« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Представники профспілок закликають владу повернутися обличчям до людей

Представники профспілок закликають владу повернутися обличчям до людей

 З виступів представників профспілкових організацій під час мітингу в рамках Всеукраїнської поперед­жувальної акції протесту профспілок, що відбула­ся 15 жовтня біля Кабінету Міністрів України.

 Максим Орлов, член ЦК «Атомпрофспілки»:

«Незалежність будь-якої держа­ви залежить від її енергетичної не­залежності. Більш ніж 50% електро­енергії в Україні постачають атомні електростанції. Але Уряд не приді­ляє уваги розвитку атомної енерге­тики та соціально-економічному за­хисту її працівників. Атомна енер­гетика має створювати робочі місця з гідною заробітною платою та соці­альними гарантіями. Тому ми вима­гаємо від Уряду зупинити антисоці­альний наступ на законні права пра­цівників нашої галузі. Для цього треба використовувати всі правові й технологічні можливості. Ми звер­таємось до Уряду: дайте людям ро­боту, зарплату, гідне життя!».

Володимир Головець, інженер Головного інформаційно-обчислювального центру «Укрзалізниці»:

«Сьогодні ми зібрались, щоб від­стояти соціальні права та гарантії робочої людини. У цей складний час ми маємо зберегти ті соціальні стандарти, що передбачені законо­давством України, Генеральною та галузевою угодами, колективними договорами. Залізничники виступа­ють проти політики, яку проводить Кабінет Міністрів щодо заморожу­вання доходів. Тому ми вимагаємо підвищення заробітної плати, адек­ватної хоча б рівню інфляції. Ша­новні керівники країни! Шукайте резервів у олігархів, а не в трудівни­ків, які потерпають від економіч­них і соціальних знущань. Не мож­на допустити й знищення залізнич­ної медицини. Це може призвести до катастрофи в медичному обслу­говуванні залізничників та пасажи­рів. Влада нарешті повинна повер­нутися обличчям до людей!».

Юрій Довженко, бригадир прохідників шахти «Привольнянська» Луганської області:

«Нашу шахту намагаються за­крити. Незважаючи на те, що там за­пасів вугілля ще багато. Але немає відповідної техніки, немає зарплат. Перед виборами всі роздають обі­цянки – і те зроблять, і те забезпе­чать. Вибори проходять, а обіцянки так і лишаються обіцянками. Нічо­го не змінюється. Ми звертаємось до Уряду з вимогами звернути увагу на вугільну галузь, на тих, хто щоден­но працює на економіку країни, але не отримує навіть мінімальних со­ціальних гарантій. Досить годувати нас обіцянками! Ми вимагаємо гід­ної праці і гідної її оплати!».

Світлана Колеснікова, голова профкому Жито­мирського державного експериментально-протезного ортопедичного підприємства:

«Ми зібрались тут, аби нас по­чули. Щоб нас почув Уряд.

Сьогодні, коли на сході нашої держави українські воїни захища­ють суверенність і серед них багато поранених, що потребують протезу­вання, проводиться реорганізація протезно-ортопедичних підпри­ємств, скорочення штату працівни­ків. Попри запевнення міністра со­ціальної політики Людмили Денісо­вої, що значного скорочення штатів не буде, на сьогодні вже 90 наших працівників попереджено про звіль­нення. Міністерство не погоджува­ло з профспілкою майбутнє скоро­чення працівників. Я закликаю всіх: зверніть, будь ласка, увагу на про­блеми нашої галузі, адже ми сьогод­ні можемо втратити тих висококва­ліфікованих працівників, яких не готують у жодному навчальному за­кладі, тому що кваліфікацію вони набувають з досвідом роботи. Ша­новні урядовці, закликаємо вас вжи­ти всіх необхідних заходів, щоб у по­дальшому не довелося фінансувати протезування за кордоном».

Людмила Скосорєва, інженер-конструктор ДП «Антонов»:

«Я хочу звернутись до Уряду. Відновлення соціального діалогу між Урядом і профспілками – про­цес надзвичайно актуальний. У складній економічній ситуації Уряд має враховувати думку проф­спілок, що сприятиме конструктив­ному вирішенню складних соціально-економічних проблем у трудових колективах. Пане Прем’єре, подивіться, скільки лю­дей прийшло до вас! І це тільки по­чаток. Я є представником «Антоно­ва», і ми до вас уже звертаємось не вперше. За 23 роки незалежності ваш Уряд перший, хто знехтував цими зверненнями, надавши самі відписки. Проекти законів і поста­нов, що готуються в надрах Кабіне­ту Міністрів, чітко дають зрозумі­ти, що це антидержавні, антинарод­ні правові акти. Вони заганяють лю­дей у жебрацтво і злидні. Щоб попо­внити бюджет держави, потрібно створити такі умови, щоб підприєм­ства всіх галузей працювали. А що робите ви? Наше підприємство що­річно перераховує до державної казни 600 млн грн. А ви приймаєте постанову про звільнення з посади генерального конструктора підпри­ємства. Це що за політика? Держав­на чи антидержавна? Наші літаки, як посли доброї волі, прославляють нашу країну в кожному куточку сві­ту. Ми цим пишаємось! Пане Прем’єре, не тримайте людей за «сіру масу». З нами не треба боротися! До­помагайте нам! Тому ми прийшли і закликаємо вас до конструктивного діалогу. Ми хочемо вас запевнити, що працівники підприємства «Ан­тонов» є патріотами України. Ми будемо боротися до останнього і за своє підприємство, і за свого керів­ника, і за свої робочі місця, проти непрошених загарбників».

Анатолій Широков, голова Профспілки працівників НаН України:

«Дорогі спілчани! Шановна гро­мадо! Вкотре ми змушені зібратися тут! Відстоюючи законні права та інтереси людей праці, ми змушені подолати будь-які перешкоди. Сьо­годні влада нам пропонує нове гас­ло «жити по-новому», правда, не уточнює, кого саме це стосується – простого трудівника, пенсіонера чи олігарха? Ми думали, що після рево­люції гідності в Україні все має бути по-іншому. І демократія, і верховен­ство права, і соціальні стандарти, хоча б наближені до європейських, і нормальна робота, і гідна зарплата та пенсія. На жаль, цього немає. Ді­юча влада спекулює на економічно­му становищі в державі, агресії Ро­сії проти України. Народ це усвідом­лює й готовий затягнути паски, хоч далі вже нікуди. Але не потрібно відбирати останнє в трудового наро­ду в той час, коли статки олігархату все збільшуються і збільшуються. Сьогодні надзвичайно тяжка ситуа­ція у мільйонів людей, які працю­ють у бюджетній сфері. І незважаю­чи на це, в проекті держбюджету на наступний рік на жодну копійку не буде збільшено зарплату бюджет­никам, навпаки, пропонується її зменшення або режим скороченого робочого часу. Що ми можемо сказа­ти стосовно такої влади? Ганьба!!! Це попереджувальна акція, але ми сюди повернемось обов’язково після виборів, і тоді місця буде мало тим, хто сидить за цими мурами. Слава Україні! Слава профспілкам!».

27.10.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання