« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Головна мета – захист прав та інтересів людей

Головна мета – захист прав та інтересів людей

Позицію Спільного представницького органу ре­презентативних всеукраїнських об’єднань проф­спілок на національному рівні щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких за­конодавчих актів з метою вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг», внесеного на погодження Мінрегіоном України, обговорили учасники засідання СПО об’єднань профспілок, що відбулося 19 листопада в Будинку спілок.

Як повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ, засідання провів Голо­ва ФПУ, Голова СПО об’єднань профспілок Юрій Ку­лик. У заході взяли участь в. о. пер­шого заступника Голови ФПУ Гри­горій Осовий, заступники Голови ФПУ Сергій Кондрюк і Сергій Українець.

«Сьогодні ми обговорюємо дуже важливу тему, що стосується кож­ної людини в Україні, – зазначив Юрій Кулик. – До СПО від Мініс­терства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України надійшов на погодження проект цього закону. Враховуючи, що він стосується широких верств насе­лення – споживачів житлово-комунальних послуг і передбачає низку законодавчих змін щодо регулю­вання надання послуг у цієї сфері, керівництво СПО прийняло рішен­ня скликати позачергове засідан­ня з метою обговорення законопро­екту та прийняття виваженого й обґрунтованого колегіального рі­шення. Крім того, СПО звернувся до Мінрегіону України з прохан­ням направити повноважного представника для презентації вка­заного документа».

З інформацією про позицію СПО щодо даного питання виступив Сергій Кондрюк, який наголосив, що профспілки мають як позитив­ні, так і негативні оцінки цього до­кумента, а також запропонував узя­ти тайм-аут для вивчення, аналізу й обговорення в членських органі­заціях ФПУ цього законопроекту.

Заслухавши й обговоривши пре­зентацію, з якою виступив радник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Білянський, учасники засідання вирішили взяти його ін­формацію до відома. За пропозиці­єю Юрія Кулика було також при­йнято рішення створити робочу групу СПО об’єднань профспілок із вивчення даної проблеми, а та­кож провести круглий стіл із залу­ченням представників громад­ськості, наукових установ та проф­спілкових активістів.

 

«Укрпрофтур» робить ставку на молодь

Днями відбулось розширене засідання Наглядової ради ПрАТ «Чернігівтурист» за участі голови Профспілки працівників культури України Людмили Перелигіної, голо­ви ФПО Чернігівщини Миколи Богдана, керівника Чернігівської облпрофспілки пра­цівників освіти і науки Тетяни Матвєєвої, голови облпрофспілки працівників куль­тури Івана Буренка, начальника управління стратегічного розвитку міста та туризму Чернігівської міськради Тетяни Коржинської та ін.

На засіданні розгля­нуто питання щодо розробки Програ­ми туристично-екскурсійного обслуговуван­ня студентської та шкіль­ної молоді, а також за­твердження плану турис­тичних заходів на 2014 рік. Задля створення умов для широкого залу­чення шкільної, учнів­ської та студентської мо­лоді до опанування над­баннями національно-культурної спадщини Чернігівщини та Украї­ни в цілому вирішено об’єднати зусилля туроператорів, профспілок і працівників культури та освіти.

Голова Профспілки працівників культури України, заслужений пра­цівник культури України Людмила Перелигіна в своєму виступі наголоси­ла: «Мова на засіданні піде про розвиток проф­спілкового туризму, який ще можна назвати туриз­мом соціальним. Адже розрахований він, насам­перед, на людей із серед­нім достатком. А це учні, студенти, молодь у пер­шу чергу. Такий туризм – не просто звичайний відпочинок. Подорожую­чи, людина матиме чима­ло часу для пізнання сво­го рідного краю та й цілої країни».

Голова Правління ПрАТ «Укрпрофтур» Сер­гій Стрілець у своєму ви­ступі зазначив, що сьо­годні наші громадяни ма­ють отримувати якісні, комфортні та професійні послуги. Й таким профе­сіоналом, на його думку, є Сергій Михайлович Дмитренко, який пропра­цював у галузі профспіл­кового туризму вже 25 ро­ків. Тому й ініціатива ПрАТ «Чернігівтурист» є слушною й актуальною. «Профспілковий туризм же загалом має величез­ний набутий досвід і не менш славну історію. Що й казати, – продовжив свою думку Сергій Мико­лайович, – сьогодні вели­ка конкуренція серед ту­ристичних фірм. Тому ми маємо зайняти інший сег­мент на туристичному просторі – розвиток вну­трішнього туризму, який представлятиме, насам­перед, наша молодь. Наша мета – виховання культури, патріотизму». Також Сергій Стрілець зазначив, що поточного року вдалося адаптувати власну структуру майно­вої бази «Укрпрофтуру», в тому числі «Чернігівту­ристу». І вони налаштова­ні зберегти позиції «Укрпрофтуру» як найпотуж­нішого в державі екскур­сійного й готельного об’єднання та відомого туроператора саме на внутрішньому турринку нашої держави.

 

Свято підсумків і планів

14 листопада в приміщенні «Українського дому» відбувся офіційний захід, присвяче­ний підсумкам 15-річної діяльності Наці­ональної служби посередництва і прими­рення.

За повідомленням відділу аналітично-інформаційної роботи та прогно­зування НСПП, у заході взяли участь представники сторін соціального діалогу на національному рівні, Міжнародної організації праці, науковці, незалежні експерти, трудові арбітри та незалежні посередники НСПП. Привітати ювілярів завітав і заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк.

У рамках святкових заходів голова НСПП Олександр Окіс підбив підсумки діяль­ності Національної служби посередництва і примирен­ня за 15 років. За його сло­вами, саме з метою запобі­гання виникненню колек­тивних трудових спорів (конфліктів), сприяння їх своєчасному і справедливо­му вирішенню та поліпшен­ня стану соціально-трудових відносин у липні 2010 року між ФПУ та НСПП підписано Угоду про співпрацю. У рам­ках цієї угоди було досягну­то вагомих результатів. Зо­крема, впродовж 2010–2011 років за сприяння НСПП вирішено та знято з реєстрації два колективних трудових спори на націо­нальному рівні між Всеукраїнськими профспілками та профоб’єднаннями і Ка­бінетом Міністрів України, між Федерацією профспілок України та Кабінетом Міні­стрів України; на галузево­му рівні – між Профспілкою працівників газових госпо­дарств України та правлін­ням Національної акціонер­ної компанії «Нафтогаз України». Водночас, акцен­тував голова НСПП, склали­ся добрі ділові стосунки з Федерацією роботодавців України.

У своєму виступі заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк передав вітання від Голови Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Голови спільного представницького органу профспілок на національно­му рівні, Голови ФПУ Юрія Кулика та зазначив, що до­віра до влади починається з людини, яка здатна виріши­ти повсякденні проблеми пересічного громадянина. «Саме тому суспільство по­кладає на нас особливо від­повідальні завдання, очікує компетентності, ініціативи й творчого ставлення до спра­ви. Профспілки переконані, що високий професіоналізм фахівців Національної служ­би посередництва і прими­рення, усвідомлене почуття відповідальності допомо­жуть здобути ще більшу по­вагу українського народу, підвищити його довіру до діяльності НСПП, – заува­жив Сергій Кондрюк. – Не­хай ваші професійні зусилля будуть винагородженні по­вагою і довірою громадян, впевненістю у надійному і справедливому захисті їх конституційних прав та сво­бод». Також Сергій Кондрюк вручив відзнаки ФПУ працівникам Служби, які брали активну участь у роз­витку соціального діалогу.

На завершення заходу голо­ва Національної служби по­середництва і примирення урочисто вручив працівни­кам цінні подарунки та ві­домчі відзнаки.

02.12.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання