« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Перший крок до всеукраїнського чемпіонату

Перший крок до всеукраїнського чемпіонату

Фінішував регіо­нальний турнір із хокею з шайбою, який організува­ла Полтавська об­ласна організація ФСТ«Колос».

 Микола МОТОРНИЙ

спеціально для «ПВ»

Фінальні змаган­ня проходили в кременчуцько­му спортивному комплексі «Ай­сберг». До поєдинків за го­ловний трофей пробилися переможці групових та півфінальних етапів – ко­манди Кременчуцького, Полтавського, Лубенсько­го і Лохвицького районів.

У першому півфіналі зу­стрілися кременчуцькі та лубенські аматори. Госпо­дарі, як і годиться, актив­но розпочали гру і перши­ми зуміли відкрити раху­нок. Однак гості не зніти­лися і відповіли кількома гострими атаками, одна з яких завершилася взяттям воріт суперника, тож пер­ший період завершився внічию – 1:1. А вирішаль­ним виявилася друга тре­тина матчу, в якій господа­рі закинули три шайби. У заключному періоді ко­манди обмінялися закину­тими шайбами, а в підсум­ку господарі святкували перемогу з рахунком 5:2.

В іншому півфінально­му поєдинку хокеїсти «Кальвадоса» з Полтав­ського району доволі швид­ко повели в рахунку 2:0 про­ти лохвицьких аматорів, яким однак під завісу пері­оду вдалося сквитати одну шайбу. Однак після відпо­чинку «Кальвадос» додав обертів і закинув ще три шайби у ворота суперника, на які юні хокеїсти Лохвиці відповіли лише однією в за­ключному періоді.

Фінальний поєдинок між командами Полтав­ського і Кременчуцького районів проходив у ціка­вій і напруженій боротьбі. Однак місцеві хокеїсти все ж виглядали на май­данчику свіжішими. Тож вони й відкрили рахунок у матчі. У другому періоді господарі збільшили пере­вагу до трьох шайб. І хоч як полтавчани намагали­ся переломити хід поєдин­ку, гра так і завершилася з рахунком 3:0 на користь господарів турніру.

Таким чином, команда Кременчуцького району завоювала Кубок «Коло­са», другими були амато­ри з Полтавського району, третє місце розділили хо­кеїсти Лохвицького і Лу­бенського районів. Пере­можці і призери отримали медалі та грамоти від об­ласного товариства ФСТ «Колос» АПК України.

За підсумками змагань визначено кращих гравців турніру. Кращим ворота­рем визнано Дмитра Дубо­вого (Полтавський район), який отримав від виконав­чого директора Полтав­ського відділення Націо­нального олімпійського комітету Інеси Гетьман цінний подарунок. Кра­щим гравцем турніру став Володимир Олійник (Кре­менчуцький район). Він отримав хокейну форму з написом гравця НХЛ Олексія Нємчинова.

За словами першого за­ступника голови Всеукра­їнського ФСТ «Колос» Марії Власенко, ініціативу полтавських хокейних амато­рів уже підтримали на Чер­нігівщині та Київщині. Так, у Бахмацькому районі ві­сім сільських команд проведуть кубковий турнір чернігівського «Колоса». Готуються до розіграшу Кубка Київщини і в Переяславі-Хмельницькому. У по­дальших планах спортив­ного товариства – повноцін­ний чемпіонат сільських аматорських колективів.

 

 

 ІЗ ПОВНИМ КОМПЛЕКТОМ НАГОРОД

 20 лютого в болгар­ському Банско старту­вав чемпіонат Євро­пи з біатлону. Ударні сили української збір­ної після тріумфаль­ного ЧСу Нове Мес­то, де наша команда стала третьою в під­сумковому заліку, континентальну пер­шість пропускають, однак із Болгарії наші стріляючі лижники все одно не поверта­ються без медалей.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Першу нагороду для на­шої збірної, й одразу золоту, здобув Сергій Семенов в індивідуаль­ній гонці на 20 км. Українець влучно відстрілявся на трьох вогневих рубежах і впевнено мчав до перемоги. Лише під час останньої стрільби він при­пустився одного промаху, од­нак це все одно не дозволило суперникам випередити на фі­ніші Сергія. Понад те, швед То­біас Арвідсон, який фінішував з другим результатом, відстав від представника спортивного товариства «Україна» більш ніж на 14 секунд, хоча відстрі­лявся без промахів. Азамкнув чільну трійку болгарин Краси­мір Анєв.

Буквально миті не вистачило Юлії Джимі, аби повторити «золотий» успіх Семенова. Успринтерській гонці на 7,5 км результат киянки на фініші по­кращила лише росіянка Ірина Старих, яка виявилася швид­шою за українку на мізерні 0,4 секунди (обидві спортсменки здолали дистанцію без про­махів на вогневих рубежах). На бронзову сходинку п’єдесталу пошани зійшла польська спортсменка Моніка Хойніш.

А«бронзу» до скарбнички національної збірної поклав Артем Прима в спринтер­ській гонці на 10 км. На дис­танції він припустився лише одного промаху, що й дозво­лило йому поборотися за місце в призовій трійці. Чем­піоном став норвежець Ветле-Сьястад Крістіансен, німець Бенедикт Долль здо­був «срібло», а наш спортс­мен у боротьбі за третю схо­динку на п’єдесталі пошани на 2 секунди випередив ще одного представника Німеч­чини – Йоханнеса Кюна.

 

 

 УКРАЇНЦІ – В ДЕСЯТЦІ КРАЩИХ

 У румунському Брашові добіг кін­ця ХІ Європейський юнацький олім­пійський фестиваль. Українці завер­шили змагання на 10-му місці серед 45 команд-учасниць.

Святковий феєрверк в нічному небі розсипався на честь не лише пере­можців, а й усіх учасни­ків фестивалю. Урочиста церемонія закриття зма­гань відбулася за участю президента європей­ських олімпійських комі­тетів Патріка Хіккі.

Українці залишали гостин­ний Брашов, пробившись за підсумками турніру до десятки кращих команд континенту. Вактиві нашої збірної – золота, срібна і бронзова нагороди.

Чемпіонами фестивалю стали в змішаній біатлон­ній естафеті Анастасія Меркушина, Анастасія Ничипоренко, Антон Мигда та Максим Івко. Фігурист Ярослав Паніот завоював в індивідуаль­ній першості «срібло». А «бронзу» до командної скарбнички принесла Анастасія Меркушина, яка в спринтерській гонці фінішувала з третім ре­зультатом.

 

БРОНЗОВИЙ П’ЄДЕСТАЛ РОСТОКА

 У німецькому Ростоку завершив­ся другий етап Гран-прі із стрибків у воду. Як і за результатами першого етапу, українські спортсмени чотири рази сходили на п’єдестал пошани.

Віспанській столиці під час першого етапу Гран-прі українські спортсмени здобули одну золоту, дві срібні й одну бронзову нагороди. УНімеччині наші співвітчизники отри­мали таку ж кількість на­город, однак усі були «бронзового» ґатунку. Так, Юлія Прокопчук до «золота» Мадрида дода­ла «бронзу» в стрибках із десятиметрової вишки. Також на третю сходинку п’єдесталу пошани зій­шов дует Олександр Горшковозов/Олег Коло­дій у синхронних стриб­ках із триметрового трампліна. Підтвердив свій високий клас і брон­зовий призер Олімпій­ських ігор Ілля Кваша, який приніс у скарбничку нашої команди чергову «бронзу». На третій схо­динці п’єдесталу опини­лися й Вікторія Кесар з Ганною Письменською у синхронних стрибках із триметрового трампліна.

 

 ТЕРЕЩУК СТАРТУЄ З ПЕРЕМОГИ

В американському Палм-Спрінгс фінішував перший етап Кубка світу з сучасного п’ятиборства, який для спортсме­нів став першим міжнародним стартом після Олімпій­ських ігор–2012. Відтак особливо приємно, що перемогу на змаганнях здобула лідер нашої жіночої збірної брон­зовий призер Олімпіади–2008 Вікторія Терещук.

Наша співвітчизниця набрала в сумі 5400 очок, що й дозво­лило їй зійти на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Укра­їнка на 12 очок випередила китаянку Чжан Сяонань і на 32 – бразилійку Яну Маркеш, які здобули відповідно «срібло» і «бронзу» змагань.

28.02.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання