« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

На Хмельниччині визначили кращих

На Хмельниччині визначили кращих

 Наприкінці травня у Хмельницькому від­булося спортивне свято обласної проф­спілки працівників енергетики та елек­тротехнічної промис­ловості – фінальні змагання ювілей­ної ХХ спартакіади, в яких взяли участь 18 колективів фізкульту­ри, представлені 293 учасниками в складі 75 команд.

 Людмила Вільчинська

голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості, спеціально для «ПВ»

Спортивне свято розпочалося захоплюючими виступами спортсменів з перетягуван­ня канату. Про себе одразу потужно заявила команда Летичівського району електричних мереж – неодноразовий переможець минулих років із цього виду спорту, яка й цьогоріч підтвердила свій пе­реможний статус. Друге місце посі­ла команда ПАТ «Укрелектроапа­рат», третє і четверте місця поділи­ли команди Кам’янець-Подільського та Хмельницького районів елек­тричних мереж.

У командному заліку в армрест­лінгу знову тріумфувала команда Летичівського району, далі фінішу­вали представники ПАТ «Укрелек­троапарат» та дирекцій ПАТ «Хмельницькобленерго». А от у ги­рьовому спорті летичівці були дру­гими, пропустивши на найвищу схо­динку п’єдесталу пошани спортсме­нів ПАТ «Укрелектроапарат». Треті­ми фінішували представники ди­рекцій «Хмельницькобленерго».

Завзяті баталії точилися на ігро­вих майданчиках. У волейболі не було рівних команді департаменту високовольтних електричних мереж, другою стала команда Кам’янець-Подільського міського району елек­тричних мереж, на третьому місці знову опинилася команда дирекції «Хмельницькобленерго». У міні-футболі першість виборола команда ПАТ «Укрелектроапарат», другими були спортсмени із Старокостянти­нівського району, третіми – повпре­ди Новоушицького району.

Шаховий турнір виграли пред­ставники ПАТ «Укрелектроапарат», друге і третє місця посіли відповід­но летичівці і команда дирекцій «Хмельницькобленерго». Новий вид змагань, вперше включений до про­грами фінальних змагань цьогоріч­ної спартакіади, став тріумфальним для Дмитра Голоднюка (ПАТ «Укрелектроапарат»), який у вирішаль­ному двобої переграв інспектора Яр­молинецького району електричних мереж Андрія Завадського.

У загальнокомандному заліку пе­ремогу здобула команда ПАТ «Укрелектроапарат», друге місце посіла команда Летичівського району електричних мереж, третіми стали представники дирекцій ПАТ «Хмельницькобленерго». Команди-переможниці в загальнокомандно­му заліку нагороджені кубками і ди­пломами відповідного ступеня, а команди-переможниці й призери в окремих видах спорту й особистому заліку нагороджені дипломами та грамотами обласного комітету «Укрелектропрофспілки».

 

 

 ДО СПОРТУ ЗАЛУЧАЄ ЗМОЛОДУ

 Спілчани понад 20 років поспіль обирають головою Хмельницького райкому профспіл­ки державних установ Сергія Пастуха, який сповна віддається роботі і розвиває у мо­лоді, спілчан любов до спорту та здорового способу життя.

 Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

Сергій Пастух – знана в профспілкових колах Хмельниччини люди­на. Чимало років він очолював комітет з фізичної культури і спорту, відділ у справах сім’ї та молоді Хмельницької райдержадмі­ністрації, а нині – інструктор-методист районної ДЮСШ. Сергій Володимирович осо­бисто доклав неабияких зу­силь, щоб у селах району ак­тивізувалася спортивно-масова робота, тож зараз тут постійно проводяться спор­тивні змагання з легкої атле­тики, волейболу, футболу, боксу тощо. Не дивно, що є й відповідна віддача – місцеві спортсмени дедалі частіше здобувають перемоги й ви­борюють призові місця.

Так, нещодавно на обласних спортивних іграх серед сіль­ської молоді, присвячених Міжнародному дню захисту дітей, команда Хмельниць­кого району помірялася силами із суперниками у вільній боротьбі та дзюдо. У результаті на­пружених поєдинків членам команди дзю­доїстів із с. Давидківці дістались усі призові місця – першість виборов Владислав Пивовар, другим став Владислав Семенюк, третім зійшов на п’єдестал пошани Артем Гайдай. У вільній боротьбі почесні тре­ті місця – за Ігорем Сікуць­ким та Дмитром Редьком (тренери Юрій Заводний та Віктор Адамовський).

Також із нагородами повер­нулися після закінчення Все­українського турніру з боксу, який проходив у с. Корнич Івано-Франківської області, спортсмени секції боксу із с. Гвардійське. Йдеться, зокре­ма, про членів збірної облас­ті Олександра Бебеха, Вікто­рію Томчук, Олександра Ша­ринюка, Ігоря Приймака, Олексія Козьолка, Назара Са­рахманюка, Аркадія Михай­лова та Євгена Нікішина. Го­тував до змагань юних при­бужан тренер Хмельницької районної ДЮСШ Ігор Пугач.

Мені приємно, – сказав Сергій Пастух, – що наші ви­хованці демонструють висо­ку спортивну підготовку на змаганнях усіх рівнів.

 

 

 БЕЗ ЛІДЕРІВ – ДВІ «БРОНЗИ»

 У португальському Монтемор-о-Вельо проходив чемпіонат Європи з веслу­вання на байдарках і каное. Упродовж трьох днів спортсмени розіграли 26 комплектів нагород на чотирьох дис­танціях – 200 м, 500 м, 1000 м і 5000 м.

 Українці на континен­тальній першості здобу­ли дві медалі – «бронзо­вим» виявився фініш для чоловічої четвірки та жі­ночого дуету каноїстів.

На дистанції 1000 м наша каное-четвірка в складі Ві­талія Вергелеса, Дениса Коваленка, Дениса Каме­рилова та Едуарда Шеме­тила перетнула фінішну стрічку третьою. Першість тут здобули білоруси, «срі­бло» дісталося представ­никам Румунії (3.24,498).

А другу «бронзу» до ак­тиву нашої збірної при­несли Наталія Жилюк та Дар’я Мотова. Наш дует каноїсток на дистанції 200 м фінішував третім, пропустивши поперед себе угорський екіпаж Жанет Лакатош/Кінчі Та­кач, віце-чемпіонками континенту стали росіян­ки Наталія Марасанова та Анастасія Ганіна.

Варто зазначити, що кон­тинентальну першість пропустили лідери нашої збірної олімпійські чем­піони байдарочниця Інна Осипенко-Радомська та каноїст Юрій Чебан. На їхню появу в збірній роз­раховують через два мі­сяці, коли стартуватиме чемпіонат світу.

 

 

 КОМАНДОЮ ЗДОБУЛИ ПЕРЕМОГУ

 У турецькій Анталії фінішував другий етап Кубка світу зі стрільби з лука, на якому українська збірна здобула брон­зову нагороду в командній першості.

 У командній першості на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшли Ві­кторія Коваль, Анастасія Павлова та Лідія Січеніко­ва. Наші дівчата спочатку обіграли збірні Ірану та Німеччини, допоки їм на заваді не стали спортс­менки з Японії. Однак отримавши шанс виборо­ти місце на п’єдесталі по­шани, українки не змар­нували його. Напружене протистояння із суперни­цями з Росії закінчилося на користь наших співвіт­чизниць – 214:200.

А перемогу святкували кореянки, які в фіналі виявилися влучнішими за японок – 221:209.

21.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання