« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Лондон, гудбай! До зустрічі в Ріо!

Лондон, гудбай! До зустрічі в Ріо! У неділю ввечері лондонське небо розквіт­ло спалахами святкового салюту, який символізував закінчення ХХХ Олімпій­ських ігор. 16 днів британська столиця була епіцентром спортивних подій сві­ту. І от олімпійський вогонь загасили, офіційний прапор Олімпіади передали наступній столиці літніх головних ігор чотириріччя – Ріо-де-Жанейро.

Недарма в пресі уро­чисту церемонію закриття Олімпіа­ди назвали «най­більшою дискоте­кою на землі» – після вра­жаючого відкриття органі­затори вдалися до ще одно­го оригінального ходу: вла­штували насамкінець феє­ричний концерт, на якому пролунали найвідоміші хіти культових британ­ських груп і виконавців.

Українська збірна в Лондоні здобула 20 наго­род (6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових), а відтак серед 204 країн-учасниць фіні­шувала 14-ю в загальноко­мандному заліку. Порівня­но з Пекіном–2008 ми зро­били крок назад. Тоді в ак­тиві «синьо-жовтої» дру­жини було 27 нагород, з яких 7 – золотих. Не добра­ли ми своїх медалей у пла­ванні, легкій атлетиці, бо­ротьбі... Однак докладний аналіз виступу нашої ко­манди ще попереду, фахів­ці і спеціалісти, певно, зро­блять відповідні висновки. А поки згадаємо всіх переможців і призерів Олімпіади–2012.

Олімпійські чемпіони:

* Яна Шемякіна (фехтування, шпага)

* Яна Дементьєва, Анастасія Кожен­кова, Наталія Довгодько, Катерина Тарасенко (академічне веслування)

* Олексій Торохтій (важка атлетика)

* Юрій Чебан (веслування на каное, 200 м)

* Олександр Усик (бокс, 91 кг)

* Василь Ломаченко (бокс, 60 кг)

Срібні призери:

* Інна Осипенко-Радомська (веслування на байдарках, 500 м і 200 м)

* Олександр П’ятниця (лег­ка атлетика, метання спису)

* Денис Беринчик (бокс, 64 кг)

* Валерій Андрійцев (вільна боротьба, 96 кг)

Бронзові призери:

* Олена Костевич (кульова стрільба, пневматичний пістолет)

* Юлія Каліна (важка атлетика, 58 кг)

* Олена Костевич (кульова стрільба, малокаліберний пістолет)

* Ольга Харлан (фехтування, шабля)

* Ольга Саладуха (легка атлетика, потрійний стрибок)

* Ігор Радівілов (спортивна гімнастика, опорний стрибок)

* Олеся Повх, Христина Стуй, Марія Ремень, Єлизавета Бризгіна (легка атлетика, естафета 4х100 м)

* Тарас Шелестюк (бокс, 69 кг)

* Олександр Гвоздик (бокс, 81 кг)

 

 

 ДОБІГЛИ Й ДОКИНУЛИ

 Честь вітчизняної легкої атлетики в Лондоні підтримали жіноча естафетна збірна в складі Олесі Повх, Христини Стуй, Марії Ремень та Єлизавети Бризгіної, а також Олександр П’ятниця в метанні списа.

 Не надто вдало складався для нас перебіг подій в лег­коатлетичних секторах. До­поки за справу не взялися, як водиться, жінки. Олеся Повх, Христина Стуй, Марія Ремень та Єлизавета Бриз­гіна подарували Україні просто таки неймовірний фінал у жіночій естафеті 4х100 метрів.

В оточенні титулованих і авторитетних конкуренток наші дівчата не знітилися і в підсумку фінішували тре­тіми, пропустивши поперед себе лише традиційних «ко­ролев» спринтерських забі­гів – американок та пред­ставниць Ямайки. А ще наші дівчата принагідно встановили новий рекорд України (42,04 с).

«Вдячні нашим тренерам, які підготували нас на та­кий високий результат, ді­вчатам, які були запасними, але весь сезон готувалися разом з нами. Бронзові ме­далі – внесок усієї коман­ди», – зазначила після за­кінчення забігу «спартаків­ка» Єлизавета Бризгіна.

А наприкінці Олімпіади зій­шов на п’єдестал пошани і наш легкоатлет. У метанні списа Олександр П’ятниця показав другий результат – 84.51 метра. Українець про­грав переможцю змагань Кешорну Уелкотту з Трініда­ду й Тобаго лише 7 санти­метрів! Після церемонії на­городження вихованець профспілкового ФСТ «Укра­їна» сказав: «Я задоволе­ний, хоча 7 програних сан­тиметрів і засмутили. Однак медаль Олімпійських ігор – це вже перемога. Я вдяч­ний своєму тренерові Ми­колі Гурневичу, з яким пра­цюю не так давно, проте моя технічна майстерність під його керівництвом зросла. Також мені допома­гає в тренуваннях дружина. Просто не міг її підвести».

Близькими до п’єдесталу пошани були також наші ді­вчата в естафеті 4х400 ме­трів. Аліна Логвиненко, Ольга Земляк, Ганна Яро­щук, Наталя Пигида показа­ли найкращий результат у цьому сезоні – 3:23.57, але пропустили поперед себе збірні США, Росії та Ямайки.

 

 

 Й ОДИН НА КИЛИМІ ВОЇН

 Єдиним призером ХХХ Олімпійських ігор серед україн­ських борців став Валерій Андрійцев, який здобув «срібло» у ваговій категорії до 96 кілограмів.

 У завершальний день Олімпіади честь Укра­їни на борецькому ки­лимі захистив Валерій Андрійцев. Чинний віце-чемпіон Європи впевнено провів стартову сутичку про­ти таджика Рустама Іс­кандарі (2:1 і 4:0), здо­був нелегку перемогу над бронзовим при­зером Пекіна–2008 азербайджанцем Хе­тагом Газюмовим (0:1, 1:0 і 4:1) та в драма­тичному поєдинку здобув чисту перемо­гу над нинішнім чем­піоном світу Резою Яздані з Ірану. Однак на фінал уродженця Малина проти амери­канця Якоба Варнера не вистачило. У вирі­шальній сутичці укра­їнець поступився бронзовому призеру останнього чемпіона­ту світу.

 

 

 БИЛИСЯ ІЗ СУПЕРНИКАМИ ТА СУДДЯМИ

 У неофіційному командно­му заліку боксерських збір­них українська дружина по­сіла перше місце. Наші хлопці здобули 2 золоті, 1 срібну і 2 бронзові нагороди.

 Двоє українців змушені були задовольнитися «бронзою». У ваговій категорії до 69 кг Та­рас Шелестюк (ФСТ «Колос) з мінімальним рахунком посту­пився в півфіналі британцю Фредді Евансу з рахунком 11:10. Бій представника ФСТ «Україна» Олександра Гвоз­дика (до 81 кг) проти Алібека Ніязімбетова з Казахстану за­вершився внічию (17:17), але судді віддали перемогу су­пернику нашого спортсмена. Представники нашої делега­ції подали протест, але Між­народна асоціація любитель­ського боксу вкотре не схоті­ла переглядати рішення суд­дів матчу (нагадаємо, через сумнівне рішення арбітрів не дістався до медальної стадії змагань Євген Хитров). Тож Олександр Гвоздик, так само як і Тарас Шелестюк, отримав «бронзу».

З українців, що билися за «зо­лото», першим у фіналі висту­пав Денис Беринчик. Висна­жений попередніми боями, у вирішальному двобої він не зміг скласти конкуренції ку­бинцю Іглесіасу Сотолонгу. Після трьох раундів рефері зафіксував рахунок 22:15 на користь кубинця.

Натомість вихованець ФСТ «Україна» Олександр Усик по­дарував нам справжній шквал емоцій. Бій зі срібним призе­ром пекінської Олімпіади іта­лійцем Клементе Руссо наш козак розпочав не надто вда­ло, тож протягом двобою зму­шений був перелаштовувати­ся. Зрештою, ані в суддів, ані в глядачів не залишилося сумні­ву, що саме українець став пе­реможцем матчу (14:11)!

Ну а останнє наше «золото» Лондона, своє друге олімпій­ське, здобув представник ФСТ «Колос»Василь Ломачен­ко. Сончул Хан з Південної Кореї став легкою здобиччю чемпіона світу, Європи і воло­даря всіх можливих титулів аматорського боксу (19:9).

 

 

 ПОПОВНИЛИ КОЛЕКЦІЇ «ЗОЛОТОМ» І «СРІБЛОМ»

 «Золотом» скарб­ничку збірної України поповнив кано­їст Юрій Чебан, а байдарниця Інна Осипенко-Радомська до «срібла» на дистанції 400 м додала «срібло» на 200-метрівці.

 Бронзовий призер пекін­ської Олімпіади Юрій Чебан у Лондоні зійшов на найви­щу сходинку п’єдесталу по­шани. Переможний час на­шого спортсмена на дистан­ції 200 м – 42,291 секунди.

Одразу після фінішу Юрій Чебан зазначив: «Це така дистанція, що часу на розгін просто немає. Тому тренер сказав мені, щоб зробив усе можливе, аби відірватися від суперників з перших же ме­трів. Я так і зробив».

Олімпійський чемпіон зізна­вся, що хвилювався перед фі­налом, оскільки напередодні погано спав. «Раніше, отриму­ючи нагороди на чемпіонатах світу і Європи, я радів, однак мене не полишало відчуття, що чогось не вистачає. Сьо­годні воно зникло. Я абсолют­но щасливий», – підсумував свій виступ спортсмен.

А олімпійська чемпіонка–2008 з веслування на бай­дарці Інна Осипенко-Радомська на іграх ХХХ Олім­піади здобула срібні нагоро­ди на 500- і 200-метрівці. Про першу нагороду представни­ці ФСТ «Україна» ми уже пи­сали. У найкоротшому спринті вона також фінішува­ла другою, показавши 45,053 секунди. Таким чином, Інна укомплектувала свою олім­пійську колекцію до чоти­рьох нагород. В Афінах–2004 вона була бронзовим призе­ром у складі четвірки, в Пекі­ні на 500-метрівці стала чем­піонкою, а в Лондоні двічі фі­нішувала другою.

 Сторінку за матеріалами noc-ukr.org підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

 

 

21.08.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання