« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Фінішувала ювілейна спартакіада освітян

Фінішувала ювілейна спартакіада освітян

 Ювілейна спарта­кіада освітян За­карпаття засвід­чила, що в області активно займають­ся фізкультурою і спортом: загалом у спартакіадних стартах усіх рівнів – від первинної лан­ки до фінальних змагань Х обласної галузевої спартакі­ади – взяли участь понад 3 тис. пра­цівників закладів та установ освіти нашого краю.

Ювілейна Х облас­на спартакіада працівників за­кладів та уста­нов освіти За­карпаття, організаторами якої були галузевий обком профспілки, управління освіти й науки облдержад­міністрації та обласна рада ФСТ «Україна», про­ходила в два етапи. Під час першого визначилися пе­реможці в трьох видах спартакіади – шахах, шаш­ках і настільному тенісі. Ще чотирьох переможців було названо після прове­дення другого етапу осві­тянської спартакіади, який проходив на спортивних майданчиках ЗОШ № 7 та № 19, а також гімназії в м. Ужгороді.

У змаганнях із чоловічо­го волейболу не було рів­них команді Свалявського району, в цьому ж виді про­грами серед жінок тріум­фували господарки зма­гань – представниці облас­ного центру. У міні-футболі пальма першості дісталася команді Виноградівського району.

За великої кількості вбо­лівальників проходили змагання з багатоборства в сімейних стартах. Тут упевнену перемогу здобу­ла родина Дячуків з гір­ського Рахівського району, в складі якої виступили вчителі Ірина та Андрій Дячуки разом із сином Максимом. Друге призове місце посіла родина Булин (Ужгородський район), тре­тє – Осійських (Іршавський район).

Переможці в окремих видах та індивідуальному заліку були нагороджені організаторами спартакіади. Крім того, всі діти – учасники змагань із сімей­них стартів також отрима­ли пам’ятні призи від обко­му профспілки працівників освіти і науки та обласної ради ФСТ «Україна», які їх керівники Василь Балаж та Владислав Кушнірчук вру­чили юним спортсменам.

Отже, за результатами двох етапів спартакіади перше місце в загальнокомандному заліку завою­вали представники Вино­градівського району. Дру­гими в підсумковому про­токолі стали освітяни Ра­хівського району, третіми – Мукачівського району.

Сергій Баранчиков

Закарпаття

 

 КУБОК ТУРЧИНА – В УГОРЩИНИ

Минулого вікенду в столичному Па­лаці спорту завершився XV «Кубок Турчина», в якому за головний приз Меморіалу змагалися національні збірні команди України, Росії, Угор­щини, Македонії, Нідерландів і Чехії.

У стартовому матчі турніру наші дівчата зустрічалися із збірною Македонії і здо­були впевнену перемогу – 34:29. Наступним випро­буванням для підопічних Леоніда Ратнера стала по­тужна збірна Угорщини. Однак уже після першого тайму українки відставали на 2 влучні кидки, і по пе­рерві переломити перебіг поєдинку не вдалося. А в підсумку господарки май­данчика поступилися з ра­хунком 25:33.

Відтак максимум, на що могли розраховувати «синьо-жовті», це побо­ротися в заключному матчі турніру з росіянка­ми за «бронзу». Однак і третя сходинка п’єдесталу пошани спливла від наших, оскільки в пере­рві наші північно-східні сусідки внесли коректи­ви в малюнок гри і впев­нено перемогли – 23:18.

У фіналі ж фаворитки тур­ніру угорки взяли гору над голландками. Перемога з рахунком 29:22 принесла до скарбнички збірної Угорщини перший в її істо­рії «Кубок Турчина».



МЕДАЛЬНЕ РОЗМАЇТТЯ

 Минулими вихідними відбулися од­разу три міжнародні турніри, на яких українські майстри греко-римського стилю показали високі результати.

На Меморіалі уславленого фінського борця Арво Хаавісто, що відбувся у фін­ському місті Ільмайокі, п’ятеро українців стали чемпіонами та призерами турніру. «Золото» змагань здобули Дмитро Цимба­люк (вагова категорія – 60 кг) і Микола Савченко (66 кг), поступився у вирі­шальній сутичці Микола Кучмий (120 кг), треті міс­ця в активі Костянтина Стаса (66 кг) та Олексан­дра Шишмана (84 кг).

На міжнародному турнірі олімпійського чемпіона Анрі Деглана у французь­кій Ніцці наші спортсме­ни вибороли аж п’ять перших місць, інформує офіційний сайт НОК. На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшли Дмитро Харько (60 кг), Дмитро Пислар (66 кг), Сергій Северин (84 кг), Владислав Тесленко (96 кг) та Олександр Чер­нецький (120 кг). «Брон­за» на рахунку Дмитра Пинькова (66 кг).

Крім того, на Відкритому кубку Латвійської респу­бліки в Лієпаї кримчанин Февзі Мамутов (66 кг) здобув «золото» турніру.

 

 

 МЕДАЛІ «КОРОТКОЇ ВОДИ»

  На континентальній першості з плавання на «ко­роткій воді» у французькому Шартрі українська збірна, представ­лена найсильні­шими спортсме­нами, здобула сім нагород. В ак­тиві українців – 2 золоті, 2 срібні і 3 бронзові наго­роди.

Тріумфаторкою чемпіо­нату стала наша чемпі­онка І Юнацьких Олім­пійських ігор Дарина Зе­віна, яка спочатку перемогла в стометрівці на спині з часом 57,07, а завершального дня змагань не мала рівних і на вдвічі довшій дистанції. При цьому Дарина, фінішувавши з часом 2.01,97, принагідно оновила ще й власний рекорд чемпіонатів Європи, встанов­лений минулого року в поль­ському Щецині. Тоді 200 м на спині вона здолала за 2.02,25.

Сергій Фролов фінішував дру­гим на дистанції 1500 м. Час нашого співвітчизника –14.30,87 став новим особис­тим досягненням Сергія, яке він покращив одразу майже на п’ять секунд! На 400 м віль­ним стилем, до речі, украї­нець також встановив нове особисте досягнення (3.42,73), але цього вистачило лише для четвертого рядка в підсумко­вому протоколі.

На дистанції 200 м брасом здо­був «срібло» наш Ігор Борисік (2.05,12), якому буквально кіль­кома миттєвостями поступився партнер по команді Андрій Ко­валенко. «Бронза» Андрію діс­талася як винагорода за новий особистий кращий результат на цій дистанції (2.05,21).

На цій же дистанції серед жі­нок також третьою прийшла до фінішу Ганна Дзеркаль (2.21,94). І знову ж таки, це найкращий час, показаний Ганною на цій дистанції, в її кар’єрі.

А завершальний медальний акорд серед українців на ра­хунку Андрія Говорова. Украї­нець не зміг повторити «золо­тий» минулорічний результат і з Шартру повернувся з «брон­зою», здобутою на дистанції 50 м батерфляєм (22,72).

 

 УКРАЇНЦІ В ЗАЛІ СЛАВИ IAAF

24 листопада в Барселоні відбулось гала-шоу на честь сто­річчя Міжнародної любительської легкоатлетичної федера­ції (IAAF). Близько 200 олімпійських чемпіонів, члени Міжна­родного олімпійського комітету, легенди спорту й уся легкоат­летична родина стали свідками захоплюючого дійства, що роз­горнулося в національному музеї мистецтв Каталонії.

Грандіозне шоу завершилось урочистим відкриттям Залу слави IAAF, до якого ввійшли 24 уславлені атлети світу. Приємно від­значити, що серед них є двоє українців: Сергій Бубка (стрибки з жердиною) і Володимир Голубничий (спортивна ходьба).

Президент Федерації Ламін Діак вручив відповідні трофеї 13 присутнім атлетам.

29.11.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання