« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Спортивна осінь на Чернігівщині

Спортивна осінь на Чернігівщині

У середині жовтня не­подалік обласного центру в таборі «Юний турист» с. Количівка з метою популяриза­ції і поширення пере­дового досвіду, під­вищення туристської майстерності та пропа­ганди здорового спо­собу життя серед пра­цівників навчальних закладів області відбу­лися змагання зі спор­тивного туризму.

Організаторами традиційного спортивного захо­ду виступили ко­мітет обласної ор­ганізації Профспілки пра­цівників освіти і науки України, який, до того ж, став спонсором цього турні­ру, а також управління осві­ти і науки Чернігівської об­лдержадміністрації. Для проведення змагань було обрано саме спортивний ту­ризм. Адже завдяки своїй доступності цей вид спорту поширений серед школя­рів, студентства, вчителів і навіть пенсіонерів. Крім того, заняття туризмом роз­вивають не лише спортив­ну складову, а й особливий духовний світогляд та мо­ральні принципи.

До речі, недавно збірна команда працівників за­кладів освіти від Чернігів­ської області взяла участь у змаганнях на кубок Цен­трального комітету Проф­спілки працівників освіти і науки України зі спортив­ного туризму. І серед май­стрів пішого туризму команда освітян Чернігів­щини посіла почесне 4-те місце, за що й отримала подяку Центрального ко­мітету.

Щодо власне турнірної боротьби в обласних зма­ганнях, то команди-учасниці виявили неабияке за­взяття і жагу до перемоги в змаганнях із двох дисци­плін – велосипедного та пі­шого туризму. В підсумку серед 12 команд, які пред­ставляли міста і райони об­ласті, найкращими стали освітяни м. Прилуки, на по­чесному 2-му місці фінішу­вали представники м. Ні­жин, третьою стала коман­да Куликівського району. Відзначимо й тренерів, які підготували призерів зма­гань: вчителя географії та біології Прилуцької ЗОШ І–ІІІ ст. № 9 Валентину Гре­бінь, директора Ніжинсько­го ЦТКУМ Ігоря Гребенніко­ва та методиста Куликів­ського центру позашкільної освіти Юрія Федоренка.

У рамках спортивного свята також проведені кон­курси туристичного побу­ту, фотомайстерності та пісні. Переможці змагань у загальному заліку й окре­мих видах отримали від об­кому Профспілки праців­ників освіти і науки Украї­ни кубки, медалі та цінні призи, які є добрим стиму­лом до майбутніх спортив­них звитяг.

Віталій Копиш

Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України

 


 «ГОЛОВНИМ ХОКЕЇСТОМ» ЗАЛИШИВСЯ БРЕЗВІН

 25 жовтня відбув­ся генеральний конгрес Федера­ції хокею України, на якому прези­дентом ФХУ було переобрано Ана­толія Брезвіна.

Уроботі конгресу взяли участь за­ступник голови Держслужби мо­лоді та спорту України Вадим Сисюк, прези­дент Федерації хокею Франції, член ради Між­народної федерації хо­кею Люк Тардіф, прези­дент Федерації хокею Росії, член ради Міжна­родної федерації хокею Владислав Третьяк, інші члени ради хокейної фе­дерації. Головні питання порядку денного – вне­сення змін і доповнень до статуту федерації, ви­бори членів ради Феде­рації хокею та вибори президента ФХУ.

Президент ФХУ звітував про виконану роботу за період листопад 2008 – жовтень 2012 років. Так, у межах реалізації про­грами «Хокей України» в Кривому Розі, Луганську, Севастополі, Білій Церкві, Дружківці та Запоріжжі тривають реконструкції і будівельні роботи спор­тивних комплексів; збу­довано сім споруд зі штучною кригою – ЛСК «Лідер» та «Алмаз» (До­нецьк), «Фаворит-Арена» (Херсон), ЛПС ім. С. Бан­дери (Калуш), «Льодова арена» в Києві та Дніпро­петровську, «Салтівський лід» (Харків). Окрім того, ще кілька споруд рекон­струйовано. 2013 року планується розпочати бу­дівництво ще 6–7 нових льодових спортивних споруд по всій Україні. При кожному новому об’єкті відкрито відділен­ня хокею з шайбою, ство­рюються аматорські колективи й команди майстрів.

«Як представник Міжна­родної федерації під­тверджую всі позитивні зрушення, що останнім часом відбулися в укра­їнському хокеї. Ви йдете правильним шляхом», – цитує президента Феде­рації хокею Франції Люка Тардіфа офіційний сайт ФХУ.

За підсумками голосу­вання Анатолій Брезвін одноголосно переобра­ний президентом Феде­рації хокею України на новий термін.

 

 

 ВІТАЛИ З 50-РІЧЧЯМ «СПАРТАКА»

У Колонній залі столичної мерії відзна­чили славний ювілей – півстоліття ганд­больної команди київського «Спартака». Вітали спортсменів голова Держслуж­би молоді та спорту України Равіль Сафі­уллін та голова КМДА Олександр Попов, надіслали привітання ювіляркам Прези­дент та Прем’єр-міністр країни.

Київські спортсменки 20 разів були чемпіонками СРСР, тричі – чемпіонка­ми України, 13 разів здо­бували Кубок європей­ських чемпіонів. У складі збірної команди СРСР 12 спортсменок «Спартака» виборювали «золото» Олімпіади–1976 у Мон­реалі та Олімпіади–1980 у Москві, «бронзу» Ігор у Сеулі 1988-го. 2004 року шість вихованок київ­ського клубу дістали бронзові медалі Олімпій­ських ігор в Афінах.

Нагадаємо, що унікальний колектив «Спартака» за­несений до книги рекор­дів Гіннеса, а легендарно­го наставника столичного клубу Ігоря Турчина 1976 року було визнано кра­щим тренером світу. У 2000 році Міжнародна фе­дерація гандболу визнала кращою гандболісткою ХХ століття київську спарта­ківку Зінаїду Турчину.



НА ЧЄ СТАЛИ ДРУГИМИ

 22–27 жовтня у російському місті Ме­динь відбувся чемпіонат Європи з легко­го та класичного універсального бою, в якому виборювали нагороди 346 спортс­менів з 28 країн Старого Світу.

Збірну України представ­ляли 9 спортсменів – 7 чо­ловіків і 2 жінки. В дороб­ку української команди зі­бралося 18 нагород. У лег­кому універсальному бою наші здобули 1 золоту, 2 срібні та 6 бронзових ме­далей; у класичному уні­версальному бою виграли 4 золоті, 4 срібні та 1 бронзову медалі.

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани в укра­їнців зійшли: в легкому універсальному бою – Олександр Коваленко (до 60 кг, Київ); у класичному універсальному бою – Людмила Задніпровська (до 57 кг, Севастополь), Ірина Геталюк (до 63 кг, Ві­нниця), Олексій Зубач (до 85 кг, Київ), Роман Рома­нов (до 95 кг, Харків).

У неофіційному команд­ному заліку наша збірна стала другою після госпо­дарів змагань, а третьою – збірна Болгарії.

 

 

 КОСТЕВИЧ – ПЕРЕМОЖНИЦЯ ФІНАЛУ КУБКА СВІТУ

У суботу в Бангкоку (Таїланд) завершився фінал Кубка світу з ку­льової стрільби. Українка Олена Костевич перемогла в стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м. Олімпійська чемпіон­ка Афін та дворазова бронзова призерка Олімпіади в Лондоні в сумі здобула 486,4 очка, випередивши представницю Тайваню Тін Чіа Чен (485,1), на бронзовій сходинці п’єдесталу пошани фінішувала француженка Селін Гобервіль (484,5). Таким чи­ном, Костевич не просто виборола «золото» і завершила сезон на піднесеній ноті, а й захистила свій титул чемпіонки фіналу Кубка світу, який вона здобула минулого року у Вроцлаві.

31.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання