« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

У Києві зустрілися керівники Національної ради, Громадської палати РФ та ЄЕСК

У Києві зустрілися керівники Національної ради, Громадської палати РФ та ЄЕСК

30 січня у приміщенні Федерації роботодавців України відбулася зу­стріч керівництва Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Громадської палати Російської Федерації та Європей­ського економічного та соціального комітету (ЄЕСК), повідомляє прес-центр НТСЕР.

Українську сторону пред­ставляли в. о. першого за­ступника Голови Федерації профспілок України, за­ступник співголови Націо­нальної ради від профспілкової сторони Григорій Осовий, заступ­ник голови Ради Федерації робото­давців України, заступник співго­лови Національної ради від сторо­ни роботодавців Олексій Мірош­ниченко, секретар Національної ради Олександр Шубін. Делегацію Громадської палати РФ очолив за­ступник секретаря ГП РФ Владислав Гриб, делегацію ЄЕСК – пре­зидент комітету Анрі Малосс.

Відкриваючи зустріч, секретар Національної ради Олександр Шубін наголосив, що протягом минулого року значною мірою ак­тивізувалося міжнародне співро­бітництво, зокрема двостороння співпраця Національної ради з ГП РФ та ЄЕСК. У завершальній ста­дії перебуває узгодження мемо­рандумів про співпрацю з кожною з цих інституцій, тож найближ­чим часом очікується підписання відповідних документів.

Президент ЄЕСК Анрі Малосс запропонував зосередитися на трьох ключових темах: запрова­дження безвізового режиму, поси­лення обміну досвіду в науковій та освітній сферах, торговельне співробітництво в контексті знят­тя торговельних обмежень, забез­печення вільного руху товарів. Він зазначив, що ЄЕСК підтримує ідею запровадження безвізового режиму між Україною та Європей­ським Союзом та вітає рішення «Вишеградської четвірки» щодо прискорення введення безвізового режиму з Україною.

Заступник секретаря ГП РФ Владислав Гриб зауважив, що Гро­мадська палата Російської Федера­ції має багато напрацювань у сфе­рах культури, науки, розвитку гу­манітарного простору, туризму.

Заступник голови Ради Федера­ції роботодавців України Олексій Мірошниченко вважає одним із найважливіших пріоритетів для бізнесу питання економічного блоку – зняття торговельних бар’єрів, спрощення дозвільних проце­дур тощо.

В. о. першого заступника Голо­ви ФПУ Григорій Осовий наголо­сив, що профспілкова сторона за­цікавлена у співробітництві з пи­тань захисту трудових прав люди­ни, серед яких, зокрема, охорона праці та її гідна оплата, реаліза­ція трудового потенціалу країни, вивчення та використання кращо­го досвіду соціальних моделей, що діють у країнах-партнерах.

За підсумками зустрічі сторо­ни домовилися до кінця лютого розробити дорожню карту співро­бітництва.

 

ЗАРПЛАТНІ БОРГИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ

У відповідь на звернен­ня СПО об’єднань профспілок до Комісії з питань заборгова­ності із зарплати, пенсій, стипендій та інших соціаль­них виплат Міністерства со­ціальної політики України про заборгованість із випла­ти зарплати працівникам окремих підприємств Київ­ської області надійшов лист від Мінсоцполітики, в якому повідомляється, що на під­приємствах ДП «Київське обласне дорожнє управлін­ня» та ПАТ «Кагарлицький цукрозавод» станом на по­чаток 2014 року така забор­гованість відсутня, інформує Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання ФПУ.

Водночас Мінсоцполітики звертається до Мінагрополі­тики та Державтодору з до­рученням перевірити наявну інформацію щодо заборгова­ності із зарплати та в разі не­обхідності вжити всіх можли­вих заходів для її усунення.

 

ПРОФСПІЛКОВІ СПОРТСМЕНИ – УЧАСНИКИ ЗИМОВИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГОР У СОЧІ

7 лютого 2014 року в м. Сочі розпочнуть­ся ХХІІ зимові Олімпійські ігри. Цікаво, що серед 43 спортсменів, які входять до скла­ду української команди, 26 (або 60%) є представниками та вихо­ванцями ФСТ «Україна», «Колос» та «Спартак».

А саме:

– ФСТ «Україна» – 12 спортсменів;

– ФСТ «Колос» – 11 спортсменів;

– ФСТ «Спартак» – 3 спортсмена.

 

ДЕПАРТАМЕНТ РОЗВИТКУ ПРОФСПІЛКОВОГО РУХУ АПАРАТУ ФПУ

Єгор Чечеринда: «Моя порада всім представникам українського політикуму – якомога частіше ходити на ефіри і відверто спілкуватися з глядачами»

Телеведучий Єгор Чечеринда, який на каналі ТВі веде своє авторське політичне ток-шоу «Сьогод­ні про головне», став претендентом на звання пре­мії «Людина року – 2013» у номінації «Журналіст року в галузі електронних ЗМІ». «ПВ» вирішили по­спілкуватися з Єгором, аби дізнатися, чому сьогод­ні політичні телевізійні ток-шоу б’ють усі рейтинги, чому в суспільстві незмінний інтерес викликають саме політичні програми, і в чому, власне, унікаль­ність програми «Сьогодні про головне».

Наше ток-шоу, на мій погляд, відрізняєть­ся від аналогічних програм на інших телеканалах насамперед тим, що воно щоденне. Отже глядач, щове­чора вмикаючи ТВі, має змогу не лише почути цікаві думки цікавих людей, а й отримати максимально повну та об’єктивну інформацію про те, що відбулося в країні про­тягом дня. Окрім того, такого фор­мату щоденної суспільно-політичної програми, в якій брали б участь аж шість запрошених гос­тей, якщо я не помиляюсь, немає на жодному іншому українському телеканалі. Ми намагаємося за­просити людей з різними точками зору, щоб наше шоу не перетво­рювалося на такий собі гурток од­нодумців. «Сьогодні про головне» – це, фактично, дискусійний клуб, в якому глядачі мають змогу оці­нити різні точки зору, озвучені представниками різних політичних сил країни. Однак, підкреслю, ци­вілізований дискусійний клуб, тому що я ніколи не навішую на своїх гостей «ярликів», завжди за­кликаю присутніх не переходити на особисті образи, не звинувачу­вати в якомусь злочині, якщо не­має документального його під­твердження.

– За такої кількості учасників – шестеро в кожній передачі – чи не стикаєтеся з проблемою, так би мовити, «прохідних» гостей, адже не завжди вдається запро­сити на шоу найбільш упізнава­них та популярних особистостей?

– Шість гостей в ефірі щодня – це 30 гостей на тиждень і 120 на місяць. На жаль, в нашому політичному се­редовищі обмежена лава запасних. Окрім того, відчувається брак полі­тиків, які вміють говорити. Ще одна проблема – усі наші потенційні учас­ники належать до політичних сил, у яких існує чітка дисципліна. А отже, політик може піти на подібне ток-шоу лише з дозволу своєї прес-служби або своїх політичних лідерів.

– Відмови брати участь в ефірі по­частішали останнім часом?

– Мені здається – так. Особливо, коли політична ситуація в країні загострилася. Звичайно, ніхто не посилається на заборону, всі гово­рять про термінові плани чи обста­вини. Але ж ми вміємо читати між рядків, спілкуємося з прес-службами політичних сил і отримуємо звідти інсайдерську інформацію.

– Із чим це пов’язано?

– Я думаю, це пов’язано з непрозо­рістю української політики. Й із за­лишковим, я б сказав, радянським менталітетом деяких політиків… Люди не розуміють, що лише повна відкритість, повна прозорість проце­сів, що відбуваються всередині пар­тії чи фракції, збільшить прихиль­ність глядачів. Політики мають зро­зуміти, що наші часи – це часи гло­бальних комунікацій, які ще років десять тому були абсолютно нере­альними. Сьогодні інформація по­ширюється протягом 30 секунд – шляхом прямих включень на теле­баченні, через Інтернет, соціальні мережі… В такій ситуації щось при­ховати дуже важко. Тому моя пора­да всім представникам українського політикуму – незалежно від партій­ної приналежності – бути макси­мально відкритими, ходити на ефі­ри, спілкуватися з глядачами.

– З вашого досвіду – чи озвучують політики в ефірі власні думки, чи вони прочитані з партійної «шпаргалки»?

– Знаковою для мене є історія з Оле­гом Блохіним. Нинішній тренер ФК «Динамо» був народним депутатом III і ІV скликань – спершу у фракції КПУ, а потім СДПУ(о). І от, він мусив був зачитати звернення до україн­ських виборців від своєї фракції, вже не пам’ятаю, від якої саме. Він вийшов до трибуни, довго зачиту­вав текст з аркушика, а потім, закін­чивши читати, промовив: «А тепер скажу від себе…». Я вважаю, що так не має бути. Політик повинен ви­словлювати лише власні думки.

– Єгоре, чи варто очікувати зміни формату вашого шоу?

– Є ідея робити в п’ятницю підсум­кове ток-шоу, яке ми інтегруємо в наш дев’ятигодинний випуск но­вин. Ця програма починатиметься о 8-й вечора, а закінчуватиметься о 23-й, до неї буде залучена біль­ша кількість експертів, блогерів, буде нова студія, над якою зараз працюють наші дизайнери. Плану­ємо запровадити інтерактивне спілкування з глядачами. Ми від­чуваємо, що із зникненням у п’ятницю одного з головних наших конкурентів – шоу Савіка Шустера, утворився інформаційний вакуум. Люди, які звикли щоп’ятниці диви­тися політичне шоу, сьогодні не знають, що вмикати. Через це ми й думаємо над власним тригодин­ним п’ятничним ток-шоу. Сподіва­юся, в березні ця програма з’явиться в ефірі ТВі.

09.02.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання