« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Повторили рекордний результат

Повторили рекордний результат

Як уже повідомляли «ПВ» у минуло­му номері, чемпіонат світу з біатло­ну у чеському місті Нове-Место роз­почався для українських стріляючих лижників надзвичайно вдало: наші дівчата на старті змагань здобули од­разу три нагороди. До закінчення сві­тової першості вони ще двічі сходили на п’єдестал пошани, тож завершили змагання на високому третьому місці у підсумковій табелі про ранги.

Нагадаємо, що спо­чатку за підсум­ками спринтер­ської гонки Олена Підгрушна завою­вала «золото», а Віта Семе­ренко стала власницею бронзової нагороди. Зго­дом у гонці переслідуван­ня Підгрушна фінішувала на третьому місці, здобув­ши для України третю на­городу на чемпіонаті.

А четверту медаль до скарбнички національної збірної поклала Валя Семе­ренко, яка в індивідуальній гонці прийшла до фінішу третьою. При цьому слід за­значити, що ще за добу до старту тренери сумнівали­ся, чи вийде Валя на старт. Семеренко стартувала тре­тьою, тож суперницям було легше – вони орієнтували­ся на час українки. Утім, пристойний хід на дистан­ції та лише один промах на вогневому рубежі не дозво­лили суперницям особливо наблизитися до результату українки. Лише неймовір­на норвежка Тура Бергер та німкеня Андреа Хен­кель, які стріляли без про­махів, у підсумку впора­лись із завданням покра­щити результат українки.

А «срібну» крапку у Нове-Место наші дівчата поставили в естафетній гонці. Перший її етап ви­дався непростим для на­шої команди: Юлія Джи­ма передала естафету Віті Семеренко за межами пер­шої десятки, хоча відста­вання від лідерів станови­ло близько півхвилини. Віта свою сестру відправи­ла на дистанцію уже з шостим проміжним ре­зультатом. А Валя Семе­ренко на своєму етапі на­справді виступила блис­куче. Вона не тільки ско­ротила відставання, але на певний час навіть виби­лася в лідери гонки! Лише наприкінці дистанції нім­кеня Лаура Далмайєр ви­передила Валю на кілька миттєвостей. Тож на вирі­шальний етап Олена Під­грушна пішла практично одразу за досвідченою Ан­дреа Хенкель. Однак поза­ду стартувала Тура Бер­гер, а норвежка на цій пер­шості жоден старт не за­кінчувала за межами при­зової трійки! Побоювання виявилися небезпідстав­ними: Бергер забезпечила собі і своїй збірній чергове «золото» ЧС. Однак відда­мо належне нашій Олені, адже Підгрушна утрима­ла заповітну другу пози­цію, забезпечивши нашій збірній срібні медалі.

Таким чином, україн­ські спортсмени на цьому чемпіонаті світу здобули п’ять нагород і повторили за кількістю медалей свій рекордний результат 1999 року. В загальнокомандно­му заліку за підсумками змагань у Нове-Место впев­нено взяла першість Нор­вегія, в активі якої 11 наго­род (вісім золотих, дві сріб­ні та одна бронзова). Фран­ція та Україна здобули по 5 медалей, але «трикольо­рові» опинилися у реєстрі вище за рахунок більшої кількості срібних нагород (одне «золото» і чотири «срібла»). Тож Україна за­мкнула трійку найкращих біатлонних збірних світу (одне «золото», одне «срібло» і три «бронзи»).

 

 ЗАДЛЯ ЗДОРОВ’Я ЗАВОДЧАН

 Нещодавно у заводському фізкультурно-оздоровчому комплексі ДП«Новатор» від­бувся другий етап спартакіади, приуроче­ний до 47-річниці створення підприємства. Майже 200 спортсменів продемонстрували високу активність і майстерність у змаган­нях з міні-футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, шахів та армрестлінгу.

 Валерій МАРЦЕНЮК

м. Хмельницький

У міні-футболі найвправ­нішими виявилися представники технічно­го управління, волей­больну першість виборола команда цеху № 12, адміні­страція підприємства горува­ла у баскетбольному турнірі. Переможцями у змаганнях з настільного тенісу, шахів, армрестлінгу стали Сергій Притисюк, Володимир Іванов і Денис Кадинський. У підсум­ку перше загальнокомандне місце дісталося цеху № 12, другими фінішували їхні ко­леги із цеху № 3, а спортсме­ни технічного управління по­сіли «бронзову» сходинку п’єдесталу пошани.

Загалом варто наголосити, що адміністрація підприєм­ства (директор Анатолій Вдо­виченко) і профспілковий ко­мітет (голова профкому Олександр Рижанський) при­діляють велику вагу розвитку фізкультури та спорту серед своїх працівників. На урочис­тому закритті другого туру спартакіади голова профко­му Олександр Рижанський вручив призерам грамоти й грошові винагороди.

«Праця наших заводчан – не­легка, а тому спорт для них є своєрідним загартуванням на витривалість до навантажень, які їм доводиться витримува­ти щодня, – зазначив він. – Відтак у змаганнях перемо­жених не було – перемогли всі учасники спартакіади.

Планується, що у змаганнях цьогорічної спартакіади ві­зьмуть участь 250–300 учас­ників, які випробовувати­муть свої сили як у традицій­них видах програми, так і у нових видах спорту. До речі, спортсмени «Новатора» бе­руть активну участь у спарта­кіадах області, міста, проф­спілки авіабудівників, де ви­борюють призові місця.

  

СТАРТУВАВ ЮНАЦЬКИЙ ОЛІМПІЙСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ

У румунському Брашові відбулася офіційна церемонія відкриття ХІ Єв­ропейського юнацького олімпійсько­го фестивалю. У змаганнях виборю­ватимуть нагороди представники 45 країн континенту.

Урочисте відкриття свят­кували на стадіоні місце­вої спортивної школи. Привітати юних спортс­менів приїхали президент Міжнародного олімпій­ського комітету Жак Рогге та президент Європей­ських олімпійських комі­тетів Патрік Хіккі.

Нагадаємо, що у програмі найпрестижнішого юнаць­кого турніру континенту близько тисячі юних спортсменів віком від 14 до 17 років розігрують на­городи у восьми видах спорту: гірських лижах, бі­атлоні, лижах, стрибках на лижах з трампліна, сноу­бордингу, фігурному ка­танні (одиночники), хокеї та шорт-треку.

У складі української ко­манди – 33 олімпійці, які змагатимуться за перемо­гу в усіх видах програми, крім хокею.

 

УКРАЇНЦІ КОНКУРУЮТЬ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ПІДНЕБЕСНОЇ

 В іспанській столиці фінішував І етап Гран-прі зі стрибків у воду. Українські спортсмени здобули одразу чотири нагороди – одну золоту, дві срібні та одну бронзову медалі.

У стрибках із 10-метрової вишки Юлія Прокопчук на три бали випередила ки­таянку Сі Яцзі, яка фінішу­вала другою. На 3-метровому трампліні Олександр Горшковозов здобув брон­зову медаль, поступив­шись лише китайським спортсменам Хе Чао та Лі Шісін. До «бронзи» Олек­сандр додав іще й срібну медаль у синхронних стрибках із 3-метрового трампліна в дуеті з Оле­гом Колодієм. Наші хлопці поступилися лише пере­можцям – дуету з Підне­бесної Хе Чао / Лі Шісін. Адругу срібну нагороду до скарбнички збірної Украї­ни поклали Вікторія Кесар і Ганна Письменська, які у синхронних стрибках із 3-метрового трампліна по­ступилися «золотом» зно­ву ж таки китайському дуе­ту Лю Цзяо / Чжен Цюлін.

Наступний етап Гран-прі відбудеться у німецько­му місті Росток із 22 по 24 лютого.

 

 

НІКІШИН ПЕРЕМАГАЄ НА ЕТАПІ КУБКА СВІТУ

Німецьке місто Хайденхайм приймало етап Кубка світу з фехтування на шпагах серед чоловіків. Найсильнішим з-посеред 259 спортсме­нів в особистому заліку виявився українець Богдан Нікішин.

На шляху до тріумфу наш співвітчизник переміг угорця Тамаша Падара (15:13), казахстанця Ельміра Алімжанова (15:11), пред­ставника Південної Кореї Сонг Джае Хо (15:8), у чвертьфіналі не залишив шансів угорцю Матіашу Філе (15:9), у півфіналі здолав опір італійця Енріко Гароццо (15:11), а у вирішальному поєдинку взяв гору над олімпійським чемпіоном Пекіна–2008 у складі збір­ної Франції Ульріхом Робером (14:11).

У підсумковому протоколі на високій шостій сходинці фінішував іще один представник України Олег Соколов.

24.02.2013


Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання