« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

60 років світового лідерства

60 років світового лідерства

  ДП Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря-Машпроект» – один з провідних у світі розробників і виробників газотурбінної техніки. Проектує і серійно ви­пускає силові установки для морських кораблів і суден, приводи газоперекачувальних агрегатів магістральних газопроводів і газотурбогенератори для потреб енергетики. По­над 95% продукції підприємства поставляється на експорт. Газотурбінні установки «Зо­ря-Машпроект» експлуатуються більш ніж у 20 країнах світу. Підприємство успішно конкурує з такими світовими брендами, як Rolls-Royce та General Electric.

  Микола БУТЕНКО,

голова профспілки працівників суднобудування України

Більш ніж за півстоліття сво­го існування підприємство розробило і впровадило у виробництво більше 30 ти­пів корабельних газотурбін­них установок. Ними оснащено 29% газотурбінних кораблів світо­вого флоту. На базі сучасних газо­турбінних двигунів створені уста­новки практично для всіх видів надводних кораблів. Сьогодні під­приємство поставляє продукцію морського призначення в Індію, Китай, Росію, Південну Корею.

Вже 35 років ДП НВКГ «Зоря- Машпроект» розробляє і постав­ляє техніку для магістральних га­зопроводів. Сьогодні понад 50% продукції заводу призначено саме для газоперекачування. Лише в газотранспортній мережі росій­ського «Газпрому», найбільшої в світі газової компанії, експлуату­ється понад 750 двигунів микола­ївського виробництва. Обсяг по­ставок у Росію щороку зростає, підприємство бере участь в новіт­ніх проектах «Газпрому», в тому числі поставило устаткування для Північноєвропейського газо­проводу. З двигунами «Зоря- Машпроект» працює й українська газотранспортна система.

Сьогодні стійким попитом га­зових компаній користуються су­часні 16- і 25-мегаватні двигуни. Серед найбільших споживачів продукції ДП «Зоря-Машпроект» – замовники з Близького Сходу. Також реалізовані пілотні проек­ти для газотранспортних мереж Китаю.

Третій напрямок діяльності – енергетика. За останні декілька років компанії вдалося значно збільшити обсяги продажів на цьому напрямку. Миколаївська компанія стала учасником міжна­родного проекту з будівництва електростанції в Гані (Західна Африка). В галузі енергетики під­приємство співпрацює з компані­ями Близького Сходу і Південно- Східної Азії, наприклад з корпо­рацією Sinopec – найбільшою на­фтопереробною компанією КНР.

ДП «Зоря-Машпроект» не лише продає готову продукцію, а й за­ймається розробками нового устаткування за замовленням різ­них компаній.

Вже 60 років миколаївський на­уково-виробничий комплекс газо­турбобудування зберігає передові позиції і входить до групи світо­вих лідерів галузі. «Зоря-Машпро­ект» сьогодні – це потужний блок цехів металообробки, розвинена металургія, високоточне скла­дальне виробництво, цілий комп­лекс випробувальних станцій і одна з кращих у світі команд кон­структорів-розробників.

У виробничих цехах і адміні­стративних підрозділах, кон­структорському і науково-дослід­ному відділеннях, об’єктах соці­альної сфери працюють майже 13 тис. людей, більшість з яких ма­ють найвищий рівень кваліфікації в своїй галузі. Середня заробітна плата одного працівника на під­приємстві становить 4269 гривень.

На підприємстві існує розвине­на соціальна інфраструктура. До неї входять п’ять дитячих вихо­вальних закладів, два центри літ­нього дитячого відпочинку та оздоровлення, три бази відпочин­ку на узбережжі для робітників підприємства, поліклініка, профі­лакторій, комплекс спортивних споруд, в тому числі плавальний басейн. Спорткомплекс підприєм­ства неодноразово ставав ареною для різного рівня змагань, в тому числі чемпіонатів України з де­кількох спортивних дисциплін. На базі спорткомплексу працює дитяча спортивна школа, де успішно розвивається ціла низка видів спорту.

ДП «Зоря-Машпроект» і сьогод­ні залишається флагманом укра­їнського газотурбобудування, уні­кальним підприємством на всьо­му просторі СНД і гідним конку­рентом провідним світовим брен­дам.

17.05.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання