« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Печерний жереб українців

Печерний жереб українців

У Словенії відбу­лося оригіналь­не жеребкування Євробаскета–2013: гостей церемо­нії, серед яких був і президент Фе­дерації баскетбо­лу України Олек­сандр Волков, задля визначення груп майбутньо­го турніру запро­сили до Постой­ної Ями – системи карстових печер завдовжки близь­ко 20 кілометрів.

Методом жеребку­вання було ви­значено склад чотирьох груп. Наша команда потрапила до групи «А», де «синьо-жовта» дружина змагатиметься за вихід до наступного етапу зі збірни­ми Франції, Великої Брита­нії, Німеччини, Бельгії та Ізраїлю.

У групі «В» визначати­муть кращих збірні Маке­донії, Литви, Чорногорії, Боснії та Герцеговини, Латвії і Сербії. Сикстет «С» склали Іспанія, Словенія, Хорватія, Польща, Грузія, Чехія, а до групи «D» по­трапили Росія, Греція, Іта­лія, Фінляндія, Туреччина і Швеція.

Усі ігри нашої групи від­буватимуться у Любляні. Як, до речі, і решта матчів турніру, починаючи з друго­го раунду й стадії плей-офф. Перші три команди групи «А» у другому груповому раунді зіграють із трьома першими командами групи «В». Тож у разі вдалого ви­ступу українській збірній не доведеться змінювати місце розташування.

Президент Федерації баскетболу України Олек­сандр Волков вважає, що, крім збірної Франції, у на­шій групі немає суперко­манд, однак і сила «трико­льорових» залежатиме від того, у якому складі фран­цузи виступатимуть у Сло­венії: чи приїде Паркер та інші представники NBA. «Решта учасників нашої групи – Велика Британія, Німеччина, Бельгія та Ізра­їль – це добре відомі нам ко­манди, ми часто грали з ними в останні роки і у від­біркових, і в товариських матчах. Ми й перемагали ці збірні, і поступалися їм», – цитує Олександра Волко­ва офіційний сайт ФБУ.

Головний тренер націо­нальної збірної України Майк Фрателло так проко­ментував результати же­ребкування Євробаскета: «Нашу підготовку ми роз­почнемо у липні й присвя­тимо багато часу вивчен­ню суперників, відтак змо­жемо оцінити, наскільки складною є наша група і що слід зробити для того, аби пройти у турнірі яко­мога далі». Капітан збірної України Артур Дроздов вважає, що у нас дуже ці­кава група й гідні суперни­ки. «Кожна команда праг­не вийти з групи, тому сер­йозно налаштовуватися потрібно на будь-якого су­перника. Все залежатиме від того, який баскетбол ми демонструватимемо».

Євробаскет–2013 пройде з 4 по 22 вересня 2013 року.

Розклад матчів збірної України у першому груповому турнірі ЧЄ–2013:

4 вересня – Бельгія – Україна

5 вересня – Україна – Ізраїль

6 вересня – Німеччина – Україна

8 вересня – Україна – Франція

9 вересня – Велика Британія – Україна

 

 ВИЗНАЧЕНО ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ

 Минулого тижня під час засідання XXVII Генеральної асамблеї НОК Укра­їни президент НОК Сергій Бубка звіту­вав про діяльність організації за рік та окреслив основні перспективи та про­блеми розвитку олімпійського руху.

 Серед пріоритетів діяль­ності НОК – постійна під­тримка спортсменів, фе­дерацій із видів спорту, регіональних відділень НОК, фізкультурно-спортивних товариств, за­значає офіційний сайт НОК. Великі сподівання щодо подальшого розви­тку спорту покладаються на реалізацію резолюції ІІІ Спортивного конгресу України, який зібрав по­над 500 делегатів із 27 регіонів України. Тож на порядку денному – роз­роблення плану дій щодо розвитку спорту на по­дальші десять років, який має передбачити залу­чення до цієї важливої справи всіх зацікавлених сторін: елітних спортсме­нів, менеджерів, функціо­нерів, а також глядачів, медіа, бізнес, пов’язаний зі спортом.

«Питання розвитку спор­тивної інфраструктури, роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, удоско­налення структури управ­ління спортом і багато ін­ших аспектів мають лягти в основу реального доку­мента, який у жодному разі не може залишитися на папері, а повинен ста­ти нашим маяком на по­дальше десятиріччя», – наголосив Сергій Бубка.

 

 

 У ПЕРЕМОГИ БАГАТО СКЛАДОВИХ

 На базі пансіонату «Лазур» поблизу Севастополя відбули­ся фінальні змагання V Cпартакіади Дніпро­петровської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побу­тового обслуговування населення та обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

Галузевий обком проф­спілки (голова Н. Баб­ченко) та оргкомітет Спартакіади разом із працівниками пансіонату «Лазур» (директор Л. Кар­пов) подбали про те, щоб створити учасникам змагань максимум затишку і зруч­ностей, тож усе сприяло прекрасному настрою учас­ників та досягненню висо­ких спортивних результатів.

З одинадцяти команд, які взяли участь у фінальних змаганнях, перше місце, Кубок і грамоту в упертій боротьбі, як і у попередні два роки, здобули спортсмени-аматори КП «Дніпро­водоканал» (начальник К. Орел, голова профкому С. Лізавенко).

На думку оргкомітету та суд­дівської колегії Спартакіади, такого високого результату досягнуто завдяки відпові­дальному ставленню адмі­ністрації та профкому під­приємства до розвитку фіз­культурного руху, виступу на змаганнях команд з усіх ви­дів спорту, копіткій, наполе­гливій роботі капітана ко­манди Андрія Гулака і висо­кому рівню спортивної дис­ципліни учасників.

Після четвертого місця у Спартакіаді–2011 одразу на дві сходинки піднялася у за­гальному заліку команда КП «Дніпропетровський елек­тротранспорт», а збірна команда КП «Водоканал» та КП «Декоративні культури» з м. Синельникове впевне­но посіла третє місце.

Оргкомітет Спартакіади ви­словив сердечну подяку всім учасникам фінальних змагань, керівникам підпри­ємств і профспілкових орга­нізацій, що підтримують фізкультурний рух у трудо­вих колективах.

В. Обуховський

фахівець Дніпропетровського обкому профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН із питань культурно-масової, спортивної роботи та організації оздоровлення працівників галузі та дітей

  

 

 «ДИНАМО» ВІДЗНАЧИЛО 85-РІЧЧЯ

 15 листопада у столиці відсвяткували 85-ту річницю із дня заснування київ­ського футбольного клубу «Динамо». Привітати ювілярів прибули президен­ти України Леонід Кравчук і Леонід Куч­ма, перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк та багато інших почесних гостей.

 Під час офіційної частини гала-вечора відбулася церемонія нагороджен­ня ювілейними медаля­ми «За розвиток дина­мівського руху» з нагоди 85-річчя заснування фут­больного клубу. Відзнаку отримали почесні гості заходу та сто гравців «Динамо», що грали в команді в різні часи, по­відомляє офіційний інтернет-портал КМДА. Святкування продовжила концертна програма за участі популярних укра­їнських виконавців.

 

 

 ГЕРОЯМ ЛОНДОНА – НАГОРОДИ МОК

 Під час засідання XXVII Генеральної асамблеї НОК України чемпіони та призери Ігор ХХХ Олімпіади в Лондоні отримали іменні значки та дипломи МОК. В урочистій церемонії нагородження взя­ли участь член Виконкому Міжнародного олім­пійського комітету, президент НОК Сергій Бубка, член МОК Валерій Борзов, голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіул­лін і президент Міжнародної асоціації люби­тельського боксу, член виконкому МОК Чінг Куо Ву. Медалісти Ігор отримали значки, кожен із яких має свій унікальний номер.

22.11.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання