« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

На веслах перемоги

На веслах перемоги

 1 серпня під час засідання Кабінету Міністрів України було прийнято постанову, згідно з якою збільшено випла­ти преміальних грошових винагород чемпіонам і призе­рам Олімпійських ігор та їх тренерам. Тож переможцям ХХХ Олімпіади за здобуте I місце виплачуватимуть 125 тис. доларів США, за II місце – 80 тис. доларів, за III місце – 55 тис. доларів. Таку ж суму відповідно отримають їх тренери або тренерський склад.

 Того ж дня, на­тхненні рішен­ням уряду, квар­тет наших дівчат у складі Яни Де­ментьєвої, Анастасії Ко­женкової, Наталії Дов­годько і Катерини Тара­сенко першим перетнув фінішну лінію на дистан­ції 2 тис. метрів! Так збір­на України здобула своє друге «золото» Олімпіади (про перемогу Яни Шемя­кіної в турнірі шпажис­ток, а також перші дві «бронзи» – Олени Косте­вич у стрільбі з пневма­тичного пістолета та важ­коатлетки Юлії Каліни «ПВ» розповідали в попе­редньому номері).

Наші дівчата з перших же метрів вийшли вперед і поступово лише нарощу­вали свою перевагу над суперницями. Перемож­ний час українок – 6.35,93, які близько 2 секунд «при­везли» німецькому екіпа­жу, третіми фінішували американки.

«Ми не боялися старту­вати потужно і з великим відривом. Саме так у цьо­му сезоні ми й виграли всі свої старти. Перед почат­ком заїзду я дівчатам ска­зала, що ми не віддамо жодного гребка. Коли ми стартували, в нас було чо­тири серця, а фінішували – як з одним», – після уро­чистої церемонії нагоро­дження сказала представ­ниця профспілкового спорттовариства «Украї­на» Яна Дементьєва.

 

 ПЕРША НАГОРОДА

 Першу нагороду серед чоловіків в українській збірній здобув гімнаст Ігор Радівілов, який виборов «брон­зу» в опорному стрибку.

До фіналу 19-річний представник ФСТ «Спартак» дістав­ся з восьмим ре­зультатом. Однак свої ме­дальні амбіції Радівілов продемонстрував уже в першому стрибку, бездо­ганно приземлившись. За виконання судді винаго­родили українця 9,400 бала, а з оцінкою за склад­ність це принесло 16,400. Другий стрибок виявився не таким вдалим (при при­земленні зробив крок), проте оцінки були на ви­соті: 9,233 пункта – за ви­конання і 16,233 – в сумі.

Середня сума балів за дві спроби (16,316 очка) принесла нашому гімнас­ту бронзову медаль! Олім­пійським чемпіоном став Хан Сеок Ян з Південної Кореї, «срібло» – в росія­нина Дениса Аблязіна.

Після церемонії нагоро­дження Ігор Радівілов по­ділився своїми враження­ми: «У фіналі легше висту­пати, ніж у кваліфікації. Я сподівався на свої можли­вості. Треба було в обох спробах приземлятися на дві ноги. І хоча в другому стрибку під час приземлен­ня мені не вистачило точ­ності, однак зі своїм за­вданням я впорався. Це моя перша Олімпіада, я за­доволений результатом. А медаль я присвячую нашій команді. Мені хотілося до­вести, що українська ко­манда є справді сильною!»

 

 ДРУГА «БРОНЗА» КОСТЕВИЧ

 Першу медаль української збірної в Олімпійському Лондоні здобула Олена Костевич, яка зійшла на третю сходинку п’єдесталу пошани після фіналу змагань у стрільбі з пневматичного пістолета. Вона ж стала першою нашою мультимедаліст­кою лондонської Олімпіади, виборовши «бронзу» ще й у стрільбі з малокаліберного пістолета.

 У другому раунді ква­ліфікації (стрільба на швидкість) пред­ставниця профспіл­кового спорттовариства «Колос» із Чернігівщини набрала 292 очки, що в сумі з першою частиною попереднього раунду при­несло їй 585 пунктів. До фіналу з такою сумою ви­йшли три спортсменки. Другому результату, з яким до вирішального ра­унду пробилася Таняпорн Пруксакорн із Таїланду, вони поступилися лише одним балом. Натомість кореянка Янгмі Кім, оно­вивши олімпійський ре­корд (591 очко), впевнено почувалася лідером.

У вирішальній серії Олена показала чудові по­стріли в діапазоні 10,1–10,8. Тож у фіналі підопічна Ігоря Чередінова набрала 203,6 бала, а в сумі з квалі­фікаційним показником – 788,6 очка. Першою фіні­шувала кореянка Янгмі Кім – 792,4, «срібло» діста­лося Ін Чень – 791,4.

«До вирішального раун­ду стрільби з малокалібер­ного пістолета з тих, хто виступав у фіналі зі стріль­би з пневматичного пісто­лета, дісталися тільки я і сербка Зорана Арунович. Малокаліберний пістолет – це не моя вправа. Довго намагалася підтягнути цей вид програми, але успіхи й титули прийшли тільки в цьому олімпійському ци­клі», – здобувши в Лондоні другу бронзову нагороду, заявила олімпійська чем­піонка Афін–2004.

 

 

 УСУПЕРЕЧ ПРОГНОЗАМ

 Українських важкоатлетів у Лондоні, здавало­ся, не очікували грім фанфар та урочистості на їхню честь. Однак Олексій Тарахтій здобув олімпійське «золото»!

Напередодні відпові­дальних стартів у стані українських богатирів панувала невесе­ла атмосфера. Один з лідерів збірної – Артем Іва­нов утратив шанси вийти на олімпійський поміст, травмувавшись на трену­ванні, Світлана Чернявська (+75 кг) так і не змогла від­новитися після отриманої за місяць до старту Ігор травми, а Артем Удачін (+105 кг) під час останніх тренувань ушкодив коліна.

Однак за колег по команді зумів постояти Олек­сій Торохтій (до 105 кг). За сумою двоборства украї­нець підняв 412 кг (185+227 кг) і приніс нашій збірній таку очікувану тре­тю золоту нагороду. Варто зазначити, що наш атлет обійшов у підсумковому протоколі іранця Навабу Назіршелалу всього на 1 кг! «Бронзу» завоював поляк Бартоломео Бонк (410).

 

 

 «УТІШНИЙ» ФІНАЛ ХАРЛАН

 Олімпійська чемпіонка Пекіна в ко­мандній першості Ольга Хар­лан на Іграх у Лондоні від­значилася «бронзою» в ін­дивідуальному заліку.

 На шляху до півфіналу укра­їнка впевнено здолала представниць Болгарії (15:8), Азербайджану (15:10) та Італії (15:9). Натомість у поєдинку за право поборо­тися за «золото» на пред­ставницю профспілкового ФСТ «Спартак» чекала дав­ня суперниця росіянка Со­фья Вєлікая. Вона підтвер­дила свою репутацію, не до­зволивши Харлан пробити­ся до фіналу (15:12).

Натомість у «втішному» фі­налі Харлан практично не дала шансу й зачепитися за перемогу дворазовій олім­пійській чемпіонці амери­канці Меріел Загуніс, здо­бувши впевнену перемогу з рахунком 15:10. Ця ме­даль стала для України шостою в Лондоні (четвер­тою бронзовою).

«Бій за «бронзу» складався так, що якусь хвилину я від­чула: все втрачено, але зі­брала всю волю в кулак. До речі, дуже допомагала під­тримка на трибунах – я все чула і це мене підбадьори­ло», – поділилася вражен­нями від бою Ольга Харлан.

 

 СТРИБОК НА ІІІ МІСЦЕ

 Чемпіонка світу в потрійному стрибку Ольга Са­ладуха здобула «бронзу» в Лондоні, поповнивши власну колекцію нагород олімпійською медаллю.

 У боротьбі за вихід до фіналу найкращий результат пред­ставниця ФСТ «Колос» по­казала в другій спробі – 14,35 ме­тра. Це був п’ятий показник серед тих, хто пробився до головного раунду змагань.

Фінал змагань виявився до­сить напруженим. До останньої спроби Саладуха зі свої­ми результатами залишалася поза межами призової трій­ки, аж поки в останньому стрибку «полетіла» на 14,79 метра. З цим результатом українка вийшла на ІІІ місце.

«Це були найважчі змаган­ня в моїй кар’єрі. За тиж­день до старту я травму­валася, моя участь в Олімпійських іграх була під питанням. Ця «бронза» справді на вагу «зо­лота». Я дуже щаслива, адже так довго йшла до цієї наго­роди», – прокоментувала свій виступ Ольга Саладуха.

 Сторінку за матеріалами noc-ukr.org підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

16.08.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання