« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Третя вершина піренейців

Третя вершина піренейців

 Футбольне свято під назвою Євро–2012 тріумфально скінчило свою ходу футбольними по­лями Польщі та України. У неділю у вирішальному матчі збірна Іс­панії досягла фан­тастичного успіху: виграла третій поспіль представ­ницький турнір міжнародного мас­штабу (чемпіонати Європи 2008 і 2012 років і чемпіонат світу–2010). Піренейці втретє приміряли європейську корону, а також стали першою командою, яка зуміла захистити титул тріумфаторів континентальної першості.

 Чемпіонат Європи–2012. Фінал

 Іспанія – Італія – 4:0

(Сільва, 14, Альба, 41, Торрес, 84, Мата, 88)

 Чинні чемпіони сві­ту та Європи впев­нено здолали останній бар’єр на шляху в істо­рію. Але навряд чи хтось узявся б спрогнозувати на­стільки відверте доміну­вання іспанців у вирішаль­ному матчі після перегляду півфіналів.

У першому матчі за ви­хід до фіналу піренейське протистояння завершилося безрезультатно і в осно­вний, і в додатковий час. Причому слід зазначити, що чинні чемпіони світу та Європи лише в екстра-часі мали помітну перевагу над суперниками. Однак гору над португальцями підо­пічні Вісенте дель Боске взяли лише у серії після­матчевих пенальті. Нато­мість в іншому півфіналі, де зустрічались італійці з німцями, події розвивалися усупереч практично всім прогнозам. Підопічним Че­заре Пранделлі вдалося вразити чи не всіх футболь­них експертів, а головне – опонентів! Замість очікува­ного традиційного італій­ського катеначчо вони пішли на суперників із від­критим забралом, до чого німці виявилися неготови­ми. Готуючись пробиватися через «автобус поблизу штрафної», підопічні Льова у ході матчу так і не змогли перебудуватися, коли з’ясувалося, що суперники і не збиралися відсиджува­тися у захисті, а навпаки – готові до боротьби за домі­нування на кожному клап­тику поля. Тож підсумко­вий рахунок 2:1 на користь італійців цілковито не відо­бражав реалій гри, після закінчення якої тренер­ській мудрості Пранделлі та самовідданості й май­стерності його підопічних не співали осанну хіба що люті ненависники серії А.

Відтак напередодні фі­налу футбольна спільнота радше перебувала у неви­значеності. Гра італійців проти німців насправді й вразила, й око милувала. З іншого боку, домінування в останні роки «Червоної фу­рії», як і «Барселони» на клубному рівні, гравці якої і становлять кістяк іспан­ської збірної, багатьом уже трохи набридло. Та й ста­тистика свідчить, що в офі­ційних матчах іспанці в основний час не перемага­ли італійців 92 роки!

У неділю синьйор дель Боске і К° дали вичерпну відповідь на всі закиди, вко­тре переписали книгу ре­кордів й оновили статис­тичні дані. Піренейці апен­нінців хіба що не втоптали в газон «Олімпійського». Зберігши свою основну ігро­ву ознаку – тотальний контроль за м’ячем, «Черво­на фурія» помітно додала у швидкості та ігровій наці­леності передач у верти­кальному напрямку, тобто у бік воріт Буффона. Італій­ці не витримали запропоно­ваного темпу. Про це засвід­чили й травми основних виконавців, через які «Ску­адра адзурра» догравала матч у меншості, бо ліміт замін був вичерпаний, і без­прецедентна кількість про­пущених голів. До речі, здо­бувши перемогу 4:0, іспанці встановили ще один рекорд чемпіонатів Європи – тако­го розриву в рахунку в істо­рії фінальних двобоїв Кубка Анрі Делоне ще не було.

 

 

ПРОФСПІЛКИ ГОТУЮТЬ ОЛІМПІЙЦІВ

 27 липня відбудеться урочиста церемонія від­криття головних спортивних стартів чоти­риріччя – ХХХ Олімпійських ігор у Лондоні. Вітчизняні спортсмени станом на кінець чер­вня уже вибороли 257 олімпійських ліцензій.

 Помітний десант до складу збірної команди України деле­гують фізкультурно-спортивні товариства «Україна», «Спар­так» і «Колос». Так, спортсмени найбільшого у державі ФСТ «Україна» мають у своєму ак­тиві 46 олімпійських ліцензій, олімпійці «Спартака» виборо­ли 26 ліцензій, а «Колос» деле­гує на ігри 18 своїх кращих спортсменів.

Принагідно нагадаємо, що між Федерацією профспілок Ук­раїни та ФСТ укладені довго­строкові угоди про співпрацю. Протягом олімпійського цик­лу спортсмени мали змогу го­туватися та змагатися на олім­пійських навчально-спортив­них базах ФПУ: легкоатлети – на ялтинській УСБ «Авангард», лучники – на УСБ «Святошин» під Києвом, боксери, дзюдоїс­ти та представники греко-римської боротьби – на ОУСЦ «Спартак» в Алушті.

ГЕННАДІЙ КОЛУМБЕТ, УПРАВЛІННЯ З  ГУМАНІТАР­НИХ ПИТАНЬ ТА РОБОТИ З МОЛОДДЮ ФПУ

 

 ПРАЦЯ І СПОРТ ВЕДУТЬ ДО ВИСОТ

 У Колонній залі столичної держадміністрації відбулося урочисте нагородження учасників IV Спартакіади Об’єднанння первинних профспілкових організацій Київради та КМДА. У змаганнях із п’яти видів спорту взяли участь 570 працівників, які представляли 37 із 66 ор­ганізацій, що входять до складу Об’єднаного ко­мітету профспілки.

 Змагання розпочалися у лю­тому і завершилися у квітні. До програми турніру входи­ло п’ять видів спорту, в яких узяли участь 29 команд із шахів, 29 – із шашок, 30 – із настільного тенісу, 20 – з во­лейболу та 23 команди з міні-футболу.

У нагородженні призерів спартакіади взяли участь олімпійська чемпіонка, воло­дарка Кубка світу зі спортив­ної гімнастики Стелла Заха­рова, чемпіон Олімпійських ігор, чемпіон Європи з легкої атлетики Віктор Бураков, чемпіонка світу, майстер спорту міжнародного класу з гандболу Любов Барткова, міжнародний майстер ФІДЕ із шахів Володимир Чубар і дворазовий чемпіон Ра­дянського Союзу у складі київського «Динамо» фут­боліст Віктор Хлус.

За підсумками змагань кра­щими шахістами серед жінок виявилися Ганна Кучер із Деснянської РДА, серед чо­ловіків – Валерій Тутов із центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Поділь­ського району. У змаганнях із шашок перемогу здобули Людмила Крижанівська (Солом’янська РДА) та Анд­рій Ілюхін (Дарницька РДА). Серед тенісистів перші місця посіли Світлана Юренєва із ЦСССДМ Подільського райо­ну та співробітник ЦСССДМ Дніпровського району Олек­сій Бабець. У баталіях із фут­залу перемогла команда Дарницької РДА, а її голову Сергія Вітковського було визнано кращим гравцем-керівником у змаганнях із міні-футболу. У волейболь­них баталіях не було рівних команді Державної фінансо­вої інспекції в місті Києві.

Усі переможці отримали пам’ятні кубки та дипломи, а також грошові винагороди. За підсумками IV Спартакіади ОППО Київради та КМДА «Праця і спорт ведуть до ви­сот» перше загальнокоманд­не місце посіла команда Київської міської державної адміністрації.

Тетяна РУБАН, «ПВ»

Фото КирилаЛАТИШЕВА

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

11.07.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання