« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Із Києва до Лондона – за медалями

Із Києва до Лондона – за медалями

 26 липня в Олімпійському сели­щі Лондона піднімуть прапор України. А напередодні від’їзду основної частини нашої коман­ди на головні спортивні старти чотириріччя в Києві за участі керівництва держави та пред­ставників міської влади відбу­лася урочиста церемонія прово­дів українських олімпійців.

 Святкування в са­мому центрі сто­лиці почалися в суботу з відзна­чення Дня фана­та. Вперше спортивні вбо­лівальники отримали влас­не свято, головна мета яко­го – об’єднати українських фанатів усіх видів спорту. На присутніх очікували різноманітні вікторини, фанатські розваги, кричал­ки, створення рекордного за величиною послання-побажання олімпійцям, конкурс на кращий символ фаната та фотоконкурс «Я – фанат України»…

Також на майдані Не­залежності відбулася ес­тафета олімпійського вог­ню «Передай вогонь пере­моги!». Попервах плану­валося, що вона вирушить прилеглими до центру ву­лицями. Однак свої корек­тиви внесла погода – че­рез дощ естафета переда­валася з рук одного чемпі­она до іншого просто на сцені, а фінішувала в ру­ках керманича вітчизня­ного Національного олім­пійського комітету, 35-разового рекордсмена сві­ту, олімпійського чемпіо­на Сергія Бубки.

Під завісу свята члени національної збірної на чолі з очільником вітчиз­няного НОКу пройшлися урочистою ходою по цен­тральній вулиці столиці України.

Привітати олімпійців та побажати їм успішного старту прийшов Прем’єр-міністр України Микола Азаров, який оголосив ві­тання від Президента України Віктора Янукови­ча та вручив прапоронос­цю збірної на Іграх–2012 Роману Гонтюку націо­нальний прапор держави. Сергій Бубка закликав ат­летів вірити у власні сили та висловив побажання, щоб над лондонським не­бом якомога частіше під­німався державний пра­пор та лунав національ­ний гімн України. «Ми всі разом уболіватимемо за вас і чекатимемо успіш­ного повернення на Бать­ківщину. В добру путь, олімпійці!», – цитує голов­ного олімпійця країни офіційний сайт НОКу.

Кульмінацією проводів українських олімпійців стало виконання Віталієм Козловським офіційної пісні олімпійської збірної «Чемпіони» та незабутній урочистий салют.

Фото Кирила ЛАТИШЕВА

Підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

 

 

 МАРІЯ ВЛАСЕНКО: «СПОРТСМЕНИ «КОЛОСА» – УДАРНА СИЛА!»

 27 липня в Лондоні стартують ХХХ Олімпійські ігри, на яких змагатимуть­ся за медалі головних стартів чотири­річчя 245 українських олімпійців. До сто­лиці Великої Британії від спортивного товариства «Колос» у складі олім­пійської збірної команди України вирушили майже 30 атлетів. На­передодні старту Олімпіади наш співрозмовник – перший заступник голови Всеукра­їнського фізкультурно-спортивного товари­ства «Колос» Ма­рія Власенко.

 – Маріє Петрів­но, хто з вихо­ванців ФСТ «Колос» має шанси на вдалий виступ у легкоатлетичних дис­циплінах майбутньої Олімпіади?

– Легкоатлети сільсько­го товариства вестимуть боротьбу за медалі на чолі з чемпіонкою Олімпіади–2008, рекордсменкою світу з багатоборства Наталією Добринською (Вінницька область). Уродженка ві­нницького села Якушинці на своїй другій Олімпіаді знову прагнутиме виграти «золото». У секторі для ме­тання списа змагатиметь­ся кримчанин Роман Авра­менко. Також сподіваємо­ся на медальний успіх дво­разової чемпіонки Європи з Донецька Ольги Саладу­хи в потрійному стрибку.

Вселяють надію на вда­лі виступи в Лондоні і ре­шта наших легкоатлетів, які на цьогорічних міжна­родних змаганнях постій­но були в епіцентрі бороть­би за медалі найвищого ґа­тунку. Серед них – Ольга Яковенко (Вінницька об­ласть, спортивна ходьба 20 км), Дмитро Дем’янюк (Львівська область, стриб­ки у висоту), Ганна Мель­ниченко (Полтавська об­ласть, семиборство), Вадим Слободенюк (Рівненська область, біг 3000 м з пере­шкодами), Олена Бурков­ська (Рівненська область, марафонський біг), Тетяна Гамера-Шмирко (Київська область, марафонський біг), Ірина Новожилова (Херсонська область, мета­ння молота), Наталія Лупу (Чернівецька область, біг 800 м), Микола Лабовський (Чернівецька область, біг 10000 м).

– Хто з «колосівських» боксерів, плавців та бор­ців представлятиме нашу державу в олімпій­ському Лондоні?

– У складі боксерської команди виступатимуть чемпіон Олімпійських ігор Пекіна–2008 та двора­зовий чемпіон світу Ва­силь Ломаченко (Одеська область, вага до 60 кг) і чемпіон світу Тарас Ше­лестюк (Сумська область, вага до 69 кг). Плавець Олександр Ісаков (Івано-Франківська область) по­змагається за призове міс­це на дистанції 200 м на спині, а його земляк сріб­ний призер пекінської Олімпіади–2008, триразо­вий чемпіон Європи Ва­силь Федоришин на турні­рі з вільної боротьби дола­тиме важкий шлях до Олімпу у ваговій категорії до 60 кг. Має ФСТ «Колос» свого представника і на турнірі дзюдоїстів. Це львів’янин Сергій Дребот (вага до 66 кг).

– Упродовж нинішнього сезону стабільно високі результати демонструє олімпійська чемпіонка Афін–2004 Олена Косте­вич…

– У кульовій стрільбі «Колос» представлятиме чернігівська снайперка Олена Костевич. Це вже її третя Олімпіада. На Іграх–2004 в Афінах Олена вигра­ла золоту медаль. На жаль, у Пекіні–2008 наша земляч­ка до трійки призерів не по­трапила. Тому прагнутиме в Лондоні реабілітуватися за пекінську невдачу.

Костевич серйозно готу­валася до олімпійських змагань. На двох останніх представницьких турнірах у Польщі та Німеччині Олена здобула чотири зо­лоті медалі з новими ре­кордами України. Спочат­ку на турнірі з кульової стрільби у Вроцлаві Олена у вправі ПП-2 набрала ре­кордні для нашої країни 498,3 очка. У вправі МП-5 Костевич вибила 797,5 очка. Це також національний ре­корд. А потім, переїхавши до німецького міста Франкфурт-на-Одері, олімпійська чемпіонка Афін–2004 знову виграла вправи ПП-2 та МП-5 з новими рекордами України. Нині в колекції 26-річної Костевич зібрано чи­мало медалей різного ґа­тунку з чемпіонатів Євро­пи та світу, розіграшів Кубка світу, інших пред­ставницьких міжнародних турнірів. Крім того, за під­сумками минулого сезону Міжнародна федерація стрільби визнала чернігів­ку найкращою спортсмен­кою в цьому виді змагань. Адже наша землячка впев­нено очолює світовий рей­тинг у стрільбі з пневма­тичного пістолета на дис­танції 10 м.

– Кого ще з атлетів «Ко­лоса» побачимо на олім­пійських турнірах Ігор–2012?

– Прихильники акаде­мічного веслування розра­ховують на стрімкі старти чемпіонів світу Сергія Гри­ня та Сергія Чеканова (оби­два – Київська область). Киянка Марія Кийко зма­гатиметься в стрибках на батуті, а харків’янин Олек­сій Пригоров, який на Іграх–2008 у Пекіні став срібним призером зі стриб­ків у воду, цього разу праг­нутиме до медалі найви­щого ґатунку. На важкоат­летичний поміст вийдуть Світлана Чернявська (Ки­ївська область) та Юлія Паратова (Одеська об­ласть). У кінному спорті (виїждження) виступати­ме Світлана Кисельова (Київська область). Ярос­лав Жмуденко (Черкаська область) і Тетяна Біленко (Харківська область) спро­бують свої сили серед май­стрів «малої ракетки» – на­стільного тенісу.

Микола Моторний, Володимир Полєтаєв

  

 БАТУТИ ЖОРСТКІ, ТРЕНАЖЕРНА ЗАЛА – СУПЕР!

 Вихованець профспіл­кового ФСТ «Україна», олімпійський чемпіон Афін–2004 зі стрибків на батуті Юрій Нікі­тін поділився своїми першими враженнями від перебування в олім­пійському Лондоні.

 «На розминальній арені ба­тути зовсім нові, жорсткі, тож доволі незручно. Фак­тично ми почали тренува­тися тут першими серед ба­тутистів. А після тренуван­ня займалися в тренажер­ній залі. Там умови просто чудові – є обладнання на будь-яку групу м’язів, мож­на лише позаздрити. Та й для відпочинку тут усе зро­блено на найвищому рів­ні»,– зазначив Юрій Нікітін.

 

 ЛУЧНИКИ ВЖЕ АДАПТУВАЛИСЬ

 Збірна України зі стрільби з лука вже пройшла адаптацію у столиці Олімпійських ігор.

«Ми були тут минулого року, брали участь в олім­пійських тестових змаган­нях. Дуже добре, що зараз організатори встановили на арені для фінальних змагань трибуни. Вони з обох боків захищають стрільбище від сильного ві­тру», – задоволений голо­вний тренер збірної Украї­ни Віктор Сидорук.

«Міжнародна система від­бору більше зосереджена на індивідуальній першо­сті. Ми вибороли право ви­ступити повним складом у всіх видах програми. Буде­мо боротися і прагнемо по­казати себе якнайкраще. Особливу ставку робимо на командну першість», – наголосив наставник укра­їнських робінгудів.

 

 

І ОДНА В ЗАЛІ ВОЇН

 Про особливості тренувального процесу в Лондо­ні прес-службі вітчизняного НОКу розповіла єдина представниця України на олімпійських змаганнях спортивних гімнасток – вихованка ФСТ «Україна» Ната­лія Кононенко.

 «Тренуємось двічі на день, поки що на розминальній арені. У залі є всі можли­вості, щоб повністю вико­ристати свій офіційний час для тренування – дві з по­ловиною години (по півго­дини на кожну вправу). Та­кож можна тренуватися до­датково, поки інші гімнаст­ки відсутні», – зазначила Наталія Кононенко.

 

 

 ГОНТЮК – ПРАПОРОНОСЕЦЬ ЗБІРНОЇ

 Прапор України на це­ремонії відкриття ігор ХХХ Олімпіади в Лон­доні нестиме вихова­нець профспілкового ФСТ «Україна» дзюдо­їст Роман Гонтюк.

 Для Романа Гонтюка Олім­пійські ігри в Лондоні ста­нуть вже третіми у кар’єрі. З попередніх Олімпіад в Афінах та Пекіні наш дзю­доїст неодмінно повертав­ся з медалями, завоювавши «срібло» в Афінах–2004 та «бронзу» в Пекіні–2008.

Нагадаємо, що на попере­дніх літніх Олімпійських іграх почесне право трима­ти в руках державний пра­пор України на параді країн-учасниць покладало­ся на легкоатлета Сергія Бубку (Атланта–1996), ві­трильника Євгена Браслав­ця (Сідней–2000), плавців Дениса Силантьєва (Афіни–2004) та Яну Клочкову (Пекін–2008).

 

 

ПЕРШИМИ В ЛОНДОНІ ОСЕЛИЛИСЯ СТРИБУНИ У ВОДУ І НА БАТУТІ

 Перша група українських спортсменів відбула для участі в іграх ХХХ Олімпіади до Лондона 16 червня.

Першими мешканцями Олімпійського селища з-посеред українців стали стрибуни у воду на чолі з бронзовими призерами Пекіна–2008 Іллею Квашею та Олексієм Пригоровим, вітрильники та стрибуни на батуті на чолі з олімпій­ським чемпіоном Афін–2004 Юрієм Нікітіним.

Поруч із нашими спортсме­нами проживатимуть пред­ставники Китаю, Куби, Мек­сики, Індії та Гонконгу.

Зазначимо, що Олімпійське селище в столиці Великої Британії – найкомпактніше за всю історію. Однак тут мешкатимуть близько 16 тис. спортсменів з 204 кра­їн світу.

 

ВОЛОНТЕРИ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

В Олімпійсько­му селищі Лон­дона україн­ському штабу активно допо­магають 9 во­лонтерів, нада­них оргкоміте­том ігор.

Представництво волонтерів інтернаціональне: камеру­нець Жак, Майя з Фінляндії, представниця країни-господарки Олімпіади Бар­бара, уродженка Казахстану Ольга, Май з Данії, вихідці з України: Роман, Дмитро та Юлія, а також Катерина, яка народилася в Молдові й на­зиває себе людиною світу.

У кожного з волонтерів своя доля. Наприклад, Жак – ко­лишній гравець, а нині тре­нер з регбі, Барбара – екс-стюардеса, Ольга – бухгал­тер, Юлія та Май – студенти. Усі вони різні, але кожен прагне бути корисним і на­магається допомогти на­шим олімпійцям виступити в Лондоні якнайкраще.

 

01.08.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання