« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Героїв Лондона вітали в Україні

Героїв Лондона вітали в Україні

 Минулого тижня останні спортсмени української де­легації на ХХХ Олімпій­ських іграх повернулися з британської столиці на Батьківщину. На вітчизня­них героїв головних стартів чотириріччя очікували чис­ленні прийоми та нагоро­дження.

  Приємно, що пере­моги й досягнен­ня українських атлетів не зали­шилися непомі­ченими. І в аеропорту, куди поверталися наші олімпійці, і згодом на чис­ленних прийомах героїв Олімпіади чекали слова вдячності, червоні кили­мові доріжки, квіти, пода­рунки, оркестри.

Усіх переможців і при­зерів ігор ХХХ Олімпіади, їхніх тренерів та всю укра­їнську збірну з успішним виступом у Лондоні при­вітав Президент України Віктор Янукович. Під час зустрічі в Лівадійському палаці в Ялті глава дер­жави висловив спортсме­нам слова вдячності й вру­чив державні нагороди 24 олімпійським перемож­цям і призерам ігор, які здобули медалі у 20 видах змагань.

«За вашу мужність, за вашу відданість спорту і Вітчизні велика вам подя­ка і низький вам уклін», – сказав Віктор Янукович. У зустрічі також узяли участь міністр освіти і на­уки, молоді та спорту Дмитро Табачник, голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіул­лін, президенти федера­цій, голови регіональних відділень НОК України та фізкультурно-спортивних товариств.

Голова НОКу Сергій Бубка від імені олімпій­ської збірної України по­дякував Президентові України за підтримку.

«Ми вдячні Віктору Фе­доровичу за високу оцін­ку виступу наших олім­пійців на іграх у Лондоні, – подякував від імені всіх спортсменів і тренерів Сергій Бубка. – Доторкнувшись до історії, насо­лодившись прекрасними краєвидами й природою, більшість спортсменів по­їде відпочивати, щоб на­братися сил для нових по­двигів. І ми віримо, що наші чергові перемоги не за горами».

Наступна зустріч на найвищому рівні відбула­ся з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим. Очільник Уряду вручив чемпіонам і призерам Олімпіади, їхнім тренерам Почесні грамоти Кабміну.

«Ми пишаємося наши­ми спортсменами. Повір­те, ми щиро за вас пережи­вали, і я хочу побажати вам великих спортивних успіхів, спортивного дов­голіття», – сказав Микола Азаров. Він також наголо­сив, що за результатами Олімпіади–2012 будуть зроблені висновки: «Ми зробимо із підсумків Олімпійських ігор висно­вки, оцінимо позитиви і негативи. Ми усуватиме­мо негативи і розвивати­мемо позитиви».

Прикметно, що голова виконавчої гілки влади попросив присутніх осо­бливу увагу приділяти ма­совому спорту. «Ви пови­нні стати прикладом для наших дітей, навколо вас будуть створені школи олімпійського резерву», – сказав Прем’єр-міністр.

Сергій Бубка, підсумо­вуючи виступ українців на лондонській Олімпіа­ді, зокрема, зазначив, що ці ігри видалися непро­стими. «Конкуренція була вкрай високою і жор­сткою. Я задоволений ви­ступом наших спортсме­нів, які в цих умовах… гід­но презентували Україну. 20 медалей – достойний показник. До речі, саме стільки ж ми мали на чем­піонатах світу в олімпій­ських номерах програми у передолімпійському 2011-му. 14-те загальнокоманд­не місце на Олімпійських іграх серед 204 країн-учасниць – іще одне під­твердження того, що ми знаходимося серед потуж­них спортивних держав», цитує слова Сергія Бубки офіційний сайт Націо­нального олімпійського комітету.

Що ж, вважатимемо урочистості з нагоди ви­ступу українців на Олім­піаді у Лондоні заверше­ними. Як сказав прези­дент НОКу, час починати думати про Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. За­для відпрацювання гло­бальної концепції подаль­шого розвитку вітчизня­ного спорту та чіткої стра­тегії підготовки до на­ступних Олімпійських ігор уже у вересні-жовтні буде ініційовано прове­дення Всеукраїнського спортивного конгресу, який збере разом керівни­ків держави, спортивних спеціалістів із різних ор­ганізацій та всіх регіонів країни.

 

 ЯНА ШЕМЯКІНА – СПОРТСМЕНКА ЛИПНЯ

 Експертна комісія Національного олімпійського комітету підбила підсумки відбору на звання кращого спортсмена та тренера місяця. Почесних звань удостоєні олімпійська чемпіонка Лондона–2012 у фех­туванні на шпагах Яна Шемякіна та її особистий наставник Андрій Орліковський.

 Нагадаємо, що Яна покла­ла до скарбнички України першу золоту олімпійську нагороду Лондона – 30 липня у напруженій бо­ротьбі лідер нашої збірної з фехтування на шпагах із перевагою лише в один укол здолала чотирьох опоненток і зійшла таки на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

Не минуло й тижня після завершення ігор XXX Олімпіади в Лондоні, як спортивні герої липня вже отримали заслужені наго­роди. В Олімпійському домі президент НОК Укра­їни Сергій Бубка вручив спортивним героям міся­ця статуетки, дипломи та грошові винагороди. «Хо­четься побажати, щоб ваш тандем, який прийшов до олімпійського «золота», зумів подарувати ще не одну яскраву перемогу всім прихильникам спор­ту», – підсумував керма­нич Національного олім­пійського комітету.

Заслужену відзнаку отри­мав і президент Федерації фехтування України Сер­гій Міщенко.

 

  СПАРТАКІАДА ВИЗНАЧИЛА КРАЩИХ

  У Закарпатському обкомі профспілки праців­ників держустанов залучення спілчан до масо­вих занять фізичною культурою і спортом вва­жають одним із головних пріоритетів у своїй роботі. А щоб теорію, так би мовити, втілити на практиці, у галузі впродовж року двічі прово­дять спартакіади.

  Одна з них – облас­на спартакіада державних служ­бовців, засновни­ком якої разом із Закарпатською обласною державною адміністрацією та обласною радою є галузе­вий обком профспілки. За підсумками цьогорічної спартакіади, яка проводи­лася у два етапи, переможці – держслужбовці Міжгір­ського району отримали ма­теріальну винагороду обко­му профспілки працівників держустанов.

А у серпні на базі дитячо­го оздоровчого закладу «Вог­ник» у селі Оноківці Ужго­родського району, який пе­ребуває на балансі обкому профспілки, відбулася VІ об­ласна спартакіада профспіл­ки працівників державних установ краю. До участі у змаганнях було заявлено по­над 170 спортсменів. На уро­чистому відкритті їх приві­тали голова обкому проф­спілки працівників держус­танов, голова оргкомітету спартакіади Марія Петечук, заступник голови облпроф­ради Василь Захарець і голо­ва облради ФСТ «Спартак» Антон Яцина.

У міні-футболі, шахах, перетягуванні каната пер­шість виборола команда Ужгородського райкому профспілки працівників держустанов. У шашках, гирьовому спорті та сімей­них стартах не було рівних спортсменам Хустського райкому профспілки. У во­лейболі перемогу святкува­ла команда Мукачівського району, у легкоатлетично­му кросі – Свалявського, у настільному тенісі – Іршав­ського районів.

За підсумками всіх ви­дів спартакіади, які затвер­дила суддівська колегія на чолі з Юрієм Мошаком, перше загальнокомандне місце, як і торік, здобула команда Хустського райко­му профспілки працівників держустанов (голова Марія Вайдулич). Другими у за­гальному заліку фінішува­ли спортсмени Мукачів­ського райкому профспіл­ки (голова Марія Попін­чак), третіми виявилися представники Свалявсько­го райкому профспілки (го­лова Мар’яна Липак).

Переможці та призери змагань із рук голови об­ласного комітету профспіл­ки працівників держуста­нов Марії Петечук отрима­ли кубки, дипломи та гро­шові винагороди обкому профспілки. Призерам в окремих видах програми та в індивідуальному заліку було вручено пам’ятні ме­далі та дипломи.

Сергій Баранчиков, Закарпаття

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

29.08.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання