« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

21 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

21 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

21 листопада   Україна всьоме відзначатиме День Гідності та Свободи.

Для Незалежної України це знакова подія. Вона символізує становлення громадянського суспільства, утвердження загальнолюдських цінностей – свободи слова, права на висловлення власної думки та права прийдешніх поколінь знати історичну правду про минуле, права на достойне життя.  

21 листопада 2013 року багатьом запам’ятався першими протестами проти рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Мирні протести переросли у сутички, а згодом у криваві події, які згодом назвали Революцією Гідності.

У цей день ми пригадуємо імена героїв, які поклали своє життя в боротьбі за світле майбутнє своєї Батьківщини.

 Від самого початку Революції Гідності Будинок профспілок опинився   у вирі подій, профспілкові активісти не могли стояти осторонь від того, що відбувалось.

З перших днів мирного протесту саме наша будівля стала дахом над головою для мітингувальників. Тут було налагоджено відпочинок, обігрів, надання харчування учасникам протесту та медичної допомоги постраждалим. Саме тут розташувався Штаб національного спротиву. Образ нескореного Майдану постійно асоціювався з Будинком профспілок під час телевізійних трансляцій на провідних телевізійних вітчизняних каналах та за кордоном, демонструючи велич і незламність національного духу. Тому профспілковий будинок, як і сам Майдан, у багатьох країнах світу перетворився не тільки на символ революції гідності, а й прагнення людей до свободи, демократії і кращого майбутнього.

Таким чином Будинок профспілок впродовж усієї революції захищав інтереси членів профспілок незалежно від їхніх політичних поглядів.

Революція Гідності перевернула свідомість українського народу. Громадяни великої і багатонаціональної України вперше з часів незалежності виявили солідарність і дали достойну відсіч наступу на свої права та свободи. Вони продемонстрували уміння об’єднуватися заради великої мети –   жити і творити свою державу в сім’ї вільних європейських держав. Нажаль у цій нерівній боротьбі з владою багато хто втратив роботу, здоров’я і навіть   життя. Постраждав і Будинок профспілок, який 19 лютого 2014 року майже вщент був зруйнований полум’ям  пожежі.

П’ять років тривали відновлювані роботи за кошти Федерації профспілок України та її організацій при сприянні міжнародних профцентрів і Благодійного фонду ФПУ.

Роботу Будинок профспілок відновив 1 лютого 2019 року і знову став

окрасою Майдану Незалежності, а тепер ще й пам’яткою незламності   українського народу.  

Гасла соціальної справедливості, рівності, права на гідне життя та європейський вибір 7 років тому об’єднали різних за національністю, мовою, віросповіданням українців. В душі кожного з них горів маленький вогник любові до Батьківщини. Разом усі ці вогники спалахнули полум’ям революції і продемонстрували всьому світові, що наш народ, достойний своїх героїчних предків. Ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

Цього року вперше День гідності пройде без урочистостей на Майдані, радісних обіймів та рукостискань учасників Революції Гідності. Це пов’язано з тим, що сьогодні наша держава разом з іншими країнами постала перед новим викликом – пандемією коронавірусу, але ми пам’ятаємо всіх тих, хто віддав своє життя за кращу долю України. Вони назавжди залишатимуться в наших серцях.

Федерація профспілок України бажає усім українцям в сьогоднішній боротьбі за свої трудові права такої ж згуртованості, солідарності, і витримки, як в дні Революції Гідності.  

 

Федерація профспілок України

 

 

 

27.11.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання