« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

А Йозеф Блатер – проти

А Йозеф Блатер – проти

Визріла в головах босів кількох російських клу­бів ідея проведення спільного чемпіонату країн СНД, схоже, при­речена на загибель, так, власне, остаточно й не сформувавшись. Президент ФІФАЙо­зеф Блатер, коментую­чи можливість такого об’єднання, категорич­но її відкинув. Хочеть­ся вірити, що головний футбольний менеджер світу поставив оста­точну крапку в дискусії про проведення спіль­ного чемпіонату.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Президент ФІФА Йо­зеф Блатер під час спілкування з жур­налістами на Куб­ку співдружності заявив, що ідея створення чемпіонату СНД супере­чить принципам Міжна­родної федерації футболу.

«Створення ліги СНД не­можливо, це йде врозріз із принципами ФІФА, і такого не буде», – цитує Блаттера «Р-Спорт». Однозначно про­ти організації чемпіонату СНД висловилися й очіль­ники національних фут­больних федерацій Росії та України. Так, президент Ро­сійського футбольного со­юзу (РФС) Микола Толстих заявив, що, вирішуючи пи­тання проведення чемпіо­нату СНД, керуватиметься позицією ФІФА. «РФС неу­хильно дотримуватиметься побажань ФІФА. Наша по­зиція щодо чемпіонату СНД така: авторам ідеї необхід­но неухильно дотримувати­ся вимог статутів асоціацій і керуватися інтересами на­ціонального футболу», – на­водить слова Миколи Тол­стих «Р-Спорт». А глава Фе­дерації футболу України (ФФУ) Анатолій Коньков за­явив, що «слова пана Блате­ра – основа всіх основ». «Є норми ФІФА та УЄФА. Це закони, за якими живе фут­бол і яких усі зобов’язані до­тримуватися, – цитує Ана­толія Конькова кореспон­дент championat.com. – Свою позицію з приводу об’єднаного чемпіонату я вже висловлював, і вона збі­гається на 100% з позицією президента ФІФА».

Нагадаємо, що ідея ство­рення об’єднаного чемпіо­нату СНД з’явилася напри­кінці осені минулого року. Тоді глава «Газпрому» і «Зе­ніта» Олексій Міллер зая­вив про необхідність ство­рення нового чемпіонату; його ініціативу палко під­тримали президенти мос­ковського ЦСКА Євген Гі­нер і власник «Анжі» з Ма­хачкали Сулейман Кері­мов. Наприкінці 2012 року навіть було створено оргко­мітет турніру, а його дирек­тором обрано Валерія Газ­заєва. Колишній наставник київського «Динамо» захо­дився активно пропагувати ідею чемпіонату СНД, але жодних проектів на суд ши­рокого загалу представле­но так і не було.

Тому й противники об’єднаного чемпіонату надто не хвилювалися. Окрім юридичних пере­шкод, пов’язаних із вимога­ми статутів ФІФА та УЄФА, апологети чемпіонату СНГ так і не дістали широкої підтримки громадськості, яка у переважній більшості не розуміє, навіщо започат­ковувати цей чемпіонат. На догоду власникам багатих клубів? Та пересічного гля­дача це, чесно кажучи, мало обходить. Натомість аргу­ментів, яка користь націо­нальним чемпіонатам від такого об’єднання, наведе­но не було. Що станеться з командами, які не увійдуть до «пулу обраних»? Можна не сумніватися: їх очікує за­буття і зникнення. Адже всі фінансові потоки «перете­чуть» до цієї екстра-ліги. Тож і на дитячо-юнацький футбол чекатиме повільна, але неминуча смерть. Чому? Бо бідним не по ки­шені займатися підготов­кою юної зміни, а багаті ко­манди купуватимуть сфор­мованих виконавців, які од­разу забезпечать команді конкурентоспроможність.

Тож гонитва «грандів» за високими прибутками може обернутися серйоз­ними проблемами для «ря­дових» клубів – від стагна­ції матеріально-технічної бази до цілковитого зане­паду дитячих спортивних шкіл. І доки ініціатори по­дібних турнірів не переко­нають гідною аргументаці­єю щодо користі від об’єднаного чемпіонату, краще припинити навіть обгово­рення цієї ініціативи. Адже пам’ятаємо слова класика: «розруха – у голо­вах». І її так легко перене­сти у життя, футбольне у тому числі.

 

 

 НА ЛЬОДУ – «ВЕПРИ» Й«КАБАНИ»

На Полтавщині стартує дебютний розіграш Кубка обласного спорттовариства «Колос» з хокею. На старт вийде 12 команд з усіх ку­точків Полтавської області.

Микола Моторний

спеціально для «ПВ»

Команди боротимуться за головний приз у чоти­рьох групах. По два най­кращі аматорські колек­тиви вийдуть до півфіналу, потім вісімка півфіналістів ви­значить чотирьох учасників фінального турніру, які й розі­грають чемпіонський титул найкращої сільської команди спорттовариства «Колос».

За словами голови обласної організації ВФСТ «Колос» Ана­толія Голованя, нині сільська Полтавщина переживає справжній хокейний бум. Уже кілька років поспіль розігру­ється чемпіонат області. Цьо­го року активісти «Колоса» вирішили провести власний кубковий турнір. Місцева вла­да разом із депутатами, проф­спілками й представниками «Колоса» активно вирішує пи­тання будівництва хокейних майданчиків. Нині справжні хокейні баталії відбуваються на чудових льодових майдан­чиках Гадяча, Лубен, Мирго­рода, Кобеляк, Гребінок, Чуто­вого, Козельщини, Лохвиці. Колосівці Кременчуга збуду­вали три хокейні «коробки». Аот у Хоролі хокейний май­данчик діє упродовж року – взимку молодь катається на ковзанах, а влітку – на «роли­ках». У Полтавському районі справжніми «хокейними сто­лицями» вважаються села Лісові Поляни й Терешки.

Районні осередки СТ «Колос» фінансово підтримають учас­ників змагань. Переможці отримають кубки, медалі, ди­пломи. Амісцеві фермери й приватні підприємці ініціюва­ли спеціальні призи найкра­щим гравцям турніру.

 

 

 МЕКСИКАНСЬКЕ«СРІБЛО» УКРАЇНЦІВ

Третій етап цьогорічного Кубка світу з велоспорту на треку проходив в Агуаска­льєнтесі (Мексика). Українська команда поповнила скарбничку своїх досягнень «сріблом» мексиканської проби.

 У командній гонці пере­слідування на 3000 м «синьо-жовта» дружина у складі Тетяни Климченко, Іванни Боровиченко, Ган­ни Нагірної та Валерії Ко­ноненко фінішувала дру­гою, поступившись лише представницям Канади.

Але й чоловіча частина збірної здобула свої ме­далі. Сергій Лагкуті та Михайло Радіонов у ме­дісоні, де за кожний про­міжний фініш нарахову­ються очки, здобули «срібло», набравши три пункти. На 40-кілометровій дистанції наш дует залишив позаду конку­рентів зі Швейцарії, яким дісталася «бронза», але поступився «золотом» суперникам із Франції.

 

 

ГРОШІ ВІДДАДУТЬНАПІДГОТОВКУ СПОРТСМЕНІВ

 Грошова винагорода в розмірі двох мільйонів гривень, яку НОКУкраїни отримав як найкращий Олімпійський комітет світу, буде спрямована на під­готовку українських олімпійців до Ігор у Сочі–2014 та Ріо-де-Жанейро–2016, а також на розвиток унікальних олімпій­ських проектів, спрямованих на попу­ляризацію здорового способу життя.

 Про це заявив президент Національного олімпій­ського комітету Сергій Бубка, який нещодавно повернувся з міста Дубаї, де під час спеціальної це­ремонії йому було вруче­но престижну міжнародну премію креативного спор­ту Мохаммеда бін Рашида аль Мактума за успіхи у пропаганді спорту та олім­пійських цінностей.

Такого високого визнання НОКУкраїни удостоє­ний за проведення низки акцій і заходів, більшість із яких вважаються уні­кальними та не мають аналогів у світі, як-от «Олімпійський день», всеукраїнський олімпій­ський урок, «Стрибки на майдані», «Олімпійське лелеченя», всеукраїнська урочиста церемонія «Ге­рої спортивного року», фотовиставка «Спортивні миттєвості» тощо.

 

 

ПІДГРУШНА ЗДОБУЛА«СРІБЛО» В АНТХОЛЬЦІ

Черговий етап Кубка світу з біатлону приймав італій­ський Антхольц. Українські біатлоністки знову не залиши­лися без медалей: на п’єдестал пошани у гонці пересліду­вання другою піднялась Олена Підгрушна.

Спортсменка фінішувала четвертою у спринтерській гон­ці, тож мала гарні шанси поборотися за медалі у гонці переслідування. Так воно й сталося. Припустившись лише одного промаху в останній стрільбі у гонці пере­слідування, українка другою перетнула фінішну стріч­ку після неймовірно швидкої норвежки Тури Бергер. Третьою фінішувала представниця Фінляндії Кайсі Макаряйнен.

24.01.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання