« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Шахтар» не зупиняється

«Шахтар» не зупиняється

 Матчі чергового туру вітчизняної Прем’єр-ліги, що відбулися минулого уїк-енду, особливими сенсаціями охо­чих до несподіванок не пора­дували. Перемагали ті, кому це належало за рангом, аут­сайдери продовжили падін­ня на дно турнірної табли­ці, а міцні «середняки» не ви­явили сильнішого у зустрі­чах між собою.

 Результати матчів7-готуру:

«Зоря» 1:1 «Ворскла»

«Іллічівець» 2:0 «Говерла»

«Динамо» 2:0 «Чорноморець»

«Металург»(З) 1:2 «Металург»(Д)

«Дніпро» 2:1 «Волинь»

«Шахтар» 3:0 «Карпати»

«Металіст» 3:1 «Кривбас»

«Таврія» 1:1 «Арсенал»

 Власне, матчі звіт­ного туру настав­ники українських повпредів у євро­кубках радше роз­глядали як «обкатку» ко­манд перед матчами-відповідями на міжнародній арені. Однак це не завади­ло їхнім підопічним до­сягти максимального ре­зультату й на внутрішній арені.

З-посеред лідерів чем­піонату найважче перемо­га дісталася дніпропе­тровцям. На голи Ніколи Калініча та Олександра Алієва лучани відповіли влучним пострілом Дані­еля Суботіча, тож кінців­ка матчу, яку «Волинь» провела в атаках, намага­ючись зрівняти рахунок, видалася для господарів поля доволі нервовою. Але підопічним Хуанде Рамоса вдалося відстояти переможний рахунок. Що­правда, напередодні гри зі «Слованом» хотілося б, аби дніпропетровці вигля­дали переконливіше.

Перемога на виїзді у Мьонхенгладбаху в бороть­бі за путівку до основного етапу Ліги чемпіонів над тамтешньою «Боруссією» спонукала підопічних Юрія Сьоміна гарно висту­пити у грі з одеситами на очах рідних уболівальни­ків. Вимагати від «синьо-білих» гольової феєрії у матчі проти «моряків» від­верто не доводилося. Адже, по-перше, давався взнаки проведений єврокубковий поєдинок, а по-друге – осо­бливо напружуватися у них, схоже, ніхто не вима­гав. Головне – не дати «гір­никам» надто відірватися у турнірній таблиці. Тож динамівці зробили й заби­ли рівно стільки, скільки необхідно було для перемо­ги. Мілош Нінковіч у пер­шому та Браун Ідейє у дру­гому таймах змусили капі­тулювати голкіпера одеси­тів Євгена Паста і цього ви­явилося достатньо для того, щоб спокійно дочека­тися фінального свистка.

Іще переконливіше ви­глядав «Шахтар» у проти­стоянні з «Карпатами». Зрештою, не могли ж до­неччани грати погано у День гірника! От і потіши­ли уболівальників гарною перемогою. Уже у першій 45-хвилинці підопічні Мірчі Луческу «відвантажи­ли» у ворота Мартіна Бога­тінова три голи. У принци­пі, гольових моментів мали значно більше, але до завершення матчу, крім прізвищ Дентіньо, Луїса Адріано та Генріха Мхіта­ряна, на табло «Донбас Арени» більше авторів го­лів не висвітилося. Остан­нього слід особливо від­значити. Адже Мхітарян за 7 матчів, що минули від старту поточного чемпіо­нату, встиг уже 11 разів «розписатися» у воротах суперників. Нагадаю, що за підсумками попере­днього сезону кращими бомбардирами Прем’єр-ліги визнані гірник Євген Селезньов і Майкон із «Во­лині», на рахунку яких – по 14 влучних ударів. Тож у Генріха є всі шанси пере­вершити досягнення одно­клубника. Особливо, якщо «Шахтар» і надалі не зу­стрічатиме особливого опору з боку суперників, які дозволили донецькій команді у семи іграх цього сезону п’ять разів виграти з розгромним рахунком (з різницею три або більше м’ячів)!

Щоправда, навряд чи цей прогноз стосується на­ступного матчу Прем’єр-ліги, коли 2 вересня на підопічних Мірчі Луческу чекає протистояння з київ­ськими динамівцями. Власне, ключовий матч цього туру та й першого кола у цілому й дасть від­повідь, наскільки наші гранди готові грати у Євро­пі. Під час зустрічі гідних суперників можна буде, на­решті, оцінити й стійкість духу киян, на яких тисну­тимуть і трибуни, переко­наний, переповненої «Дон­бас Арени», і атакуючий потенціал донеччан.

 

 

 У КИЄВІ ПОГОДУ РОБИЛИ БРИТАНЦІ

 У столиці на Оболон­ській набережній (на пляжі «Наталка») з 22 по 26 червня проходив чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу та вейкскейтингу. Зма­гання відбулися за під­тримки Київської місь­кої державної адміністрації та комунального підприємства «Плесо».

 Захід подібного рівня й розмаху в цьому виді спорту – небачений досі не тільки в Україні, а в ці­лому у Східній Європі. На змагання прибули май­стри світового класу, які посідають топові позиції у європейському рейтингу: багаторазові чемпіони Ве­ликої Британії – Сем Карн, Росії – Микита Мартьянов, Голландії – Майкл Тім­мерс, Італії – Массіміліано Піффаретті. Загалом до Києва приїхали 156 учас­ників із 19 країн світу.

Змагання відбулися у гру­пах youngsters (до 9 років включно); boys/girls (10–14 років); junior men/ladies (15–18 років); open men/ladies (без вікових обмежень) та masters men/ladies (30 років і старше).

Українці здобули на турні­рі чотири нагороди. Так, Микита Сухецький зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, а його колеги по команді Гліб Ге­рашкін, Дмитро Книш і Ве­роніка Доліна вибороли бронзові медалі. В умовах жорсткої конкуренції наша збірна посіла шосте загальнокомандне місце. А найурожайнішою київ­ська вода виявилася для британських спортсменів.

 

 

 ЖИТОМИРЯНИ ВШАНУВАЛИ ЗЕМЛЯКА

 Минулого тижня у Жито­мирі відбулася прес-конференція за участі срібного призера лондонської Олімпіади Валерія Андрійце­ва, голови обласної ради Йосипа Запаловського, го­лови облдержадміністрації та керманича облас­ного відділення НОК України Сергія Рижука.

 Керівники області привіта­ли Валерія Андрійцева зі срібною нагородою ігор XХХ Олімпіади.

«Олімпійська медаль – це загальнонаціональна цін­ність для кожної держави. Як голова обласного відді­лення НОК України знаю, як нелегко нам було йти до цієї важливої перемоги, але ми йшли до неї цілеспря­мовано. І сьогодні пожина­ємо добрий урожай», – на­голосив Сергій Рижук.

«Уперше в історії олімпій­ського руху незалежної України медальна скарб­ничка поповнилася наго­родою Житомирщини. І її здобув спортсмен із міста Малина. Тож ми пишаємо­ся, що наша земля вирости­ла земляка, який просла­вив її на весь світ», – заува­жив голова обласної ради Йосип Запаловський.

За підсумками виступу на Олімпійських іграх Валерій Андрійцев нагороджений відзнакою Житомирської облради «Честь і слава Жи­томирщини».

Також Йосип Запаловський і Сергій Рижук висловили подяку тренерам та батько­ві срібного призера Олім­пійських ігор.

 

 

 ОРДЕН ВІД ПРЕЗИДЕНТА

 Президент України Віктор Януко­вич з нагоди відзначення 21-ї річ­ниці Незалежності України наго­родив очільника українського НОКу Сергія Бубку орденом кня­зя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня.

 Цією нагородою засвідчено внесок Сергія Бубки в успіш­ний виступ олімпійської збірної України у Лондоні, а також у популяризацію олім­пійського руху в країні.

Орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня Сергій Бубка отримав у грудні 2011 року. Нагадаємо, що ця наго­рода вручається громадя­нам України, а також інозем­цям за видатні заслуги пе­ред країною та народом.

 

 

 ГЕРОЇВ ВІТАВ УВЕСЬ СТАДІОН

 У столиці Галичини урочисто вшанували спортсменів-олімпійців Львівщини, які поверну­лися до рідного міста з ігор ХХХ Олімпіади.

 У присутності 21 тисячі гля­дачів святковим маршем стадіоном пройшли учас­ники лондонської Олімпіа­ди, а також їхні тренери. Особливо тепло глядачі ві­тали членів олімпійської збірної команди України з боксу Олександра Усика, Дениса Беринчика, Олек­сандра Гвоздика на чолі з головним тренером львів’янином Дмитром Сосновським та президен­том Федерації боксу України Володимиром Продивусом.

Голова Львівської облдержадміністрації вручив серти­фікати на грошові премії у розмірі по 125 тисяч гри­вень олімпійському чемпі­ону Олександру Усику, його тренеру Дмитру Сосновському, а також матері олімпійської чемпіонки Яни Шемякіної (Яна пере­буває на відновлювальних зборах) і тренеру «золотої шпажистки» Андрію Орлі­ковському.

Решта представників Львів­щини – учасники Олімпіади 2012 року теж не залиши­лися без подарунків.

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

06.09.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання