« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Телефон довіри для спортсменів

Телефон довіри для спортсменів

З метою забезпе­чення оператив­ного реагування на проблемні пи­тання спортивно­го життя, зокрема при неправомір­ному витрачан­ні бюджетних ко­штів, використанні державного чи ко­мунального майна в цілях, не перед­бачених законо­давством, для спортсменів, тре­нерів і фахівців фі­зичної культури та спорту створено «телефон довіри».

Про це наприкінці минулого тижня повідомив під час прес-конференції голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін. Участь в прес-конференції також взяли перший за­ступник голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко, олімпійські чемпіони На­талія Добринська та Олек­сій Торохтій, дворазовий призер Олімпійських ігор Роман Гонтюк.

Голова Держслужби на­гадав журналістам, які саме передумови сприяли створенню «телефону дові­ри». «Ситуація, яка склала­ся в легкій атлетиці, дуже неприємна, тому, аби нада­лі уникати подібного, Держслужба вирішила створити «телефон дові­ри». Тепер будь-хто зможе звернутись до першого за­ступника Сергія Глущенка із своєю проблемою і ми намагатимемось усунути її», – зазначив Равіль Сафі­уллін.

Відтепер усі небайдужі отримали можливість не просто залишити своє по­відомлення, а безпосеред­ньо зателефонувати до пер­шого заступника голови Держслужби молоді та спорту Сергія Глущенка, який щопонеділка, з 11-ї до 12-ї години, чекатиме на дзвінки за телефоном: (044) 289-16-50.

Ключовим завданням «телефону довіри» є фікса­ція повідомлень про пору­шення чинного законодав­ства при витрачанні бю­джетних коштів об’єктами та суб’єктами, що підконтрольні Державній службі молоді та спорту. У відом­стві сподіваються, що така співпраця за допомогою зворотного зв’язку допомо­же оперативно й ефективно реагувати на ті чи інші не­справедливості й фінансові махінації, що відбуваються в сфері спорту.

Присутній на прес-конференції олімпійський чемпіон з важкої атлетики Олексій Торохтій розповів про випадки, коли той чи інший спортсмен незаслу­жено потрапляє на змаган­ня світового рівня, і від та­кої несправедливості, бу­ває, опускаються руки. Дворазовий призер Олім­пійських ігор Роман Гон­тюк подякував Равілю Са­фіулліну за те, що віднині кожен спортсмен зможе відчути захист держави, повідомляє офіційний сайт Держслужби молоді та спорту. А на думку олім­пійської чемпіонки Пекіна Наталії Добринської, «те­лефон довіри» – це великий крок уперед до очищення українського спорту від псевдокерівників, адже до сьогодні жоден україн­ський атлет не мав гаран­тій, що його почують і зро­блять правильні висновки.

 

 

 ОЛЕНА КОСТЕВИЧ – СПОРТСМЕНКА ЖОВТНЯ

Експертна рада Національного олімпійського комітету визнала спортс­менкою жовтня Олену Костевич, а її особистого наставника Ігоря Чере­дінова – кращим тренером місяця.

Нагадаємо, що олімпійська чемпіонка 2004 року та дворазова бронзова призерка літньої Олімпіади–2012 Олена Костевич ми­нулого місяця здобула перемогу в фіналі Кубка світу з кульо­вої стрільби, що проходив у Бангкоку (Таїланд). Наша співвіт­чизниця, таким чином, завершила сезон на піднесеній ноті: виборола «золото» і принагідно захистила свій титул воло­дарки Кубка світу, здобутий минулого року у Вроцлаві.

До речі, для Костевич це вже третє подібне визнання.

 

 

 УКРАЇНСЬКІ БОРЧИНІ – КРАЩІ В ЄВРОПІ

 Українські спортсмени взяли участь у Кубку європейських націй з видів бо­ротьби, який проходив у Москві. Зма­галися команди Росії, України, Азер­байджану, Швеції, Польщі, Румунії, Грузії, Туреччини, Болгарії та Білорусі.

 Наші спортсменки в пря­мому сенсі вибороли титул кращої команди континен­ту. У стартовому матчі з ру­мунками підопічні Володи­мира Євонова святкували впевнену перемогу 6:1. У другому колі нашим спів­вітчизницям дали бій польські спортсменки, й доля протистояння вирі­шилася лише в останній сутичці. Однак Катерина Бурмістрова в першому ж відрізку поклала суперни­цю на лопатки, що прине­сло перемогу Україні з ра­хунком 4:3, інформує офі­ційний сайт НОК. А вже у фіналі українки без особливих проблем здолали опір суперниць з Азербай­джану, перемігши з під­сумковим рахунком 5:2.

А наші чоловічі команди «вільників» і «класиків» посіли треті місця. У про­тистоянні за третє місце збірна, очолювана Русла­ном Савлоховим, скорис­талася своїм шансом і пе­ремогла суперників з Грузії – 5:2. А вітчизняні «класи­ки» під керівництвом Олександра Котового в бо­ротьбі за третю сходинку п’єдесталу пошани здола­ли опір угорців – 5:2.

 

 

 ВИГРАЛИ ВСЕ, ЩО МОЖНА

 У гідному виступі української коман­ди на Олімпіаді–2012 є значний внесок дніпропетровських спортсменів. За рі­шенням президії ФПУ, серед інших олім­пійських чемпіонів та призерів Лондо­на – вихованців ФСТ «Україна», «Спартак» і «Колос», дніпропе­тровці нагородже­ні безкоштовними санаторно-курортними путівками до оздо­ровчих закладів Федерації.

 Віктор Коврига,

завідувач прес-центру Дніпропетровського облпрофоб’єднання

В олімпійському Лондо­ні вихованці обласного фізкультурно-спортивного товариства «Укра­їна» жіноча парна четвірка з академічного веслування в складі Яни Дементьєвої, Анастасії Коженкової, Кате­рини Тарасенко та Наталії Довгодько вперше за роки незалежності виграли золоті медалі в цьому виді зма­гань. А легкоатлет Олек­сандр П’ятниця здобув срі­бло у метанні списа. Велика заслуга в цьому провідних тренерів обласної організа­ції ФСТ «Україна» Діани Міфтахутдінової (відома спортсменка, яка свого часу була олімпійським призе­ром ), Володимира Морозо­ва та Юлії П’ятниці.

Загалом в області займаєть­ся академічним веслуван­ням понад 800 спортсменів (з яких 560 в дитячо-юнацьких спортивних шко­лах), 59 з них входять до складу збірної команди України. У регіоні діють 6 веслувально-спортивних баз та водноспортивний комбінат, який є національною ба­зою олімпійської підготовки збірних команд України.

В урочистій обста­новці, напередод­ні профспілкового заходу в Будинку спілок, голова Дніпропе­тровського облпрофоб’єднання Віталій Дубіль вручив нагороди й квіти нашим ге­роїчним олімпійцям та їх тренерам. Він подякував за видатні спортивні досягнен­ня та побажав нових успіхів. Раніше наші олімпійці за рі­шенням облдержадміні­страції отримали ключі від нових квартир.

 

 

 ПЕРЕМОЖЦІ ДОМАШНЬОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ

 8–11 листопада 2012 року в столично­му Палаці спорту відбувся кваліфікацій­ний Олімпійський турнір із хокею се­ред чоловіків у гру­пі «Н», в якому взяли участь збірні Украї­ни, Іспанії, Естонії та Польщі.

 Наші майстри ключки ви­грали всі три матчі. Спо­чатку українські хокеїсти розгромили збірну Іспанії (7:0), потім збірну Естонії – 10:0. А в заключному матчі передкваліфікацій­ного олімпійського турніру вони здолали національну команду Польщі – 5:1.

У наступному раунді квалі­фікації на Олімпійський турнір 2014 року нашим хлопцям доведеться побо­ротися зі збірними Білору­сі, Словенії та Данії.

20.11.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання