« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Шева стріляє дуплетом

Шева стріляє дуплетом

 У понеділок були зіграні останні матчі першого кола групового турніру фі­нальної частини чемпіо­нату Європи. Головне кон­тинентальне футбольне свято, яке розпочало свою тритижневу ходу на вар­шавському стадіоні «На­родовому» матчем-від­криттям між збірними Польщі й Греції 8 червня, дісталося, нарешті, київського «Олімпійсько­го». Закривати коло виступаючих випало збір­ним України та Швеції.

У першому матчі команд групи D, який відбувся у Донецьку, фран­цузи з англійця­ми «розписали» нічию. На гол Лескотта після подачі Джеррарда зі штрафного влучним пострілом із лі­нії штрафного майданчи­ка відповів Насрі. На тому гольові моменти в матчі, власне, й вичерпалися. Представники Туманного Альбіону й перед почат­ком гри не приховували, що головну увагу зосеред­жуватимуть на захисті власних воріт. А «трико­льоровим» так і не вдало­ся знайти шляхів до воло­дінь Джо Харта. Результат донецького матчу виявив­ся якнайкращим для учас­ників київського проти­стояння – у разі перемоги хтось однозначно очолю­вав би наш квартет, нічия залишала абсолютно рівні шанси всім командам на продовження боротьби за вихід до плей-оф.

Перед зустріччю на «Олімпійському» назвати ймовірного фаворита мат­чу навряд би хтось нава­жився. Бо ж надто схожі суперники мали зустріти­ся в очному протистоянні, до того ж до київського матчу вони стикалися лише три рази, здобувши по перемозі при одному нічийному результаті. Та й в іншому команди поді­бні до неймовірності! По­чинаючи від однакових національних «синьо-жовтих» кольорів, закінчу­ючи тим, що в обох коман­дах гра будується здебіль­шого через лідерів – Шев­ченка та Ібрагімовіча. До речі, обидва відзначилися виступами у складі італій­ського «Мілана» – Андрій на зламі тисячоліть феє­рив на Апеннінах, Златан нині захищає кольори іта­лійського гранда.

У протиборстві колиш­ньої і нинішньої зірок «Мілана» за підсумками матчу беззастережну пе­ремогу здобув наш спів­вітчизник. Звичайно, ра­зом зі своїми товаришами по команді – принижува­ти роль колективу геть не годиться. Але й те, що го­ловне соло в нападі обох колективів виконували їхні головні зірки – теж за­мовчувати не можна. Ско­риставшись найменшою шпаринкою у захисті гос­подарів поля, шведський гігант боснійського похо­дження відкрив рахунок у матчі. Однак відповідь української легенди не за­барилася: Гусєв протяг­нув «плямистого» до лінії штрафного майданчика, відпасував праворуч на Ярмоленка, який точною навісною передачею знай­шов у карному майданчи­ку скандинавів капітана – і рахунок зрівнявся. А другий гол Шева забив, випередивши Ібру при по­дачі кутового! Тож в осо­бистому протистоянні наш капітан однозначно переміг свого опонента.

Навіть не хочеться зга­дувати, що Шевченкові вже 35 років і його кар’єра наближається до завер­шення (Андрій попередив, що Євро для нього – остан­ній турнір у формі націо­нальної збірної). У понеді­лок він відіграв і натхнен­но, й ефективно. Шева на­гадав себе того самого, коли здобув «Золотий м’яч» кращого футболіста континенту. Він приму­сив згадати своє прізвись­ко часів італійського ета­пу кар’єри – Цар. Андрій виборов перемогу для сво­єї команди, подарував мільйонам співвітчизни­ків невимовну радість і надію, що національна збірна України зможе по­долати бар’єр групового турніру й замахнутися на більше.

І нехай попереду у нас суперники іншого ґатун­ку, можливо, вищого кла­су, але здобута дебютна перемога надихає опти­мізмом.


 

 ПАРАЛЕЛЬНИМ КУРСОМ

 Минулого вікенду відбулися кубки світу з дзюдо се­ред чоловіків і жінок. Українські дзюдоїстки зма­галися за нагороди змагань у столиці Естонії, а представники сильної статі визначали найкра­щих у португальському Лісабоні. Але здобутки наших дзюдоїстів – абсолютно ідентичні.

 На змагання до Таллінна вибо­рювати нагороди змагань прибув 81 спортсмен із 18 країн світу. Українські дівчата здобули три медалі. Лише за крок до найвищої сходинки п’єдесталу пошани зупинила­ся Тетяна Савенко (вагова ка­тегорія до 70 кг), яка у вирі­шальній сутичці турніру пос­тупилася чинній чемпіонці Єв­ропи німкені Лаурі Варгас-Кох.

Бронзові нагороди вибороли Людмила Афендікова (52 кг) та Іванна Макуха (90 кг). При цьому слід зазначити, що Людмила Афендікова вперше в цьому сезоні зійшла на п’єдестал пошани. А от багато­разова призерка юніорських і молодіжних чемпіонатів Єв­ропи Іванна Макуха доволі впевнено здолала у «втішно­му фіналі» білоруску Світлану Тимошенко.

Із трьома нагородами в активі у командному заліку збірна Україна завершила Кубок сві­ту серед жінок на п’ятому міс­ці. А найбільший медальний доробок – в активі спортсме­нок із Німеччини.

Кубок світу із дзюдо серед чо­ловіків, що проходив в Ліса­боні (Португалія), зібрав під одним дахом 126 спортсменів із 28 країн світу. Прикметно, що українські спортсмени виступили у медальному плані так само, як і представ­ниці прекрасної статі в іншій частині континенту – здобули одну срібну та дві бронзові нагороди.

На другу сходинку п’єдесталу пошани зійшов Дмитро Лучин у ваговій категорії до 100 кг. Цього сезону це вже четверта нагорода киянина на міжна­родній арені. У фіналі Дмитру не вдалося впоратися з до­свідченим росіянином Сер­гієм Самойловичем (багатора­зовим переможцем і призе­ром турнірів Grand Slam, Masters і Гран-прі).

Бронзові нагороди до скарб­нички національної збірної поклали Геворг Геворгян (66 кг) та Кеджау Ньябалі (90 кг). У медальному заліку чоловіча збірна Україна так само була п’ятою. А кращою командою Кубка світу в Лісабоні стала збірна Росії, дзюдоїсти якої за­воювали чотири золотих, одну срібну та одну бронзову нагороди.

 

 

 МЕДАЛІ АНТВЕРПЕНА

 На початку червня бельгійський Антверпен приймав чемпіонат Європи з кіокушинкай карате. Нагороди змагань виборювали 365 учасників із 26 країн світу.

 Українські каратисти поверну­лися в Україну з вагомим до­робком – в активі вітчизняних спортсменів «золото» і сім бронзових нагород, здобутих серед дорослих та юніорів.

Золото у розділі «ката» та бронзу у «куміте» виборов ук­раїнський юніор Юрій Габчак. Із бронзовими нагородами по­вернулися додому юніори Ан­дрій Кузьма, Ростислав Фе­ренц, Сергій Колесник і Софія Рябцева – усі відзначилися у розділі «куміте».

У змаганнях дорослих на тре­тю сходинку п’єдесталу поша­ни зійшли Наталія Мутіна («ката») та Артем Білоцький («куміте»).

 

 

 ВІДСТРІЛЯЛИСЯ ВПРАВНО

 У столиці Швеції завершився чемпіонат сві­ту з кульової стрільби з дрібнокаліберної зброї по рухомій мішені. Українські спорт­смени здобули 18 нагород в особистих і коман­дних змаганнях.

 Вітчизняні снайпери вибороли 5 золотих, 5 срібних і 8 брон­зових нагород. В особистому заліку серед юніорів золоту нагороду отримав Олександр Мошненко, до якої і додав «срібло». Володарем двох бронзових нагород виявився Владлен Онопко.

Юніорки також не залишилися без нагород в особистих змаган-нях. «Золото» та «срібло» здобу­ла Олена Чеховська, «бронзою» поповнила скарбничку збірної Марія Крамар. У жінок індиві­дуальну «бронзу» також здобу­ла Галина Авраменко.

У командних змаганнях чо­ловіки збільшили кількість на­город українських спорт­сменів, виборовши дві срібні та одну бронзову нагороди. Володарями двох срібних на­город стала трійка у складі Владислава Прянішнікова, Єгора Чирви та Андрія Гіль­ченка. Владислав Прянішніков, Олександр Зіненко та Андрій Гільченко завоювали ще й бронзу. Двома бронзовими на­городами також потішила і жі­ноча команда у складі Галини Авраменко, Вікторії Рибовало­вої та Анастасії Савельєвої.

Команда юніорів у складі Владлена Онопка, Станіслава Лося та Олександра Мошнен­ка зібрала повну колекцію на­город чемпіонату, виборовши «золото», «срібло» та «бронзу». Юніорки Олена Чеховська, Марія Крамар і Катерина Гав­рюшенко у командному заліку здобули дві золоті нагороди.

 

 

 ПОТРІЙНА БРОНЗА ЮНІОРІВ

 Минулої неділі у словенському місті Блед фінішував чемпіонат Європи з академічного веслування серед юніорів. У ньому взяли участь 422 учасники з 23 країн світу.

 Українські спортсмени повер­нулись додому з трьома брон­зовими нагородами. Першу «бронзу» виборола жіноча четвірка без рульового у складі Наталії Кошелюк, Аліси Собко, Анастасії Унєгової та Ольги Зливки.

Ще дві медалі на рахунку чо­ловіків. Олександр Піддуб­ний, Архип Кошель, Дмитро Губанов, Максим Музурін і Бо­рис Шевченко відзначилися у дисципліні (розпашна з ру­льовим), іще одна «бронза» на рахунку парної четвірки у складі Романа Матвійчука, Георгія Веркалецького, Мико­ли Мазура та Владислава Гав­рилюка.

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

19.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання