« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

В «естафеті» поєднали приємне й корисне

В «естафеті» поєднали приємне й корисне

 Напередодні свого професійного свята медики Дніпропетровщини провели чергову «Естафету здоров’я», в органі­зації якої взяв участь обком галузевої профспілки (голова Людмила Валев­ська). У цій профорганізації традицій­но велику увагу приділяють оздоров­ленню працівників, залученню їх до занять фізкультурою та спортом.

Віктор Коврига

спеціально для «ПВ»

Понад 80 учасників стартів у складі 12 команд провідних медзакладів зібрались на площі перед оперним теа­тром. Їх, а також численні групи підтримки привітали перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Анатолій Крупський, заступник мера Дніпропетровська Ірина Зайце­ва та начальник департаменту охоро­ни здоров’я облдержадміністрації Ва­лентина Гінзбург, які побажали спортсменам й уболівальникам не тільки перемог у цих змаганнях, а й постійної активної участі в усіх фізкультурно-спортивних заходах, що сприятиме посиленню витрива­лості й поліпшенню здоров’я та пра­цездатності. Варто також зазначити, що як і в попередні роки, спортивні змагання на одній із центральних площ обласного центру супроводжу­валися наданням мешканцям міста послуг безкоштовної діагностики та медичних консультацій.

Щодо спортивної частини заходу, то медики визначали кращих у тра­диційних спортивних змаганнях, як от легкоатлетичній та велосипедній гонках, а також у доволі специфічних – наданні першої невідкладної допо­моги, транспортуванні травмованих і навіть перегонах із зав’язаними очи­ма на каталках та метанні… шпри­ців! Цікаво, що серед учасників стар­тів було й чимало керівників, які власним прикладом заохочували під­леглих. Так, у велогонці взяли участь заслужені лікарі України – неоднора­зовий чемпіон країни головний лікар обласної стоматологічної полікліні­ки Леонід Яловий та заступник голо­ви обласної ради доктор медичних наук Володимир Павлов. А серед лег­коатлетів були вже згадувана «головмедик» області Валентина Гінзбург і головний лікар ОКЛ ім. Мечнікова Сергій Риженко.

Тому й не дивно, що команди «меч­ніківців» і стоматполіклініки були одними з кращих у всіх видах зма­гань. Утім, не пасли задніх і команди обласних кардіологічного центру, ди­тячої клінічної та офтальмологічної лікарень, наркологічного диспансе­ру, об’єднання «Фтизіатрія» та ін. Усі переможці й учасники «Естафети здоров’я» отримали дипломи та подя­ки, але найбільшою для всіх винаго­родою, звичайно, були безпосередньо участь у змаганнях, емоції від бороть­би та гаряча підтримка колег.

 

 «АКУЛИ ПЕРА» ДО ПРОФЕСІЙНОГО СВЯТА ГАНЯЛИ М’ЯЧА

 Закарпатська обласна профорганізація пра­цівників культури (голова Наталія Товтин) до Дня журналіста за підтримки Федера­ції футболу Закарпаття (голова Михайло Ла­ньо) та обласної організації Національної спілки журналістів України (голова Дмитро Воробець) провела традиційний, уже ХІІІ футбольний турнір команд журналістів, при­свячений пам’яті відомих закарпатських фут­болістів Карла Олага й Дмитра Калинича.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Цього року вперше до участі в турнірі були за­прошені не тільки пред­ставники мас-медіа, а й команда держслужбовців облдержадміністрації (капітан – за­ступник голови ОДА Іван Качур) та колектив депутатів Ужгород­ської міськради (капітан – місь­кий голова Віктор Погорєлов). Варто зазначити, що дебютанти проявили себе якнайкраще – у фіналі відкритого турніру ко­манда Закарпатської ОДА з ра­хунком 3:0 перемогла команду «Журналіст» відділення журна­лістики Ужгородського націо­нального університету.

А перехідний кубок та золоті ме­далі серед команд журналістів цього року вперше здобула ко­манда «Журналіст». Вирішаль­ним став її виграш з рахунком 2:1 в одного з фаворитів турніру – команди газети «Спорт тайм», представники якої, як і торік, змушені були задовольнитися другим місцем. Третіми фінішу­вали переможці останніх двох турнірів футболісти угорськомов­ного видання «Карпаті Ігоз Со».

Команди-призери отримали кубки, грамоти та матеріальну винагороду галузевої профспіл­ки, а всі учасники турніру – ко­лективні пам’ятні подарунки, які їм вручили голова обкому профспілки працівників культу­ри Наталія Товтин та заступник голови обласної організації На­ціональної спілки журналістів України Володимир Тарасюк.

 

 ЗАЛИШАЄМОСЬ У КОГОРТІ ЛІДЕРІВ

 Минулого вікенду британський Гейтсхед приймав командний чемпіонат Європи з легкої атлетики, де за пер­шість змагалися дюжина найсильні­ших збірних континенту.

 Першого ж дня турніру наша збірна здобула 8 ме­далей. Чотири рази укра­їнці сходили на найвищу сходинку п’єдесталу по­шани: жіноча естафета 4х100 м (Олеся Повх, Вікторія П’ятаченко, Марія Рємєнь, Наталія Погреб­няк), Олеся Повх (біг на 100 м), Ольга Саладуха (потрійний стрибок), Бог­дан Бондаренко (стрибки у висоту). Срібними наго­родами поповнили скарб­ничку нашої збірної Анна Ярощук (біг на 400 м з бар’єрами), Валентина Жудіна (забіг на 3000 м з перешкодами), а бронзо­вими – Віра Ребрик (мета­ння спису), Ольга Ляхова (біг на 800 м).

У другий змагальний день свій золотий дубль оформила Марія Рємєнь, зумівши до перемоги в естафеті додати й чемпі­онство в забігу на 200-метрівці. «Срібло» здобу­ла Галина Облещук у штовханні ядра, а Роман Авраменко (метання спи­су), Анна Плотіцина (100 м/б) і Сергій Смелик (200 м) зійшли на брон­зові сходинки п’єдесталу пошани.

Здобувши 13 нагород (5 золотих, 3 срібні й 5 бронзових), наші співвіт­чизники посіли шосте за­гальнокомандне місце. Цей результат дозволить «синьо-жовтій» дружині наступного року знову взяти участь у континен­тальній першості серед 12 кращих легкоатлетич­них країн Європи.

 

 ЧЕМПІОНИ В КОМАНДНОМУ ЗАЛІКУ

 Здобувши чотири золоті, одну срібну та дві бронзові медалі на чемпіонаті Європи із стрибків у воду, який мину­лого тижня приймав німецький Рос­ток, збірна України стала чемпіоном у командному заліку змагань.

 На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зі­йшли: Олександр Бондар (вишка), Юлія Прокопчук (вишка), Ілля Кваша (трамплін, 1 м) та Юлія Прокопчук з Олексан­дром Бондарем у ко­мандних змаганнях.

«Срібло» здобув дует Анна Письменська/Оле­на Федорова (синхронні стрибки, трамплін, 3 м), а «бронзою» поповнили скарбничку збірної пари Олександр Горшковозов/Олег Колодій (синхронні стрибки, трамплін, 3 м) та Олександр Горшково­зов/Дмитро Меженський (синхронні стрибки, вишка).

 

 БОНДАРЕНКО – КРАЩИЙ НА КОНТИНЕНТІ

Українського стрибуна у висоту Богдана Бондаренка Євро­пейська федерація легкої атлетики визнала в травні кращим легкоатлетом континенту.

Наш співвітчизник вразив усіх своїми ви­ступами у найпрестижнішій серії змагань «Діамантова ліга». На першому етапі в Досі Богдан виступав, маючи неве­личку травму, проте це не завадило йому перемогти з особистим рекордом та рекордом змагань – 2,33 м. Авже за тиждень у Шанхаї він повторив ре­зультат, поступившись Мутазу Есса Баршиму з Катару лише за спробами. Однак саме ці два виступи й дозволили Богданові набрати максимум голо­сів при визначенні найкращого атлета місяця в Європі.

Вопитуванні українець випередив росіянина Олександра Менькова (стриб­ки в довжину) та німецького дискобола Роберта Хартінга.

 

 

26.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання