« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Не виробництвом єдиним…

Не виробництвом  єдиним…

Упродовж багатьох років трудовий колек­тив ДП «Завод імені Малишева» не зами­кався на суто виробничих питаннях: одне з чільних місць посідала й громадська ро­бота, і як її незмінна частина – спортивне життя. Керівництво, профспілковий комітет завжди багато уваги приділяли фізичному вихованню трудівників заводу, проведен­ню масових спортивних заходів, тож із ча­сом фізкультура і спорт міцно увійшли у по­бут заводчан, стали нагальною потребою, важливим засобом виховання міцних, за­гартованих і життєрадісних людей.

О. Ілляшенко

голова Ради молоді ДП «Завод імені Малишева»,спеціально для «ПВ»

На жаль, у зв’язку з важкою і неста­більною ситуацією на заводі дав­но припинили проводити багато масових заходів. Однак у вересні минулого року, попри важке фінансове станови­ще на підприємстві, проф­спілковий комітет віднай­шов можливість віднови­ти одну з давніх традицій – спартакіаду заводу.

Не зупинило завжди ак­тивно й позитивно нала­штований профком навіть відсутність спортивної зали та необхідного інвен­тарю. Віднайшли кошти на все, у тому числі на призи. А все заради того, аби підняти дух трудового колективу заводу, залучи­ти трудящих до система­тичних занять фізкульту­рою і спортом.

Учасники спартакіади виборювали першість у восьми видах програми, до якої увійшли міні-футбол, волейбол, баскет­бол, шашки, шахи, на­стільний теніс, доміно, гиря. Загалом у змаганнях узяли участь 80 команд і понад 300 учасників. Розі­грувалася першість як в командному, так і в осо­бистому заліку.

Варто відзначити ак­тивну участь як у змаган­нях, так і в проведенні спартакіади актив Ради молоді, фізкультурні ко­лективи філії «Агрегатний завод», механоскладальні цехи (200, 430), складально-зварювальний цех 210, від­діли головного енергети­ка, відділ кадрів.

Усі змагання проходили в дружній обстановці. Пе­реможців кожного виду спорту нагороджували ди­пломами на апаратних за­сіданнях профкому. А під­сумки спартакіади було підбито 26 грудня 2012 року. Перше місце посіла коман­да «Агрегатний завод», яку було нагороджено дипло­мом першого ступеня, пе­рехідним кубом і грошовою премією 1000 грн. Друге міс­це дісталося «дизелістам» (цех 430), третє місце посіла команда складально-зварювального цеху 210. Не оминули увагою й органі­заторів спартакіади, яких теж відзначили в постанові профкому.

Колектив профкому по­дякував трудовому колек­тиву підприємства за плід­ну працю та активну участь у житті заводу, побажав трудівникам спортивної удачі й нових перемог. Окремо було зазначено, що, попри чималі труднощі, ко­лектив заводу повинен успішно вирішувати по­ставлені завдання – на ви­робництві чи у спорті.

Загалом спартакіада залишила по собі безліч приємних спогадів, неза­бутніх емоцій, перемог і прагнення до підкорення спортивних вершин. Нара­зі на порядку денному – обмін думками щодо орга­нізації спартакіади–2013.

 

 

 «ДОГОВІРНІ» СКАНДАЛИ ТРИВАЮТЬ

Континентальний футбол опинився на межі грандіоз­ного скандалу: Європол підозрює в маніпуляціях орга­нізаторів близько 380 ігор.

Причому в центрі уваги правоохорон­ців опинилися ігри на найвищому рівні – від матчів Ліги чемпіонів до поєдинків відбірних циклів чемпіонатів світу та Європи.

Європейське поліцейське агентство Євро­пол має підстави розслідувати обставини проведення близько 380 футбольних мат­чів, оскільки не виключено, що про їх ре­зультати домовлялися заздалегідь. Як за­явив на прес-конференції в Гаазі голова Європолу Роберт Уейнрайт (інформує агентство dpa), маніпуляції здійснювалися на небаченому досі рівні. Під підозру по­трапили зустрічі кваліфікації чемпіонатів світу та Європи, дві зустрічі Ліги чемпіонів і кілька топ-ігор у національних чемпіона­тах. Агентство SID звертає увагу на те, що, за даними Європолу, у змові брали участь 425 гравців і суддів, а також інші офіційні особи. Завдяки маніпуляціям шахраї заро­били близько 8 мільйонів євро. Близько 2 мільйонів було витрачено на підкуп грав­ців і суддів. Максимальна сума хабара ся­гає близько 140 тисяч євро, інформує BBC.

Правоохоронці підозрюють, що організа­цією договірних матчів у Європі займався злочинний синдикат з Азії. Його діяльність зафіксовано в 15 країнах, близько 50 осіб уже заарештовано за підозрою в причет­ності до цієї діяльності.

 

 

НАЙКРАЩИЙ РЕЗУЛЬТАТ ЮНІОРІВ

В австрійському місті Обертіллах, де проходив юніорський чемпіонат світу, збірна України здобула 5 медалей. Це найкращий результат українців на юні­орських чемпіонатах світу. Досі максимально наші юніори здобували по чотири медалі (у 2005 і 2012 роках).

Першим медальним стар­том для українців вияви­лася індивідуальна гонка на 10 км, на якій наші ді­вчата здобули «срібло» й «бронзу». Жодна з 89 учасниць стартового про­токолу не обійшлася без штрафних хвилин, які до­даються до результату спортсменки за кожен до­пущений промах на стрільбі. Інаші Юлія Жура­вок та Анастасія Меркуши­на «розбили» не всі міше­ні, але швидкість, яку про­демонстрували дівчата на дистанції, дали їм змогу піднятися на другу та тре­тю сходинки п’єдесталу пошани вслід за росіян­кою Уляною Кайшевою.

Бронзову нагороду до скарбнички збірної Украї­ни в індивідуальній гонці на 12,5 км поклав Антон Мигда, який на чотирьох вогневих рубежах при­пустився лише одного промаху.

Ще дві медалі здобули наші естафетні команди. Трійка у складі Юлії Жура­вок, Анастасії Ничипорен­ко та Анастасії Меркуши­ної зійшла на другу схо­динку п’єдесталу пошани. А згодом «срібло», як і їхні молодші подруги по збірній, завоювали юні­орки. Юлія Бригинець пе­редала естафету шостою, Алла Гіленко на своєму етапі фінішувала другою, а Ірина Варвинець утри­мала цю позицію, відтак у підсумку наша команда фінішувала другою.

 

ХТО ПОЇДЕ ДО БРАШОВА

 Визначився остаточний склад україн­ської команди, яка братиме участь у ХІзимовому Європейському юнаць­кому олімпійському фестивалі, який прийматиме румунський Брашов.

Гірськолижники та сно­убордисти боролися за путівку на змагання згід­но з міжнародним рей­тингом станом на поча­ток лютого, а для фігу­ристів відбірковою була національна юніорська першість, повідомляє офіційний сайт НОК.

Тож на гірськолижний схил Брашова вийдуть учасниця Ізимових Юнацьких Олімпійських ігор–2012 Анастасія Гор­бунова, а також Ольга Книш, Ігор Гам і Владис­лав Некрутенко.

У змаганнях сноубордис­тів виступатимуть Євген Гулій, Григорій Лопушняк, Владислав Кашпур, Олек­сандра Мальована та Те­тяна Копчак. У турнірі з фігурного катання змага­тимуться Марія Гаврило­ва та Ярослав Паніот, який здобув «срібло» на І Юнацьких Олімпійських іграх–2012 в Інсбруку.

Нагадаємо, що в програ­мі ЄЮОФ розігрувати­муться комплекти наго­род у восьми видах спор­ту: гірських лижах, біат­лоні, лижних перегонах, стрибках на лижах із трампліна, сноубордин­гу, фігурному катанні (одиночники), хокеї та шорт-треку. 33 юних олімпійці України змага­тимуться у всіх видах програми, крім хокею.

 

 

І ЗНОВУ ПІДГРУШНА!

Національний олімпійський комітет України визнав біатлоністку Олену Підгруш­ну найкращою спортсменкою першого місяця нового року, а її особистого на­ставника Ігоря Починка – найкращим тренером місяця. При цьому Олена була найкращою й у грудні минулого року. Тож уперше престижні статуетка і диплом героя спортивного місяця двічі поспіль потраплять в одні руки! Азагалом для капітана нашої біатлонної команди це третя подібна нагорода від НОКу.

Головним аргументом на користь Підгрушної у січні стали медалі, які здо­була тернопільська спортсменка на етапах Кубка світу. Розпочала рік спортсменка з перемоги в естафеті в німецькому Обергофі. Наступний старт в італійському Антхольці приніс їй «срібло». Якщо на першому ета­пі Кубка світу наша біатлоністка фінішувала другою в спринті, то в італій­ських горах показала такий самий результат у гонці переслідування.

10.02.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання