« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Українці пристрілюються до Олімпіади

Українці пристрілюються до Олімпіади

 7–10 березня в російсько­му Сочі – майбутній сто­лиці XXII зимових Олім­пійських ігор 2014 року відбувся передостанній етап Кубка світу з біатло­ну. За підсумками змагань у збірної України – «срі­бло» в жіночій естафеті та «бронза» Сергія Семено­ва в індивідуальній гонці.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Комплекс для змагань з лижних гонок та бі­атлону «Лаура», роз­ташований на гребе­ні і схилах хребта Псехако в 40 км від міста Сочі на висоті 1450 м, впер­ше приймав етап Кубка світу. Багато спортсменів приїхали сюди, аби випро­бувати і призвичаїтися до траси, на якій наступного року відбудуться олімпій­ські змагання.

Українці в Сочі двічі фі­нішували на п’єдесталі по­шани. Спочатку Сергій Се­менов здобув «бронзу» в ін­дивідуальній гонці. Він стартував другим із 105 учасників гонки, але вдала стрільба і високий темп бігу на дистанції дозволи­ли йому фінішувати у чіль­ній трійці. Результат Сер­гія перевершив лише сріб­ний призер змагань німець Андреас Бірнбахер, який не припустився жодного промаху на вогневих рубе­жах, а також уже фактич­ний двічі володар Велико­го кришталевого глобуса Мартен Фуркад. Француз хоча й заробив хвилину штрафу, але на дистанції показав дуже високий темп бігу. Андрій Деризем­ля з 2 хв. штрафу замкнув чільну двадцятку, Олек­сандр Біланенко та Дми­тро Підручний фінішува­ли 44-м і 46-м відповідно. Добре по дистанції ішов Артем Прима, але на тре­тьому колі не втримався на ногах і внаслідок падін­ня пошкодив гвинтівку.

В жіночій індивідуаль­ній гонці кращою серед наших співвітчизниць була Валентина Семерен­ко, яка у фінальному про­токолі посіла 12-те місце. Приємно здивувала Марія Панфілова, фінішувавши 13-тою і програвши Валі кілька секунд. Олена Під­грушна показала 26-й ре­зультат, Юлія Джима була 27-мою, Віта Семеренко – 31-шою. Перемогла ж біло­руска Дарина Домрачева, росіянка Ольга Зайцева показала другий резуль­тат, третьою фінішувала норвежка Тура Бергер.

На жаль, у спринті наші біатлоністи опини­лися на місцях, далеких від п’єдесталу. Українки посіли 16-те (Віта Семе­ренко), 19-те (Юлія Джи­ма), 21-ше (Валя Семерен­ко) і 25-те (Марія Панфіло­ва) місця; Олену Підгруш­ну тренери зняли з дистан­ції. А доволі несподівано перемогла полячка Маг­далена Гвіздон, представ­ниця Словаччини Анаста­сія Кузьміна була другою, Тура Бергер здобула свою другу в Сочі «бронзу».

У чоловіків прогнозова­но переміг Фуркад, другим став росіянин Євген Устю­гов, замкнув трійку ліде­рів норвежець Хенрік Ла­белунд. Серед українців порадував лише Андрій Дериземля, який фінішу­вав 17-м. Решта наших співвітчизників не потра­пили навіть до 60 кращих. В естафеті наші чоловіки також не зробили сенсації, у підсумковому протоколі посівши 12-тий рядок (пе­ремогли росіяни, німці здобули «срібло», чехи взя­ли «бронзу»).

Натомість дівчата ре­ально претендували на ес­тафетне «золото»! Юлія Джима відмінно провела свій етап і передала еста­фету четвертою. Олена Підгрушна на другому етапі була просто непере­вершеною і на третьому Валентина Семеренко ру­шила після чешок прак­тично одночасно з німке­нями. Відстрілявшись, практично всі лідери піш­ли на штрафні кола, і лише наша Валя обмежи­лась додатковими патро­нами, тож передала еста­фету першою! На остан­ньому етапі виступила де­бютантка нашої естафети Марія Панфілова. І попри шалений спротив супер­ниць, зуміла фінішувати другою, пропустивши лише молоду зірку німець­кої збірної Лауру Далма­йєр. А «бронзу» зусиллями несамовитої Тури Бергер здобули норвежки.

 

 

 СПОРТИВНІ ІГРИ У ВОРОХТІ

На Івано-Франківщині відбулися тради­ційні зимові Галиць­кі спортивні ігри, започатковані кра­йовою організацією фізкультурно-спортивного товариства «Україна» за участі Ради проф­спілок області.

Cергій Лизанчук

Івано-Франківська обл.спеціально для «ПВ»

Змагання нещодавно приймала навчально-спортивна база «Аван­гард» у гірському сели­щі Ворохта. Участь у них узя­ли близько 300 шанувальни­ків зимових видів спорту, представників галузевих профспілкових об’єднань і дитячих юнацько-спортивних шкіл ФСТ «Україна».

Особливий інтерес викликали лижні перегони. Серед школя­рів переможцями стали Ната­лія Іванюк з Надвірнянської ДЮСШта Ростислав Боревич із Ворохтянської СДЮШОР. За­пеклою була боротьба за пе­ремогу серед дорослих, а най­кращі результати показали студенти Івано-Франківського коледжу фізвиховання: Олег Харук першим прийшов до фі­нішу на дистанції 2 км, а Ірина Хопта перемогла на дистанції 1 км. Вони й забезпечили пе­ремогу команді обкому проф­спілки працівників культури, честь якої захищали.

Також до програми зимових Галицьких спортивних ігор входили комбінована естафе­та з елементами гуцульського побуту та конкурси для дітей на санчатах і лижах.

 

 

ВІДІГРАЛИСЬ У КОМАНДІ

Черговий етап Кубка світу з фехтуван­ня на шпагах серед жінок приймала Барселона. Українські спортсменки здобули «бронзу» турніру в команд­них змаганнях.

В Іспанії збірну України представляли олімпій­ська чемпіонка Яна Ше­мякіна, Анфіса Почкало­ва, Олена Кривицька та Анастасія Івченко.

Віндивідуальному раунді змагань нашим співвітчиз­ницям не судилося побо­ротися за медалі – навіть лідер збірної і перший но­мер світового рейтингу Яна Шемякіна в 1/32 фіна­лу поступилася з розгром­ним рахунком (6:15) фран­цуженці Каролін Віталіс.

Однак українки «взяли своє» у командній пер­шості. У1/8 фіналу наші дівчата здолали опір су­перниць із Франції (45:42), а потім у надна­пруженому поєдинку за­лишили за бортом зма­гань представниць США(33:32). Певно, фізична і моральна втома далася взнаки у протистоянні українок із китаянками за вихід до фіналу. Бо­ротьби, на жаль, не ви­йшло, й право побороти­ся за «золото» турніру здобули азійські спортс­менки – лідери світового рейтингу, які впевнено перемогли 45:33.

Натомість у боротьбі за третю сходинку п’єдесталу пошани українки не залишили шансів іта­лійкам – 45:36.

 

НА ЧЕРЗІ –  «ВОГНІ БАКУ»

 У рамках ¼ фіналу ІІІ сезону Всесвітньої серії боксу «Україн­ські отамани» 22 березня в київському Палаці спорту зустрінуться з півфіна­лістами минулого сезону – азербай­джанською командою Baku Fires.

Поєдинок обіцяє бути ці­кавим і захоплюючим, оскільки в азербайджан­ської команди насправді потужний боксерський склад. Зокрема, честь команди із столиці Азер­байджану захищають давній опонент Василя Ломаченка дворазовий чемпіон Європи, чемпіон світу 2007 року Альберт Селімов, учасник Олім­пійських ігор в Лондоні, чемпіон Азербайджану–2010 Елвін Мамішадзе…

 

 МАКСИМЕНКО  НАЙКРАЩА З  БУЛАВАМИ

У ХІ «Гран-прі Холон» із художньої гімнастики, який наприкінці минулого тижня проходив в Ізраїлі, взяли участь найсильніші спортсменки з майже 20 країн світу.

У багатоборстві наша співвітчизниця Аліна Максименко входила до числа головних претенденток на перемогу, однак прикрі втрати об­руча і м’яча не лише позбавили українку перспектив на перемогу в аб­солютній першості (у підсумковому протоколі стала лише 12-тою), а й закрили шлях до фіналів у змаганнях із цими предметами.

Однак Аліні вдалося сповна реабілітуватися у фіналах із булавою та стрічкою. У першому вона підкорила найвищу сходинку п’єдесталу по­шани, в другому – замкнула чільну трійку.

14.03.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання