка­тегорії Анатолієм Плєха­новим. Кращий результат у бігу на 60 м показала Сільвія Роспопа з Вино­градівського району, в чо­ловіків на 100-метрівці пе­ремогою відзначився Олександр Куликов (пред­ставник обласної філар­монії). Були зафіксовані перші рекорди галузі й у стрибках у довжину, де кращими виявилися Надія Тотін (обласна бі­бліотека для дітей) та Олександр Куликов (фі­лармонія). А в сімейних стартах впевнену перемо­гу здобула родина Мазур з Хуста, яка була найсиль­нішою в усіх видах три­борства. На другому місці – сім’я Борових (обласний музей архітектури та по­буту), на третьому – сім’я Балінт (коледж культу­ри).

У шахах за впертої бо­ротьби чемпіонський ти­тул завоював Костянтин Костик (Рахівський ра­йон), у шашках – Альберт Хазітарханов (музичне училище). У настільному тенісі не було рівних Світ­лані Аванесовій (Мука­чівський район) та Івану Марущинцю (управління культури облдержадміні­страції), у більярді – Олек­сандру Семану (Іршав­ський район).

У загальнокомандному заліку чемпіоном першої обласної спартакіади пра­цівників закладів культу­ри Закарпаття стала ко­манда працівників куль­тури Виноградівського району. Друге місце вибо­роли спортсмени Закар­патського музею народ­ної архітектури та побу­ту, на третьому – пред­ставники Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора.

Команди-призери були нагороджені кубками, грамотами й грошовими винагородами галузевої профспілки, а призери в окремих видах – медаля­ми та грамотами організа­торів. Усі діти – учасники змагань із сімейних стар­тів отримали цінні призи від профспілки працівни­ків культури й обласної ради ФСТ «Україна».

 

 

 «ДИНАМО» ВИГРАЛО ПЕРШИЙ ТИТУЛУ СЕЗОНІ

 З 27 червня по 7 липня провід­ні клуби України та Росії були учасниками Об’єднаного турні­ру, в рамках якого провели по дві зустрічі (вдома і на виїзді) з представниками сусідньої кра­їни. За підсумками чотирьох турів переможцем товарись­кого змагання стало київське «Динамо».

 Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Уже найближчого вікенду стартує чер­говий чемпіонат України, тож участь в об’єднаному турнірі українські коман­ди (втім, як і російські) розглядали суто як один з етапів підготовки до нового сезону. У рамках першого туру вітчиз­няної прем’єр-ліги 14 липня «Динамо» прийматиме «Волинь», а «Шахтар» ек­заменуватиме «Говерлу».

А перший титул у сезоні здобуло київ­ське «Динамо», вигравши Об’єднаний турнір. Найтитулованіший клуб країни у стартовому турі завдяки реалізованому Гусєвим пенальті переграв у Москві «Спартак» (1:0), потім у місті на Неві здолав «Зеніт» 2:1 (голи на рахунку Гар­маша і Мехмеді). У матчі-відповіді з пі­терцями було зафіксовано бойову ні­чию 3:3 (відзначилися Гармаш, Дуду і Нету автоголом), а в заключному турі за присутності понад 50 тис. уболівальни­ків «біло-блакитні» на «Олімпійському» обіграли «Спартак» 2:1 (влучні постріли на рахунку Ленса і Гусєва). Відтак із 10 набраними очками кияни впевнено ви­передили в турнірній таблиці інших учасників змагань, у доробку кожного з яких виявилося лише по чотири очки.

«Шахтар» після виїзної перемоги на старті над «Зенітом» 1:0 (відзначився Коста) розписав нульову нічию вдома із «Спартаком», потім поступився «червоно-білим» у Москві 0:2, а наостанок ще й програв у Донецьку пітер­цям 0:1.

 

  БОНДАРЕНКО Б’Є РЕКОРД

У швейцарській Лозанні на черговому етапі «Діамантової ліги» Богдан Бонда­ренко встановив новий рекорд України в стрибках у висоту, взявши планку на по­значці 2 м 41 см!

На змаганнях наш легко­атлет двічі покращував свій особистий рекорд, встановлений 30 червня на попередньому етапі змагань у Бірмінгемі. Спочатку Богдан з пер­шої спроби підкорив ви­соту 2 м 39 см, чим, власне, уже забезпечив собі перемогу й одноосібне лідерство. А потім з третьої спроби украї­нець підкорив й рекорд­ні 2 м 41 см. Це найкра­щий результат сезону в світі, рекорд змагань і національний рекорд України. Рудольф Повар­ніцин у далекому 1985 році здолав 2 м 40 см і відтоді жодному з укра­їнців ця висота не підко­рювалася.

Бондаренко став четвер­тим легкоатлетом у світі, якому підкорилася висо­та понад 2 м 40 см, а вище за нього стрибали лише двоє – рекордсмен світу легендарний куби­нець Хав’єр Сотомайор (2 м 45 см) і швед Патрік Шеберг (2 м 42 см).

 

ЮНАЦЬКУ ОЛІМПІАДУ ПРИЙМАТИМЕ БУЕНОС-АЙРЕС

 Минулого тижня під час позачергової се­сії Міжнародного олімпійського коміте­ту, яка проходила у Лозанні, господарем ІІI літніх юнацьких Олімпійських ігор об­рали столицю Аргентини.

Після успішного прове­дення І літніх юнацьких Олімпійських ігор 2010 року в Сінгапурі (збірна України там здобула 9 зо­лотих, 9 срібних і 15 бронзових нагород, фіні­шувавши четвертою в не­офіційному медальному заліку серед понад 200 команд-учасниць) тради­цію юнацьких Ігор було вирішено продовжити.

II юнацьку Олімпіаду прийматиме китайський Нанкін у 2014 році, а от за право проведення Ігор–2018 сперечалися три міста – Буенос-Айрес (Аргентина), Глазго (Ве­лика Британія) та Меде­льїн (Колумбія). На поза­черговій сесій МОК біль­шістю голосів перемогу здобула столиця Арген­тини.

 

 НАЙКРАЩА В ЧЕРВНІ  ОЛЕСЯ ПОВХ

 Експертна комісія Національного олімпійського ко­мітету України визначила кращих спортсмена і тре­нера першого місяця літа. Почесне визнання здобу­ла легкоатлетка Олеся Повх, яка перемогла на 100-метрівці та здобула «золото» в естафеті 4х100 м на командному чемпіонаті Європи в Гейтсхеді. А кра­щим тренером місяця визнано особистого наставника легкоатлетки Костянтина Рурака. Для Олесі Повх це пер­ше подібне визнання, а для її тренера – вже друге. У 2011 році він став кращим тренером червня як особистий на­ставник Марії Рємєнь.

12.07.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання