« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОФСПІЛОК Є ПРОДОВЖЕННЯМ ДІЙ ФПУ НА ЗАХИСТ ПРАВ ЛЮДИНИ ПРАЦІ

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОФСПІЛОК Є ПРОДОВЖЕННЯМ ДІЙ ФПУ НА ЗАХИСТ ПРАВ ЛЮДИНИ ПРАЦІ

6 грудня в Інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна» відбувся брифінг Голови Федерації профспілок України Григорія Осового, на якому проф­спілковий лідер анонсував проведення Всеукраїнської акції профспілок.

Звертаючись до журналістів провідних вітчизняних ЗМІ, Григорій Осовий наголосив, що «Всеукраїнська акція профспілок є продовженням тих дій, які здійснює Федерація проф­спілок України останні півроку». У зв’язку з шоковим підвищенням ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги, під час Все українського маршу протесту 6 липня ц.р. профспілки від імені мільйонів трудівників вимагали від Уряду, Верховної Ради Украї­ни, роботодавців підвищення за­робітної плати, погашення її за­боргованості перед працівниками, належного соціального захисту пенсіонерів, студентської молоді, справедливої реформи оплати праці задля подолання бідності.

За 5 місяців активних перегово­рів, боротьби за право трудової людини на гідне життя зроблено перші кроки для реалізації проф­спілкових вимог. Укладено Гене­ральну угоду – загальнодержав­ний соціально-трудовий контракт на захист працівників. За участю сторін соціального діалогу ство­рено Національний комітет з роз­витку промисловості.

Урядом на вимогу профспілок осучаснено «споживчий кошик», іні­ційовано двократне підвищення мі­німальної заробітної плати до рівня фактичного прожиткового мініму­му, що в разі реалізації виведе за межу бідності 3,7 млн працівників та забезпечить зростання оплати праці.

Проте низка вимог профспілок за­лишились невиконаними: зростають ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги, не погашено 2 млрд гривень боргів із заробітної плати, не відновле­но право працівників на пільгове пен­сійне забезпечення за Списками № 1 і № 2, у проекті держбюджету обмежено пенсії, стипендії, соціальні виплати.

Тому серед вимог Всеукраїн­ської акції профспілок – створен­ня умов для повної і продуктив­ної зайнятості працездатного на­селення, забезпечення гідного життя працюючих та членів їхніх сімей, соціального захисту пенсі­онерів, ветеранів, студентів.

Профспілковий лідер звернув­ся до представників ЗМІ з прохан­ням взяти активну участь у ви­світленні Всеукраїнської акції профспілок.

Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

Фото Андрія ТКАЧУКА

 

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК ОБГОВОРИЛИ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ

7 грудня відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з представниками профспілок на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим за учас­тю першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва та міністра соціальної політики України Андрія Реви.

Як повідомляє Прес-центр ФПУ, на­передодні Всеукраїнської акції профспілок сторони обговорили ви­моги, висунуті ФПУ до Верховної Ради і Кабінету Міністрів України, щодо посилення захисту працівників через при­йняття соціально спрямованих законопро­ектів, ліквідації заборгованості із заробіт­ної плати, зокрема в шахтарських колек­тивах, підвищення мінімальної зарплати, оплати праці вчителів, лікарів та інших представників бюджетної сфери.

Спікер парламенту виявив зацікавле­ність у законодавчому вирішенні поруше­них питань, а також поінформував про під­готовку проекту Державного бюджету України на 2017 рік до другого читання.

 

 

17.12.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання