« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Голова ФПУ обстоював права українських шахтарів на щорічному саміті європейських профспілок

Голова ФПУ обстоював права українських шахтарів на щорічному саміті європейських профспілок

Саміт європейських профспілок, що дня­ми відбувся в м. Сарає­во (Боснія і Герцегови­на), розглядав питання організації та мобіліза­ції для досягнення змін за допомогою прове­дення кампаній щодо підвищення заробіт­ної плати робітникам, протидії насиллю в ро­дині, посилення робо­ти з молоддю. Голова Федерації профспілок України Григорій Осо­вий взяв участь в об­говоренні усіх питань, що розглядалися.

З окрема, Голова ФПУ порушив питання про погашен­ня заборгованості із заробітної плати, у тому числі шахтарям. Як наслідок, учасники заходу прийняли рішення надіслати листа підтримки шахтарям, які страйкують в Україні. Окрім цього, обговорювали­ся заголовна тема: «Нарощувати вплив працівників: змінити правила» й тематика паралельних сесій: мир та демократія, акції профспілок, майбутнє сфери праці, кліматичні зміни, органайзинг, а також забезпечення рівності чоловіків і жінок.

Учасники саміту також попередньо обговорили вибори Генеральної ради та Виконкому МКП на період 2018–2022 років. Консультації щодо нового складу цих органів про­довжаться на засіданні Виконкому Пан’європейської ре­гіональної ради МКП 22 жовтня та регіональних зустрічах під час конгресу 3–4 грудня. Враховуючи обмежену кіль­кість місць та чисельність членських організацій в Європі, потрапити до Генеральної ради буде досить складно.

Нагадаємо, що на сьогодні Голова ФПУ Григорій Осовий є титулярним членом Генеральної ради та заступником титулярного члена Виконкому МКП.

ДЕПАРТАМЕНТ МІЖНАРОДНИХ ЗВ’ЯЗКІВ

АПАРАТУ ФПУ

 

Інноваційні кластери, соціально-ринкова економіка, індустріалізація 4.0 та модернізація освіти: профспілки вивчають новий курс «Батьківщини»

Профспілки продовжу­ють вивчати програми українських політичних сил. 21 вересня отримали запрошення на презен­тацію Нового економіч­ного курсу лідерки пар­тії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

В раховуючи кількарічний досвід співпраці на основі спільного Меморандуму з парламентською фракцією «Батьківщини» загалом та представником ФПУ у Верховній Раді Вадимом Івченком зокрема, профспілки покладають великі спо­дівання на реалізацію ініціатив на­ших партнерів.

Сьогодні перед нами постало над­важливе завдання: ми маємо визначи­тися з власним курсом на майбутні роки. Федерація профспілок – органі­зація, яка перебуває поза політикою, але ми мусимо шукати партнерів, які будуть слухати і чути людей праці та поділяють профспілкові цінності щодо захисту прав трудящих та зміни напряму руху країни в бік соціальної справедливості та потужного грома­дянського суспільства.

Тільки за умови збільшення пред­ставництва профспілок у парламенті ми можемо сподіватися на реалізацію їх законодавчих ініціатив. Через гли­бинний аналіз та порівняння страте­гій політичних сил ми зможемо зро­зуміти вектор напрямку руху щодо соціально-економічного захисту пра­цівників.

Зміни до Конституції – це саме ті підвалини майбутнього країни, які здатні перезавантажити українську економіку в соціальному напрямі. І профспілки готові виступити експер­тами від багатомільйонної армії тру­дівників у вивченні проекту нової Кон­ституції та доведенні її до соціально та народно орієнтованого формату.

ВІТАЛІЙ УЛИБІН

 

 

29.09.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання