« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

НА ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ШЛЯХУ РЕФОРМУВАННЯ І ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ

НА ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ШЛЯХУ РЕФОРМУВАННЯ І ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ

24–26 травня у м. Києві відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Управління ризика­ми в системах менеджменту охо­рони праці та промислової безпе­ки. Європейський шлях реформу­вання і вдосконалення організації умов праці», в роботі якої взяв участь Голова Федерації профспі­лок України Григорій Осовий.

Я к повідомляє прес-центр ФПУ, організаторами захо­ду, що зібрав фахівців у сфері безпеки та охорони праці з багатьох європейських держав, а також США та країн СНД, були Державна служба України з пи­тань праці, науково-виробничий журнал «Охорона праці», серед партнерів – Міжнародна організація праці.

Григорій Осовий виступив з доповіддю на тему: «Актуальні пи­тання майбутнього праці, забезпечення демократичних прав у сфе­рі праці». Профспілковий лідер розповів про структуру та повно­важення профспілок у захисті прав працівників, роботу над нор­мативно-правовими актами, співпрацю з парламентарями та діяль­ність у рамках НТСЕР, назвав ін­струменти та майданчики взаємо­дії СПО профспілок з Урядом, як соціальним партнером профспі­лок, організаціями роботодавців.

На конференції також виступи­ли голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, Національний координа­тор Міжнародної організації пра­ці в Україні Сергій Савчук, міжна­родні експерти та науковці.

ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Григорій ОСОВИЙ,

Голова Феде­рації профспі­лок України:

«Право на безпечні для життя та здоров’я людей умови праці є пріоритетним, тому профспілки, як право­захисна організація, опіку­ються цим питанням. У профспілок є штатні правові інспектори, громадські ін­спектори, ФПУ тісно співпрацює з Держпраці у рам­ках укладеного меморанду­му про співпрацю».

 

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «НАМ ТРЕБА СПІЛЬНО ВИРІШУВАТИ ПИТАННЯ СТВОРЕННЯ ГІДНИХ ТА БЕЗПЕЧНИХ УМОВ ПРАЦІ»

У червні ц. р. на Генеральній конференції Міжнародної організації праці буде заслухано питання про порушення прав людини у сфері праці в Україні.

Я к повідомляє прес-центр ФПУ, Уряд звітуватиме щодо порушень конвенцій МОП стосовно обме­жень доступу інспекторів праці до робочих місць. Про це заявив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григо­рій Осовий під час виступу на засіданні Уряду 24 травня. «Наразі дещо виправлено в цій справі, але цілковитого балансу між потребами бізнесу і правами працівників на гідну та безпечну працю не досягнуто, – підкреслив профспілковий лідер. – Нам треба спільно вирішувати питання ство­рення гідних та безпечних умов праці».

Прем’єр-міністр України Володимир Грой­сман зазначив, що ці пропозиції дуже слушні, їх обов’язково потрібно врахувати. За його словами, ухвалений Урядом 24 травня пакет дерегуляцій сприятиме упо­рядкуванню перевірок бізнесу контролю­ючими органами. «Сьогодні ми розгляне­мо черговий «дерегуляційний» пакет, який є професійним і дуже позитивно вплине на розвиток українського підпри­ємництва. Ідеться, насамперед, про упо­рядкування та прогнозованість перевірок, повну зміну системи контролю за бізне­сом, – зазначив Володимир Гройсман. – Бізнес, економіка чекають розумних регу­ляцій, які дозволять розвиватися, інвесту­вати в економіку нашої держави».

 

МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД МОТИВАЦІЇ ПРОФСПІЛКОВОГО ЧЛЕНСТВА ТА ОРГАНАЙЗИНГОВИХ КАМПАНІЙ

15–18 травня в м. Загребі (Хорватія) про­ходило навчання в молодіжній академії органайзингу, організоване Загальноєв­ропейською регіональною радою (PERC) Міжнародної конфедерації профспілок за підтримки Фонду ім. Ф. Еберта.

Я к повідомляє департамент профспілко­вого руху та зв’язків з громадськими ор­ганізаціями апарату ФПУ, у роботі ака­демії взяли участь 18 профспілкових ак­тивістів з різних країн: України, Молдови, Гру­зії, Болгарії, Чехії, Литви, Албанії, Македонії, Хорватії, Чорногорії, Казахстану та Словенії. Від українських профспілок навчалися голова Всеукраїнської профспілки виробничників і підпри­ємців Наталія Землянська та головний спеціа­ліст департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Володимир Харченко.

Під час навчання, яке відкрили представник За­гальноєвропейської регіональної ради (PERC) Між­народної конфедерації профспілок Года Невераус­кайте та тренер з органайзингу Емілі Паулін, було наведено приклади органайзингових кампаній, розглянуто питання мотивації профспілкового членства, етапи органайзингової кампанії, а також способи поширення інформації про профспілки як у традиційних ЗМІ, так і в соціальних мережах.

Слухачі академії не тільки отримали теоретичні знання, а й виконали практичні завдання, як ін­дивідуальні, так і групові. Також у процесі роз­гляду етапів органайзингової кампанії відбувся обмін досвідом між учасниками. На завершення навчальної програми учасники представили свої плани органайзингових кампаній, які втілю­ватимуть протягом піврічного періоду.

Профактивісти також відвідали Об’єднання ав­тономних профспілок Хорватії, зустрілись із ви­конавчим секретарем об’єднання з навчання, проектів та європейської співпраці Дарко Шепе­річем. Він розповів про становище профспілок у Хорватії, основні напрями системи профспілко­вого навчання. Крім того, перед учасниками ака­демії виступили представники Профспілки буді­вельників та Незалежного союзу енергетики, хі­мії і неметалів Хорватії.

 

03.06.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання