« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Яна ШЕМЯКІНА: «Перемога– це емоції, схожі на народження дитини»

Яна ШЕМЯКІНА: «Перемога– це емоції, схожі на народження дитини»

 Золота медалістка лондонської Олімпіади львів­ська фехтувальниця Яна Шемякіна, хоча й не має ще власних діточок, та все ж упевнена, що саме радість материнства можна порівняти з емоціями, що переповнюють під час сходжен­ня на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Про це володарка олімпійського золота роз­повіла в ексклюзивному інтерв’ю «ПВ».

– Яно, розка­жіть про свої емо­ції, які від­чували на олімпійському п’єдесталі.

– Тільки недавно поча­ла усвідомлювати, що пе­ремогла. Для мене це й ра­дість від того, що збулася найпотаємніша мрія, і за­доволення від досягнення мети. Здобута медаль – це не лише моя заслуга, а й батьків, тренера, дівчат, які зі мною тренуються, і людей, які оточують мене та вболівали за мене. Коли стояла на п’єдесталі, хоті­лося, щоб ця мить тривала якомога довше. П’ятнадцять років – з одинадцяти­річного віку я йшла до цієї мети, і за п’ять хвилин усе це закінчилося. Відлунав гімн, ти знімаєш медаль, ідеш на допінг-контроль, їдеш до готелю… І знову все спочатку… Я раніше не розуміла фехтуваль­ниць, які, вигравши Євро­пу, світ, поверталися до фехтування. Тепер розу­мію, що відчуття, які пере­повнюють на п’єдесталі, цю ейфорію хочеться по­вторити. Напевно, це такі самі емоції, які пережива­єш при народженні дити­ни, але я ще цього на собі не відчула.

– Як батьки зустріли звістку про перемогу?

– Батьки тоді відпочи­вали в Одесі. І у них там не було телевізора. Мамі зате­лефонувала подружка й за­питала, що вона робить. Мама пила чай, а подруж­ка їй каже: «Як чай? Там твоя Яна на п’єдесталі сто­їть, гімн співає!»

– Що плануєте на майбут­нє? Чи продовжуватиме­те тренування?

– Після Лондона я вирі­шила перепочити. Ще не розпочинала фехтувати. Звичайно, відвідую зал для підтримання фізичної фор­ми. Планую повернутися до фехтування, адже від нього я отримую неймовір­не моральне задоволення.

– Хто ваш головний кон­курент у світі, в Європі? Хто дихає у потилицю?

– Є багато сильних кра­їн: Франція, Росія, Німеччи­на. Мені на Олімпіаді зу­стрічалися сильні дівчата.

– Чи трапляються випад­ковості у фехтуванні? Приміром, спортсмен гарно фехтує, доходить до фіналу, а потім один необережний крок – і все зіпсовано?

– Так, звісно, програти може навіть добре підго­товлений спортсмен.

– Яка головна відмінність професіонала в спорті від любителя?

– Гадаю, професіонал віддається повністю, у ньо­го є мета, до якої він обов’язково дійде. А для люби­теля головне – участь.

– Як Ви вважаєте, чи по­трібно щось змінювати у спортивному житті на­шої країни?

– Хотілося б, звичайно, щоб було більше якісних спортивних об’єктів: зали, стадіони. От хоча б зал, у якому я займаюся. Там умо­ви справді бажають кращо­го. Держава цьому повинна приділяти більше уваги.

Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

 

 ВІДБУЛАСЬ ХХІV СПАРТАКІАДА ШКІЛ-ІНТЕРНАТІВ ЗАКАРПАТТЯ

 Майже чверть століття з року в рік у Закарпатті проводиться спартакіада шкіл-інтернатів. Цьогоріч за доброю традицією захід відбувся на спортивній базі Перечинської школи-інтернату, а її організаторами виступили управління освіти і науки та у справах молоді та спорту облдержадміністрації, а також обласна рада ФСТ «Україна».

В усіх видах програми три­вала напружена боротьба, у якій юні спортсмени пока­зали високу майстерність. У легкоатлетичному чотири­борстві, яке включало біго­ві дисципліни, стрибки та кидання м’яча, перші три місця здобули представни­ці Перечинської школи-інтернату – Тетяна Райда, Василина Лошак, Марія Еменіна. Серед хлопців кращим виявився Юрій Яворський із Нижньоворіт­ської школи-інтернату, який випередив перечин­ців Василя Митровича та Івана Шандора. У команд­ному заліку в цьому виді призерами стали команди Перечинської, Нижньово­рітської (Воловецький ра­йон) та Нижньобистрів­ської (Хустський район) шкіл-інтернатів.

У вирішальному поєдинку з волейболу команда дівчат із Нижніх Воріт перемогла спортсменок із Перечина, третіми призерами стали спортсменки Великобичків­ської школи-інтернату Ра­хівського району. Команда з Нижніх Воріт святкувала перемогу й у змаганнях із міні-футболу, випередивши юних футболістів з Берего­вого та Великого Бичкова.

За підсумками всіх видів змагань перше загальноко­мандне місце посіли юні спортсмени Нижньоворіт­ської школи-інтернату, дру­гими стали господарі зма­гань, третіми – представни­ки Великобичківської школи-інтернату.

Команди-призери в загаль­нокомандному заліку отри­мали перехідні кубки, а при­зери в окремих видах та ін­дивідуальному заліку – ме­далі, призи та грамоти орга­нізаторів. Кращі три спортс­мени спартакіади у видах спорту стали володарями пам’ятних призів від облас­ної ради ФСТ «Україна».

Сергій Баранчиков,

Закарпаття

 

 

 ДЕМЕНТЬЄВА  СПОРТСМЕНКА МІСЯЦЯ

 Експертна комісія НОК назвала Яну Дементьєву найкращою спортс­менкою вересня, а стар­шого тренера команди з академічного веслування та її особистого на­ставника Володимира Морозова визнано трене­ром місяця.

 Нагадаємо, що український жіночий квартет з академіч­ного веслування після блис­кучої перемоги на Іграх XXX Олімпіади в Лондоні під­твердив свій високий клас на чемпіонаті Європи, що проходив в італійському Ва­резе, виборовши медаль найвищого ґатунку. Лідера команди – загребну жіночої парної четвірки, найдосвід­ченішу спортсменку кварте­ту Яну Дементьєву визнано найкращою спортсменкою вересня в Україні.

Минулого тижня з рук голов­ного олімпійця країни Сергія Бубки спортсменка отрима­ла диплом, статуетку та гро­шову винагороду, інформує офіційний сайт НОК. Приєм­ною несподіванкою для на­шої переможниці стала участь у церемонії нагоро­дження президента Євро­пейських Олімпійських Комі­тетів Патріка Хіккі.

 

 ЛАГКУТІ – ТРЕТІЙ У ЄВРОПІ

 З 16 по 21 жовтня в ли­товському місті Пане­вежис тривав чемпіо­нат Європи з велотре­ку, в якому взяли участь 290 спортсменів із 33 країн Старого світу.

 Українська команда повер­тається додому з однією на­городою – кримчанин Сер­гій Лагкуті здобув «бронзу» за очками у гонці, де спортс­мени проїжджають 40 км (160 кіл), повідомляє сайт НОК. Наш велосипедист на­брав у підсумку 25 пунктів, лише одним заліковим пунк­том у боротьбі за «срібло» поступившись росіянину Ки­рилу Свєшнікову. Апере­можцем у цьому виді про­грами беззастережно став італієць Елія Вівіані, в активі якого 44 підсумкових бали.

У командному заліку збірна України поділила восьму позицію з командами Франції, Великобританії, Греції та Бельгії.

 

 МЕДАЛЬНИЙ ЗДОБУТОК У РОСІЇ

 З 19 по 22 жовтня у російському Хасавюрті три­вали змагання Міжконтинентального Кубка з вільної боротьби, де українські спортсмени здо­були чотири медалі.

 Загалом нагороди змагань виборювали понад 150 спортсменів із Росії, України, Грузії, Азербайджану, Вірменії, Таджикистану та Ту­реччини. Наші співвітчизни­ки завоювали одну срібну та три бронзові нагороди. У ваговій категорії до 66 кіло­грамів володарем срібної медалі став Андрій Квятков­ський, на «бронзовій» схо­динці п’єдесталу пошани за­вершили змагання Юрій Ле­деньов (вагова категорія до 55 кг), Павло Олійник (96 кг) та Ален Засєєв (120 кг).

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

24.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання