« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Досягнення соціальної справедливості – пріоритет для профспілок

Досягнення соціальної справедливості – пріоритет для профспілок

 Про актуальні питання діяльності Феде­рації профспілок України із соціально-економічного захисту людини праці, сприян­ня досягненню соціальної справедливості в різних сферах суспільного життя розповів Го­лова ФПУ, голова СПО об’єднань профспілок Юрій Кулик під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, яка відбулася 8 серпня у прес-центрі ФПУ.

 Як повідомив Інформаційно-аналітичний центр ФПУ, Юрій Кулик роз­повів про взаємодію сторін соцдіалогу під час вирішен­ня проблем людей праці. Окрема тема – укладання Генугоди на новий строк. За останній період проведено значну підготовчу роботу, працювала спільна тристо­роння робоча комісія. З ба­гатьох пунктів цього доку­мента сторони досягли компромісу. Але залишила­ся низка принципових роз­біжностей. «Ми досі не мо­жемо підписати Генеральну угоду на 2013–2015 роки че­рез 11 розбіжностей, – пояс­нив Голова ФПУ. – Я надіслав листа на адресу Прем’єр-міністра Миколи Азарова та голови Федерації робото­давців України Дмитра Фір­таша з пропозицією зібрати­ся разом і вирішити цю про­блему».

За словами Юрія Кулика, основне питання, що непо­коїть профспілки, – це роз­мір зарплати в Україні та за­боргованість із її виплати. «Зараз мінімальна зарплата становить 1147 грн, а у держслужбовців ще менше, – коментує очільник ФПУ . – Держслужбовці, які пра­цюють, наприклад, у райдержадміністраціях, отриму­ють 1100–1200 грн. Це не­припустимо. ФПУ підготува­ла та передала до Уряду свої пропозиції щодо подальшо­го підвищення зарплати працівників як бюджетної, так і виробничої сфери, оскільки її рівень не відпові­дає нинішнім реаліям».

Юрій Кулик розповів про співпрацю ФПУ з Верховною Радою, Кабміном та Феде­рацією роботодавців Украї­ни у питаннях законотвор­чості. Зокрема, він торкнув­ся питань проекту Трудового кодексу, який зараз перебу­ває на розгляді у парламен­ті, але тимчасово відкликаний.

Профспілковий лідер зазна­чив, що зараз ФПУ ретельно працює над удосконален­ням методики обчислення прожиткового мінімуму, збереженням права влас­ності на майно профспілок, організаційним і фінансо­вим зміцненням профспі­лок, розробленням держав­ної програми підвищення престижності праці, органі­зацією оздоровлення пра­цівників і членів їхніх сімей, вирішує проблеми молодіжного житлового будівництва тощо.

Особливу увагу Голова ФПУ приділив питанням охорони праці. «Для Федерації проф­спілок України, її членських організацій питання охоро­ни праці, захисту та реаліза­ції прав членів профспілок на гідну, а отже, безпечну працю є пріоритетними, – наголосив він. – Якими засо­бами профспілки домага­ються вирішення цих пи­тань? Це насамперед соці­альний діалог, а також гро­мадський контроль за без­пекою та умовами праці».

Юрій Кулик також спинився на питаннях пенсійного за­безпечення. «Ситуація зараз критична, кількість працюю­чих уже зрівнялася з кількіс­тю пенсіонерів. Це негатив­но позначається на платіж­ному балансі Пенсійного фонду, призводить до дефі­циту його бюджету, – зазна­чив Голова ФПУ. – Зі свого боку, Федерація категорич­но не підтримує передачу функцій адміністрування від Пенсійного фонду новоство­реному Міністерству доходів і зборів та включення єдиного соціального страхово-го внеску до Податкового та Бюджетного кодексів України».

У ході зустрічі Юрій Кулик відповів на численні запи­тання журналістів.

16.08.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання